Guest lubisko207207 Odesláno 23. listopad 2011 Odesláno 23. listopad 2011 ahojte nevie nekdo proc mi v zime nejde klima? ked teplota klesne k nule tak se nesepne kompresor ale kontrolka svíti. tak nevím proc je to tak. jak se teplota zvísi zhruba na10c tak uz se sepne dik za radi Citovat
Guest mischko11 Odesláno 23. listopad 2011 Odesláno 23. listopad 2011 uff tak to bude zlozite ,mozno to bude nieco z kontaktom alebo vsetkym co suvisi s teplotnymi zmenami cize dost tazkaa vec Citovat
Fosil Odesláno 24. listopad 2011 Odesláno 24. listopad 2011 To je v pořádku. Při nízkých teplotách (asi +5°) se kompresor nesepne. Citovat
ozzy56 Odesláno 24. listopad 2011 Odesláno 24. listopad 2011 možná blbost,ale v manuálu píšou,že když je ovladač ventilátoru na 0, tak klima nefungujet Citovat
Petr král T Odesláno 27. leden 2012 Odesláno 27. leden 2012 také nechápu, proč doporučují nejméně jedenkrát měsíčne zapnout klimatizaci. Jak ji v zimě asi tak přezkouším ? Citovat
sopranonaj Odesláno 28. leden 2012 Odesláno 28. leden 2012 klima musi fungovat aj v zime, napr. pri odrosovani....ci? Citovat
pretekar Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Ja mam cely rok automatiku a vzdy po nastartovani sa zopne kompresor a riesi si co potrebuje. Aj pri -10. Citovat
buga Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 u mna taktiez, ale v poslednej dobe ked som pri nastartovani nemal zapnute automaticke a neskor zapol, tak sa kompresor uz nezapol, vcera napr pri -2 C Citovat
Petr král T Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 U automatické klímy to beru, já mám manuální. V zimě normálně pouštím topení na odrosování i vytápění interiéru, to je jasné. Takže tlačítko klímy budu potřebovat tak někdy v červnu, a co do té doby ? To mám pouštět chlazení ikdyž je zima ? Citovat
Guest mischko11 Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 pokial viem tak najrychlejsie odrosovanie je pomocou klimy kedze klima vysusuje vzduch .... Citovat
Cinicman Odesláno 22. únor 2012 Odesláno 22. únor 2012 lubisko207207 => Len by som sa vrátil k pôvodnému dotazu: Klimatizácia funguje na princípe odparovania, čiže kompresor stlačí chladivo asi na 15-16barov a tým sa zmes veľmi ohreje. Takto ohriata zmes ide dopredu do chladiča a ochladí sa na teplotu okolia. Potom sa cez ventil alebo trysku vstrekuje do výparníku, kde je normálny tlak. Zatiaľ čo pri stláčaní sa plyn ohrieva tak pri rozpínaní sa ochladzuje. Čiže aj vo výparníku sa plyn rozpína - ochladzuje steny a tým vzduch prúdiaci do kabíny. ČIŽE: z tohto všetkého vyplýva, že plyn nie je ochladený \"NA\" nejakú teplotu, ale \"O\" nejakú teplotu. Preto pokiaľ je vonku menej než 4-5°C, tak sa kompresor nezopne, pretože pri následnom rozpínaní plynu by došlo k poklesu teploty tak nízko, že by mohol celý systém zamrznúť. Stačí tak? EDIT: Ešte k tej zime: keď sa klimatizácia nepoužíva tak sa odporúča aspon raz za mesiac na pár sekúnd ju pustiť aby bola zopnutá elektromagnetická spojka kompresora a tento urobil aspon pár otáčok. Obmedzí sa tým únik média cez tesnenia kompresora... [upravil dne 2/22/2012 14:39 od Cinicman] Citovat
sopranonaj Odesláno 27. únor 2012 Odesláno 27. únor 2012 mne zase nezapne klimu ked je motor v teplom stave.!!! iba po starte ked je studeny motor ju zopne! WTF to moze byt? nemal nikto podobnu poruchu? dakujem za namety [upravil dne 28.2.2012 18:42 od sopranonaj] Citovat
Cinicman Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 Môže to byť veľa vecí... najčastejšie chladiaca zmes alebo zlý ventilátor klímy, respektíve pretlakovanie systému z dôvodu prehriatia zmesi. Tam kde plnia klimatizácie ti to presne vedia odmerať, pri akom tlaku ti to vypne. Nechajú plničku napojenú ,naštartujes a pustíš klímu. Ak sú aspoň trochu od fachu tak ti určite poradia... [upravil dne 2/28/2012 23:14 od Cinicman] Citovat
sopranonaj Odesláno 28. únor 2012 Odesláno 28. únor 2012 Môže to byť veľa vecí... najčastejšie chladiaca zmes alebo zlý ventilátor klímy, respektíve pretlakovanie systému z dôvodu prehriatia zmesi. Tam kde plnia klimatizácie ti to presne vedia odmerať, pri akom tlaku ti to vypne. Nechajú plničku napojenú ,naštartujes a pustíš klímu. Ak sú aspoň trochu od fachu tak ti určite poradia... [upravil dne 2/28/2012 23:14 od Cinicman] dakujem za odpoved,este doplnim ze som to spominal pri velkej prehliadke, ze klima nefunguje ako ma,ale som myslel ze je prazdna,tak povedali zeprazdna nieje, a tlak spravny a v neposlednom rade im funguvala,kedze ju skusali ked bol motor v studenom stave, po vymene oleja.... akonahle som z autom odisiel a skusal dalej tak uz nesla... prisiel som naspet a samozrejme uz tamnikto nebol. ablablabla.do bolo niekedy v lete, tak som odisiel spet do UK,nejako sa to dalo doporiadku a teraz to skusam a zase torobi co chce....bol som v servis Peugeot v PO [upravil dne 29.2.2012 00:11 od sopranonaj] Citovat
Cinicman Odesláno 29. únor 2012 Odesláno 29. únor 2012 V peugeote nie sú mechanici ale meniči... jedine by ti tak mohli vymeniť celý systém a aj tak by to neodstránili... Skús nájsť v okolí nejakú firmu, čo sa klímami a ich opravou živí. Určite to nebude až taká pálka a budeš mať aspoň istotu... Citovat
pires23 Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 Zdravim chlapi u mna klima síce ide ale cez 2 výduchy fúka nonstop horuci vzduch a cez daľšie 2 normálne ako si nastavím... a ten vzduch je strašne vlhky, a hned sa mi rosia sklá, filtre som menil cca pred 4mesiacmi Citovat
sopranonaj Odesláno 23. duben 2012 Odesláno 23. duben 2012 moj problem ohladom nefunkcosti klimy bol v termostate, ktory trebalo vymenit a vsetko funguje zasa normalne...chybu mi ukazalo az pri diagnostike na STK Citovat
Petr král T Odesláno 23. červen 2012 Odesláno 23. červen 2012 před 3 dny jsem po 170 km jízdy s klimatizací /mechanickou/ našel pod motorem loužičku vody - asi tak 1 dl. Dnes po stejné trase, ale cca 10 min.před skončením jízdy jsem klimatizaci vypnul a nechal foukat pouze ventilátor. Zatím nic pod vozem není. Co mohlo být příčinou té louže ? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.