Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ještě 1 otázka, jak je to s dovozem aut ze švýcarska, které je starší 8 let? Lze to tady přihlásit, nebo nevíte o nějaké t16 která je na díly a má doklady?? Koupil bych ty papíry.:myslim

Odesláno

Dnes si můžeš myslím dovézt co chceš,na roku nezáleží.Ale musíš počítat s celním poplatkem (švícarsko není v Unii) a pak tady s Eko poplatkem.T16ku na díly si myslím neseženeš.Je jich málo a nedají se sehnat v dobrém stavu,natož na díly;)

Odesláno

já jsem se někde dočetl, že je možné ze swiss dovézt auto max 8 let staré. starší už tady udajně nejde přihlásit. Jen na ND. Tak nevím jak to je?

Odesláno

Švýcarsko je mimo EU, tedy dovoz jen do 8-mi let stáří. Starší auto legálně přihlásit nejde (teď jsem to řešil). Jednou z cest je přihlásit auto např. v Německu (nebo v jiné zemi v EU kde tento limit neplatí) a pak jej přehlásit do ČR.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Kluci,nemůžu sehnat převodovou hřídel na T16,ani v prodejnách Peugeot u nás už nikde neleží na skladu:(Poradte mi někdo,kde to sehnat!Nejlepší by byla tak i celá převodovka

Odesláno

biff: no dyž voni furt davaj dokopy nejaky Tecka :D

jinak se dari dobre.. tecko jezdi, barak se nejak stavi...teda spis zatim boura... planuje se repase prevodovky, ale az tak za rok tza dva, az bude radna garaz stat... toz tak...

No a jinak k problemu:

hridele od azouta nesezenes, na to vem jed. Stejne by vysly na asi 80t, takze vyhozeny prachy. Ale je mozno sehnat ve FIN nebo ve FR od maniku neco jako repas a to ozubeni je fakt masakr-dobry, zadny pididrazky, ale poradny zuby skoro jako na orloji :)

http://forum.405t16.com/index.php?act=Attach&type=post&id=338

nebo

http://www.atdperformance.com/topic1/index-en.html (tohle jsou novy kusy)

Odesláno

Téčko mám odsud,přišel jsem k němu jak slepý k houslím!Tu hřídel měli ještě nedávno v Peugeotu ve skladu za necelých 18 tis.Ted nevím,jestli je to hnací nebo se soukolím,mám na ní vylámané zubyska a i na jedničkovém ozubeném kole,to na skladu ještě mají,takže není možné,aby něco nebylo někde.Nevím,budu zkoušet jak to půjde,jinak nevím co s tím.Jedině to překopat na emíčko,jestli by to šlo vůbec,ale mělo by,co?:myslim

Odesláno

Vostik: Ja se vrham v lednu na komplet repas a vyztuzeni rozvodovky od Charlesa a pak nekdy v dubnu na motor konecne :)

Tak v tom pripade at ti stavba utika hopem ;)

Treba dat nejaky srazik , co Boom uz to prodal nebo to ma jeste porad to Tecko ?

Odesláno

Ted nevím,jestli je to hnací hřídel nebo jaká,ale mám na ní vylámané zubyska a zároven na jedničkovém ozub.kole.To 1 ozub.kolo ještě na skladě mají,ale tu hřídel jsem propásl,do nedávna jí ještě v Peugeotu na skladě měli za 18 tis.Zkusím se ještě poptat na Slovákách nebo švagrové v Deutchu,at kukne tam.No když to neseženu,co s tím,hm?Dalo by se to překopat na emíčko nebo je to pracnější,než sa zdá!

Odesláno

Evsonek: no v tom pripade jsem byl mimo s odhadem :) Nejlepsi by yblo, kdybys napsal katalogovy cislo toho, co shanis.

Tipoval jsem to na hridele mezi rozvodovkou a prevodovkou, ale jak to tak ctu, tak mas problem primo s prevodovkou?

Jinak na MI by to teoreticky mozna prekopat slo, ale problem pak budes mit s prevodama, spojkou(ta ma jinej prumer), vpodstate i dimenzovani na vykon je ponekud jine, takze bys mel za chvilku dalsi trouble s transmisema.

Pisni cisla a uvidime co je na sklade :)

Odesláno

tam je prave problem se skrini: T16 = ME, Mi16 = BE3

ale pokud jde jen o vnitrnosti, tak nevim, urcite tam ale bude jine prevodovani a to zrovna u Tecka jak je dlouha jednička, nebude uplne idealni.. Ale postavit si do ME skrine custom prevodovku na tecko neni spatnej napad :) Nekde jsem videl teoreticke žblepty o tom, že když se použije stálý převod z jiné převodovky (teď přesně nevím ze které, ale můžu zjistit) tak to muže teoreticky lítat někde ke 300km/h :) to by uz byla slušná raketka. Stejně tak to platí o jednotlivých rychlostech, tam se dá taky experimentovat, ale jako vytahovat každou chvilku převodovku z tohoto auta by se mi fsaaaakt moc nechtělo.

Kdyby byl zájem tak to někde vykopu. Ale opět by se dalo narazit na problem s výdrží těch neTéčkovejch koleček (možná)

Odesláno

VSTŘIKOVÁNÍ TURBO XU10J4TE AND MANUÁLNÍ PŘEVODOVKA ME UNTIL DATE 19950502

233441 - by mělo být bez problemu dostupné

HNAN OZ KOL, 1 ERE 41 DTS (12X41)

2311H1 - neni a nejspiš už ani nebude - leda neco z vrakarny

Ale jelikož je to z ME5ky tak by se snad dalo použít i něco z P605 nebo XM II - koukal jsem na Cit servicebox a je to tam dost podobny, samo, ze rozmery tam nejsou, ale muzes zkusit nejkou bazarovou prevodovku z treba XM II Turbo 8V

nebo kdyz tak rok dva poseckas, tak mozna neco kapne z toho myho polovraku :)

Odesláno

Říkáš,že tu hřídel jsi schopný sehnat?To kolo mají prý ještě na skladu v Peugeotu za 5200 kč,tož snad nekecali.Jestli ti ještě pomůže č.karoserie VF34BRGZ771124573

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...