Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

klimatizace

Recommended Posts

Guest lubisko207207
Odesláno

ahojte nevie nekdo proc mi v zime nejde klima? ked teplota klesne k nule tak se nesepne kompresor ale kontrolka svíti. tak nevím proc je to tak. jak se teplota zvísi zhruba na10c tak uz se sepne dik za radi

Guest mischko11
Odesláno

uff tak to bude zlozite ,mozno to bude nieco z kontaktom alebo vsetkym co suvisi s teplotnymi zmenami cize dost tazkaa vec

• O 2 měsíce později...
Odesláno

U automatické klímy to beru, já mám manuální. V zimě normálně pouštím topení na odrosování i vytápění interiéru, to je jasné.

Takže tlačítko klímy budu potřebovat tak někdy v červnu, a co do té doby ? To mám pouštět chlazení ikdyž je zima ?

Guest mischko11
Odesláno

pokial viem tak najrychlejsie odrosovanie je pomocou klimy kedze klima vysusuje vzduch ....

• O 4 týdny později...
Odesláno

lubisko207207 =>

Len by som sa vrátil k pôvodnému dotazu:

Klimatizácia funguje na princípe odparovania, čiže kompresor stlačí chladivo asi na 15-16barov a tým sa zmes veľmi ohreje. Takto ohriata zmes ide dopredu do chladiča a ochladí sa na teplotu okolia. Potom sa cez ventil alebo trysku vstrekuje do výparníku, kde je normálny tlak. Zatiaľ čo pri stláčaní sa plyn ohrieva tak pri rozpínaní sa ochladzuje. Čiže aj vo výparníku sa plyn rozpína - ochladzuje steny a tým vzduch prúdiaci do kabíny.

ČIŽE: z tohto všetkého vyplýva, že plyn nie je ochladený \"NA\" nejakú teplotu, ale \"O\" nejakú teplotu. Preto pokiaľ je vonku menej než 4-5°C, tak sa kompresor nezopne, pretože pri následnom rozpínaní plynu by došlo k poklesu teploty tak nízko, že by mohol celý systém zamrznúť.

Stačí tak? :papa

EDIT: Ešte k tej zime: keď sa klimatizácia nepoužíva tak sa odporúča aspon raz za mesiac na pár sekúnd ju pustiť aby bola zopnutá elektromagnetická spojka kompresora a tento urobil aspon pár otáčok. Obmedzí sa tým únik média cez tesnenia kompresora... ;)

[upravil dne 2/22/2012 14:39 od Cinicman]

Odesláno

mne zase nezapne klimu ked je motor v teplom stave.!!! iba po starte ked je studeny motor ju zopne! WTF to moze byt? nemal nikto podobnu poruchu? dakujem za namety :myslim

[upravil dne 28.2.2012 18:42 od sopranonaj]

Odesláno

Môže to byť veľa vecí... najčastejšie chladiaca zmes alebo zlý ventilátor klímy, respektíve pretlakovanie systému z dôvodu prehriatia zmesi. Tam kde plnia klimatizácie ti to presne vedia odmerať, pri akom tlaku ti to vypne. Nechajú plničku napojenú ,naštartujes a pustíš klímu. Ak sú aspoň trochu od fachu tak ti určite poradia... :papa

[upravil dne 2/28/2012 23:14 od Cinicman]

Odesláno
Môže to byť veľa vecí... najčastejšie chladiaca zmes alebo zlý ventilátor klímy, respektíve pretlakovanie systému z dôvodu prehriatia zmesi. Tam kde plnia klimatizácie ti to presne vedia odmerať, pri akom tlaku ti to vypne. Nechajú plničku napojenú ,naštartujes a pustíš klímu. Ak sú aspoň trochu od fachu tak ti určite poradia... :papa

[upravil dne 2/28/2012 23:14 od Cinicman]

dakujem za odpoved,este doplnim ze som to spominal pri velkej prehliadke, ze klima nefunguje ako ma,ale som myslel ze je prazdna,tak povedali zeprazdna nieje, a tlak spravny a v neposlednom rade im funguvala,kedze ju skusali ked bol motor v studenom stave, po vymene oleja.... akonahle som z autom odisiel a skusal dalej tak uz nesla... prisiel som naspet a samozrejme uz tamnikto nebol. ablablabla.do bolo niekedy v lete, tak som odisiel spet do UK,nejako sa to dalo doporiadku a teraz to skusam a zase torobi co chce....bol som v servis Peugeot v PO

[upravil dne 29.2.2012 00:11 od sopranonaj]

Odesláno

V peugeote nie sú mechanici ale meniči... jedine by ti tak mohli vymeniť celý systém a aj tak by to neodstránili... :roll:D

Skús nájsť v okolí nejakú firmu, čo sa klímami a ich opravou živí. Určite to nebude až taká pálka a budeš mať aspoň istotu... :papa

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravim chlapi

u mna klima síce ide ale cez 2 výduchy fúka nonstop horuci vzduch a cez daľšie 2 normálne ako si nastavím...

a ten vzduch je strašne vlhky, a hned sa mi rosia sklá, filtre som menil cca pred 4mesiacmi

• O 2 měsíce později...
Odesláno

před 3 dny jsem po 170 km jízdy s klimatizací /mechanickou/ našel pod motorem loužičku vody - asi tak 1 dl. Dnes po stejné trase, ale cca 10 min.před skončením jízdy

jsem klimatizaci vypnul a nechal foukat pouze ventilátor. Zatím nic pod vozem není. Co mohlo být příčinou té louže ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...