Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

vat 28 tusim jen ze sunny, a tech je prave stejne jako 25ek. aspon v dobe kdy jsem shanel na moje.

Kazdopadne je to pekne prdly Bohousi.

A ted mi prozrad know-how, jak to T vysapat bez rozebrani pulky predku?

Odesláno

no ja prave myslim, ze ma VAT. Kdesi jsem zahlid info o tom,ze prave VAT28je ze sunny, z SX to nebude mit VAT ale jen T-a ma to i jinou vstupni prirubu

Odesláno

Nevím co má sunny, ale 200SX a podobné plečky mají T2804 či jak je to označení, takže se z tohoto turba vypáchá jen polovina co tlačí a z našeho se ponechá část co roztáčí a pak to nějakej turbař zkombí dohromady a je to. Takže to je záležitost levná jako sviň :-))) Např. já bych si musel koupit VAT25 housing + sehnat T2804 a nechat to dát dohromady....takže si to fakt rozmyslím, protože už těch pár stovek éček jen za housing od Charlese je slušná investice do toho mýho vraku :-)

Pokud ale má sunny nějakej bazmek, kterej přesně sedne do téčka, tak by to stálo za pohledání.....i když zlatý český ručičky dokážou občas nemožné - viz. například moje rozvodovka - to bylo řečí, že to nelze a kdesi cosi a jak tam sedla :roker:roker

Voštík - normálně jsme odpojili vše co okolo překáželo (táhla řazení, povolili stabilizátor, vyndali hadice od topení atd. no prostě ten bordel okolo) Potom jsme povolili ty 4 šrouby od svodů - přitom jsme zlomili jeden klíč. 2 jdou zeshora a 2 zespoda. No a pak jsme odpojili výfuk na prvním spoji a normálně to vytáhli. Takhle to vypadá krásně, ale my začli cca v 9 ráno a skončili v 8 večer, ztrhaný jak koně. To šrouby jsme povolili snad silou vůle - každopádně znova bych to dělat nechtěl :roll:roll

Odesláno

no takhle jsem si to myslel taky, jenze jsem narazil na problem s mistem v okoli spoje downpipe a zbytku vyfuku :( Vykloni jste si motor kousek dopredu? Nebo jste jej ze silentbloku nevyhazovali?

V pripade tvorby hybridturba je to trosku komplikovanejsi - nemam to z vlastni hlavy, ale verim tomu.

jestli si dobre pamatuju, tak VAT 28 a 25 maji stejnou \"hosing\" a ta cast tlačící je jen o něco větší. POtud je to ok, ale zádrhel začíná právě ve velikosti te kompresorové strany. Ona sice víc natlačí, ale vzapětí je to omezený solenoidem od WG, takže je to k ničemu mocemu :( S tím taky souvisí to, že větší kompresor bude potřebovat delší dobu, než se roztočí a začne tlačit - tedy větší turbodíra - hlavně v nižších otáčkách. Podrobněji se to dá vyčíst na 405t16.com foru. JE tam o tom spousta info. Doporučuju.

PS: a zase taková věc jako \"nový turbo\" po repsi je taky krásná věc :)

Odesláno

Voštík - kdepak žádné vyklánění motoru ani vyhazování ze silentbloků.....prostě tak jak tam je, tak jsme ho vyndali.

Také se dám cestou repas VAT25....musí to jezdit a potom si můžu vymejšlet hovadiny.

Odesláno

presne tak, vidim, ze dostavas rozum :D

Jo tak dik za hounou - budu to absolvovat jeste jednou :-/ budeme krouzkovat (ptaky) - jen teda nevim, jak se dostanu na ty srouby u vyfuku - to mi hlava nejak nebere.

Leda mozna kdyz pujde dolu ten stabilizator?

Odesláno

No kdybych to hodil ze skály, tak bych si ušetřil asi dost financí, ale zase nemám to srdce......

Proč ho budeš zase kuchat ??? Nevím jestli jsme si rozumněli - my jsme to turbo vytáhli i s první částí výfuku - je to krátký kousek a k tomu výfukovému spoji se dostaneš už relativně krásně.

Odesláno

Vostik: pokud vim tak sunny nebo pulsar maji t28 s tim ze to pasuje ta nasi vat 25 a tudiz z toho vznikne radoby receno VAT28 , Jinak z pulsara je turbina uz na ceste takze v zime se vezme udela se kontrola hlavy a premontaz turbin a uvidi se , jinak jak me vytahovali turbinu tak to udelali presne jak pise Bohous taky nic nenaklaneli apod.

Zatim zdarec BiFF

Odesláno

no ja asi kvuli tomu, ze jsem se nemoh rozumne dostat na spoj s tema 2 sroubama ,tak jsem si naklonil.

NJ,musim to znovu kuchnoiut - meril jsem tlaky - mizerie na 2 valcich :( a presne jak rika B.:kdybych mel to srdce,tak uz je davno zarostla travou nekde pod skalou

Odesláno

Vostik: takze to stihnes na sraz? Nevali se nekomu doma labmda sonda ?

vostik,Bohous : potrebovall bych vedet jak udelam inicialku RJ , kluci totiz psali ze na hodnne vei stacilo udelat inicialku a motor slapal jak mel.

ted mi totiz sem sviti pocitac na diagnostice regulace bohatosti smesi a pak to zhasne a pak zas osviti atak dokola takze to bude lambda

Odesláno

Biff: staci vzit diagnostickou zasuvku (krabicka nad ABS, cerny nebo zeleny konektor) a ukostrit pin 2 na 10sec (ted nevim, jestli se zapnutym zapalovanim nebo s vypnutym, ale na webu to nekde najdes)

Jako a mozna to nemusi byt jen lambda - co treba vstriky?

Odesláno

biff- mne robí to isté- vyblikal som chybu- zmes paliva a vzduch mimo tolerancie- takže ma tiež napadlo že to bude L sonda. nahrada stojí cca 2300 sk - bosch. Inicialkou mysliš vymazanie chyby? to len podržíš vypínac s ktorým sa byblikáva chyba na 10 sekund a vymažes to.

Odesláno

Nazdar lidi, musím se pochlubit, za 2 týdny pravděpodobně rozířím už po 2 řadu T16.:papa

Jednu jsem prodal, ale nějak se mi po tom autě stýská, tak jestli to vyjde tak 22.8 si dovezu domů podtruhé T16.Tak držte palce, at to není hydra:bacha

Odesláno
Původně zaslal: Jindra

Nazdar lidi, musím se pochlubit, za 2 týdny pravděpodobně rozířím už po 2 řadu T16.:papa

Jednu jsem prodal, ale nějak se mi po tom autě stýská, tak jestli to vyjde tak 22.8 si dovezu domů podtruhé T16.Tak držte palce, at to není hydra:bacha

Další blázen.:D

Ba ne, nic ve zlém. Držím palce ať to vyjde a ať je ve slušném stavu. ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...