Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Bucha lave predne koleso po neuspesnej vymene manzety

Recommended Posts

Odesláno

zdravim,

mal som P309 na vymene rozvodov a povedal som chlapikovi, ze nech mi vymeni aj manzety (na polosiach, vonkajsie tusim).

Vymenil rozvody a povedal mi akurat, ze sa snazil odtiahnut lave koleso v strede ten srob aj s metrovou pakou, ale neslo to, takze manzetu nevymenil.

A ze este to bude skusat s nejakym lepsim klucom, ale keby to neslo, tak budem musiet kupit aj ten nejaky srob.

Este som si akurat vsimol, ze to tam je okolo v strede kolesa take zvarane, to mi povedal, ze sa to snazil zvarackou nahriat, aby sa to roztiahlo... take daco (?).

Ked som dosiel domov (par sto metrov - nic som este nespozoroval), tak som si tam este vymenil olejovu hadicu odvetravania ventilov a ze to idem otestovat do mesta... ale po nejakom kilometri som to otocil domov a odstavil, lebo som zistil, ze tam nieco poriadne buchoce (len ked je auto v pohybe, aj na volnobeh) a vychadza to akoby prave z okolia laveho predneho kolesa... (podla sestry vyfuk, podla brata daco s polosou)

tak som volal mechanikovi, ze je tam tento problem a on hovoril, ze ved s tym ale nic nerobil a ta snaha povolit to nemohla nic spravit, kedze to nemal ani rozobrate...

mam dojem, ze ked zatacam doprava, tak to bucha viac, a ked dolava, tak menej. ale ked idem rovno, tak tiez to bucha. radsej som to odstavil, aby som to este viac neposkodil... zajtra sa vraj na to pride pozriet.

co si myslite, ze sa tam mohlo stat?

[samozrejme, ze pred opravou toto vobec nerobilo-nebuchalo; riadenie trochu tahalo do strany - lebo nie je geometria este spravena od vymeny ramien]

Odesláno

Já si myslím,že teplem od svářečky odrovnal ložisko v kole.

Jinak bych jel za jiným mechanikem.

Pokud zkoušel matku nahřát tím že na ní vařil elektrodou,tak takovou prasárnu nedělám doma ani jako amatér,možná na jiných částech auta.

Nahřívá plamenem.

Jinak matku jsem na poloose taky nemohl povolit,tak jsem zajel k \"opravdovému\" mechanikovi,ten vzal vzduchový utahovák zkoušel to prvně s ním,když matka nepovolila,tak vzal velkou ráčnu,já jsem stoupl na brzdu,celou svou váhou na ní dvakrát zahoupal a matka povolila.

Otázka pro něj 4minuty.Nakonec po mě nechtěl ani korunu.

Odesláno

to lozisko v kolese by sa prejavovalo viacmenej len buchanim?

este som si vsimol akurat, ze to akoby niekedy trochu trha volantom dolava-doprava. ale hlavne to bucha.

edit:

konzultoval som to s bratom po telefone a vraj to bude homokineticky klb.

ze lozisko by hucalo stale a toto len klepe.

[upravil dne 28/11/11 19:06 od pezot309]

Odesláno

ložisko bouchat nebude, počkej na zítřek až příjde ten mechoš, chce to vidět--těžko něco přes net zjistíš, zvlášť když tam něco nahříval svařováním

mmch, svařováním se normálně nahřívá,když autogen není po ruce, ale že by zrovna matka poloosy... :(:bojim

Odesláno

Je pravda že ložisko mi dělalo takový hučení a ne klepání.Ale co se ti tam potom stalo?tak najednou po zásahu.máš olej v převodovce?

Odesláno

olej... neviem. chcel som ho menit, ale k tomu som sa este nedostal. zo spodu je to cele utecene od oleja aj tie manzety su uz derave dlhsi cas a vyteka z nich vazelina.

preto som chcel vymenit vsetky derave manzety.

ale z motora to asi netecie, lebo tam sa hladina drzi.

chcel som menit aj riadenie, lebo ma volu a vraj je to tym, ze manzety riadenia boli derave a cez ne sa dostal do riadenia prach, ktory ho poskodil.

mam na vymenu aj horne ulozenie tlmicov (taka cierna guma), ale k tomu este tiez nedoslo...

zeby to bola s tym buchanim len nejaka \'nestastna nahoda\' ktora sa nacasovala akurat po tejto \"oprave\"...

fotky su z obdobia pred opravou

101_0282

keby to bol ten homokineticky klb, da sa na P309 kupit/vymenit samostatne, ci treba celu polos?

[upravil dne 28/11/11 21:06 od pezot309]

Odesláno
Skontroluj si ci mas dobre dotiahnute koleso :)

takze bolo to povolene koleso - mechanik si spomenul, ze ho povoloval, ale zabudol dotiahnut. mne to vobec nenapadlo...

po dotiahnuti kolesa to uz nebucha.

lenze teraz zasa moc trha/skace riadenie. napr. idem rovno a niekedy (vlastne velmi casto) aby som stale isiel iba rovno musim krutit volantom trochu doprava aj dolava, akoby volaco \"vyrovnavat\". pripadne ked idem do zakruty, tak aby som stale isiel pod rovnakym uhlom musim tiez trochu otacat volantom doprava/dolava.

toto iste mi robilo raz davno aj na inom aute a tam boli vybite capy :(

neviem preco to teraz tu nahle zacalo robit po dotiahnuti kolesa (uz som pre istotu skontroloval vsetky 4 kolesa) tak intenzivne, ale mam objednaneho ineho mechanika, ale az o tyzden to pozrie :|

dufam, ze nebude treba menit aj polosi...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...