marzi732732 Odesláno 18. listopad 2011 Odesláno 18. listopad 2011 Zdravím dnes nastal tak trošku problém, který bude asi vážný. Po cestě z práce jsem spěchal a tak jsem po dálnici švihal okolo 180tky. Když jsem však přijel do města a začal podřazovat, tak se mi to ani nepovedlo. Od 1. do 4. rych. stupně převodovka šileně chrastí. Dělá to jen při přerazování nebo při sešláple spojce, když vyřadím neutrál je vše v normálu v jakékoli rychlosti. Zmiňované rychlosti jdou zařadit velmi těžko a pouze v určité rychlosti (otáčkách), zvuk je nejsilnějśí právě při přeřazování a tlačení rychlosti. Bude to asi něco závaźnějšího . Kamarád říkal, že to můžou být synchrony. Já myslel, že to je spojka, ale to by dělalo asi jen při přeřazování nebo při rozjedech by to bylo znát. Díky za odpovědi a rady. Citovat
marzi732732 Odesláno 18. listopad 2011 Autor Odesláno 18. listopad 2011 Ale když to dělá jen když tam ten kvalt vrážím nebo když stojím na spojce, tak by to mohlo být v spojkovém ložisku? Smysl to celkem dává, ale na druhou stranu, proč by to nedělalo také na pětce? Citovat
Guest Džůny Odesláno 18. listopad 2011 Odesláno 18. listopad 2011 Taky bych řekl, že spojkové ložisko. Citovat
punkac Odesláno 19. listopad 2011 Odesláno 19. listopad 2011 to nevím, alepíšeš, že když je vyřazeno, tak je v jakékoliv rychlosti ticho, takže v převodech to asi nebude. Dělá to jen, když se dotkneš spojky, tudíž něco na spojce. Citovat
marzi732732 Odesláno 19. listopad 2011 Autor Odesláno 19. listopad 2011 Tak dneska to měl známý mechanik a spojkové ložisko vyloučil, jelikož to v nízkých rychlostech (cca do 30km/h) nedělá a spojka se chová normálně (neklouže atd) a zároveň přišel šok. Z převodovky se postupně ztrácel olej až se nejspíše ztratil úplně což vidím jako příčinu. Dolili jsme cca litr a zpočátku to šlo lehce. Dolévali jsme přes odvětrávací otvor, takźe jsme nejspíše \"naolejovaly\" celý stromeček a šlo řadit daleko lehčeji a prvních pár desítek metrů to bylo potichu. Takže to je prý nejspíše olejem ale je otázka jestli se již něco nestalo. Na druhou stranu si myslím, že litr oleje je už dost na to aby to převodovku namazalo a navíc by to nezačalo asi dělat z ničeho nic ale začínalo by to asi postupně. (Olej se ztrácel nejspíše postupně jelikoź převodovka je zespod mastná). Citovat
marzi732732 Odesláno 19. listopad 2011 Autor Odesláno 19. listopad 2011 to nevím, alepíšeš, že když je vyřazeno, tak je v jakékoliv rychlosti ticho, takže v převodech to asi nebude. Dělá to jen, když se dotkneš spojky, tudíž něco na spojce. Já sice nejsem mechanik, ale myslím, že když je vyřazený neutrál, tak se hnací a hnaná hřídel v převodovce nedotýka tudíž převodovka jakoby nefunguje. Citovat
martan11 Odesláno 19. listopad 2011 Odesláno 19. listopad 2011 jo joje to jak rikas,je to tim ze tam nebyl olej.Zjisti ale proc tam nebyl?-gufero mezi motorem a prevodovkou,povoleny sroub,gufera na poloosach.Treba se loziska jeste nevysypaly uplne.Kazdopadne bych ale olej vymenil aspon 2x a aspon uvidis jestli tam jsou nejake šponky. Spojkove lozisko se chova opacne-na neutral chrasti a kdyz zmacknes spojku tak stichne(tlacis na nej) Citovat
marzi732732 Odesláno 19. listopad 2011 Autor Odesláno 19. listopad 2011 jo joje to jak rikas,je to tim ze tam nebyl olej.Zjisti ale proc tam nebyl?-gufero mezi motorem a prevodovkou,povoleny sroub,gufera na poloosach.Treba se loziska jeste nevysypaly uplne.Kazdopadne bych ale olej vymenil aspon 2x a aspon uvidis jestli tam jsou nejake šponky. Spojkove lozisko se chova opacne-na neutral chrasti a kdyz zmacknes spojku tak stichne(tlacis na nej) No tak netěsnost samozřejmě vyřeším to je teď to nejmenší co mě trápí. Já jen doufám, že jak se tam doleje ten druhý litr oleje, tak bude vśe vpořádku a olej vyměním už rovnou celý. Díky, v pondělí nebo úterý se ozvu zda to pomohlo nebo se už něco pokur..lo. Citovat
Guest Džůny Odesláno 19. listopad 2011 Odesláno 19. listopad 2011 martan11: Není pravda. Špatné spojkové ložisko chrastí při sešlápnuté spojce. \"Na neutrál\" chrastí převodové, které po sešlápnutí spojky přestane. Citovat
martan11 Odesláno 19. listopad 2011 Odesláno 19. listopad 2011 to mas pravdu ale ja mam na mysli ovladaci lozisko-tam to je jak pisu.Ty mluvis o lozisku na predloze v prevodovce Citovat
marzi732732 Odesláno 20. listopad 2011 Autor Odesláno 20. listopad 2011 Tak dám na Vás spojková sada koupena a v pondělí to jde do servisu, jak to nepomůže tak mě trefí šlak. Citovat
martan11 Odesláno 20. listopad 2011 Odesláno 20. listopad 2011 A byl jsi s tim u nekoho kdo tomu rozumi,nebo jsi tu spojku proste koupil a uvidi se? Citovat
Guest Džůny Odesláno 20. listopad 2011 Odesláno 20. listopad 2011 To by mě taky zajímalo. A navíc, celá sada není potřeba, ložisko koupíš za pět stovek v Kelly. Citovat
marzi732732 Odesláno 20. listopad 2011 Autor Odesláno 20. listopad 2011 Jasný, źe jsem za někým byl . Spojka navíc \"tak nějak škube\", zkrátka pouštíte pomalu spojku v záběru a s motorem a autem to háže šíleně, už se mi stalo taky, že jsem stál na spojce na křižovatce se zařazenou jedničkou a spojka se sama rozepla a motor chcípnul, takže vše ukazuje na spojku. Ano koupil jsem nebo spíše zítra koupím celou sadu, když už to bude dole a budu dávat peníze za práci, tak ať se to rovnou vymění celé, jelikož auto má už dost najeté, tak by mě to nejspíše čekalo během příštího roku. K tomu budu nechávat vyměnit olej v převodovce + přetěsnit pŕevodovku. Vše mi udělá známý. Citovat
marzi732732 Odesláno 1. prosinec 2011 Autor Odesláno 1. prosinec 2011 Takže po týdenním odstavení se Peugeot vrátil ze servisu. Pro ty co by měli podobný problém, jednalo se opravdu o vadnou spojku. Ložisko bylo sice vpořádku, ale po demontáži z lamely uplně vypadly ty pružinky a přítlačný talíř byl údajně také těsně před smrti. Spojková sada mě stála 5900KČ - po slevě 2900KČ v autobenex od Valeo. Za práci jsem dal 2500 známému, ale měnil také olej v převodovce a celou ji přetěsňoval. Gufera vyšli celkem asi na 300. Díky vsem za rady a snad tento topic někomu dobře poslouží. Citovat
h4wk3y Odesláno 1. prosinec 2011 Odesláno 1. prosinec 2011 hlavne, ze se za docela rozumny peniz podarilo zavadu vyresit.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.