Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
...Kdosi mi tady na foru tvrdil že víko čerpadla respaktive ta plastová matka jde odsunout do boku a čerpadlo pak vindat, mne se to nepovedlo...

nebolo to nieco taketo?

...je tam kruhovej držák (nebo jak bych to nazval), tím pootočíš tak aby šel sundat s těch čepů...

ide o tie capy... ?

Odesláno

Pro PítrR ale o tom jsem napsal tolik moc pismenek ;)

Myslim ze pokud pojede na plno klidne si vezme tech cca 0,3-0,4l (samozrejme mysleno v hodinove spotrebe)

Ale toto bude min 2x dene a pokud uz bude topeni v aute pojede i kdyz nekde budu cekat.

Bude to drazssi na provoz ale ten \"luxus\" rad podstoupim.

Odesláno

Spotrebu, kterou jsem psal, udava Eberspacher u toho myho topeni. Je to 0,4/0,2l na hodinu pri vykonu 5000/1250W. Je to asi asi 15let stary topeni. V zime pri cca -10stupnich je po 20ti minutach znat, ze to trochu topi. Taky je moznost pouzit to jako prihrev po nastartovani, to se to pak ohreje rychle.

Odesláno

Tak sem teď trošku pátral v manuálech a u žádného topení (termo top C, V Evo ) s výkonem 5KW není udávaná spotřeba 0,4l/h Jen u benzínu 4kw je 4,9l/h. Tak nevím co to máš za topení.

Odesláno

Abych nemusel ohrivat cast motoru tak existuje tri ci ctyr cestny ventil a pak by to melo fungovat jen v okruhu radiator bufik .....

Ale tak daleko jsem jeste nedosel a v osobni praxi nemam odzkousene jen jsem koukal ze ceny jsou vic nez drahe :(

Pravda je i to ze pak by bylo mozna lepsi topeni vzduchove protoze motor stejne neohreju .....

[upravil dne 30/11/11 18:24 od Lihous]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Po delsi dobe jsem zase pokrocil a sice mam doma ele.ventil ktery prepina okruhy topeni v Skodovce

Zapojeni hodne jednoduche ale je to jak jsem psal v predeslem prispevku ohrate by to bylo hned/cca 2l vody ale hlava by byla studena :(

Jinak dobastlil jsem modul GSM spinani a s malou upravou spinacich hodin to dokonce i funguje. :myslim

[upravil dne 4/1/12 12:58 od Lihous]

Odesláno

Zdravím po letech-;) Nevím proč chceš ohřívat vodu jen v okruhu topení? NZ je dělané právě pro ohřev motoru a přebytečným teplem ohřívá i vnitřek auta.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...