Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Jo jo to jsem koukal 130kč je když to vezmeš na uvěr.To bych stějně bral na uvěr.

Tak pokud chceš na úvěr, tak nepočítej se 130k Kč, ale za tohle auto jim zaplatíš cca 300k Kč. Pokud máš možnost (čisté registry), běž třeba do Raifky, vem si 150k Kč hotovostní půjčku a za 100k kup auto a těch 50k máš na servis, který ta \"past\" za 100k bude potřebovat na 100% aby se s ní dalo chvilku jezdit. Hele osobně, bych zvážil novou plechovku (holátko bez výbavy) ale bude to nové v záruce, máš před sebou 5 let bezstarostného života, což u auta za 100k budeš řešit soustavně nějaké poruchy a budeš platit a platit....

Myslím že Peug. nebo Ford má teď akci, zaplatit 100k akontaci a splácíš nějak až za půl roku, takže máš šanci s tím autem vydělat nějakou rezervu na splátky. A ty ceny nových plechovek se pohybují už někde od 300k a leasing dělají slušné společnosti a ne lichváři z bazarů....

Jo a ještě jsem koukal na to Ducato, tak 131332km z roku 2006 to nebude mít ani náhodou, to by nestálo 130k.

[upravil dne 28/11/11 23:13 od tadom]

Odesláno

díky za rady aaa píše zaruku najetych km ma to servisní knižku.Myslíš že to jsou akorat keci auto smotane vysavena nova serviska?novou se mi kupovat nechce nebudu s tím jezdit každěj den.Mám to na nábytek a budu s tím jezdit tak dvakrat tydne nanejviš 500km za měsíc.

Odesláno

U drtivé většiny aut jsou to jen kecy, ale náhodou se kousek najít může.

Nicméně pokud to máš na rozvoz nábytku kolem komína a max 500 km měsíčně, sebral bych spíš toho starého Transita bez turba a dal ho pořádně do kupy, než brát na úvěr něco, co bude prakticky jen zahálet. Při takhle málo km je možná fakt lepší si to auto najímat, zvlášť v dnešní době, kdy jsou dodávkáři hladoví a valí se na ně další recese, takže jsou rádi za každý kšeft.

Odesláno

Jestli je auto smotané? Nevím, jen mi nesedí základní počty: pořizovací cena nového, nájezd km, po šesti letech prodej zánovního auta u motoru poctivých 131k km je dobře zajetý motor, udělaj se rozvody a vesele se jezdí dál a místo toho prodej za \"hubičku\" není na tom něco podezřelého? Když jsem před lety jezdil, tak jsem například na Transitu najezdil 100-120k km ročně, vidět to na něm začalo být až tak od 350k. Před 4 lety jsem skončil jako panský kočí na Audi A8 jsem najezdil 120k za rok, to auto bylo jako by vyjelo z fabriky, jen stav tacho prozrazoval, že už je zajeté. Dodávky se kupují na ježdění, nájezd pod 40-50k za rok je silně nerentabilní.

Píšeš 500km za měsíc, to se ti vyplatí buď půjčování velkého vleku, nebo dodávky na jednotlivé jízdy, tímhle směrem nevyhazuj peníze, protože stání auta je ještě náročnější na opravy než nonstop provoz. Prostě kdykoliv k tomu přijdeš a budeš potřebovat jet tak nepojedeš protože to nenastartuje, ztrouchniví tomu guma, zatuhnou brzdy........

Pro tebe cesta přes půjčovny.

Odesláno

Tadome, půjčovna je zřejmě ta nejhorší rada. Vím to z vlastní zkušenosti, kdysi dávno jsem to tak praktikoval. Půjčovny praktikují stejní zmrdi co bazar a podle toho pak vypadá jednání při jakémkoliv kontaktu. I když by bylo půjčovné sebevíc levnější než vlastní provozování, tak určitě jít do vlastnictví.

Může si to polepit reklamou, má to ihned k dispozici, navíc ona se ta dodávka využije i na jiné účely. To se hned objeví více příležitostí i na soukromé využití. Navíc se ta dodávka používá i jako další \"osobní\" auto ve firmě.

Z jiného soudku, když si člověk spočítá cenu nové funglovky a mírně ojeté 2-3 roky, tak není žádný důvod chodit do funglovky. Propad nákupní ceny daleko převýší případné náklady na servis.

Ona se sice objeví reklama, že nové dodávky jsou za 350 t. , ale to jsou nejmenší velikosti s nejhorším motorem. Na nábytek je nejmenší myslitelná velikost L2H2 , možná půjde i do maxíku. A to už přichází myšlenka na třílitr a to už určitě nebude na 350 t.

A věř mi, že u zákazníka vypadá věrohodněji, když přijede s nábytkem v dodávce, než aby to tahal z kombíku nebo vozíku.

Odesláno

ja resil neco podobneho chtel jsme malou dodavku ,nakonec to resim pekne polepeny kombik , krasny novy vozik s plachtou ,polepeny reklamou (ale vozik me vysel na 60t novy )

vozik ma daleko levnejsi pojistku , prozni naklady skoro 0 a jeste ho sem tam pujcim znamym .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...