SK8 Odesláno 4. listopad 2011 Odesláno 4. listopad 2011 Ahoj, mám dotaz ráno klasicky nastartuju auto a tak 3 za sebou mi to chcípne, ale když vlezu do motorového prostoru a trochu přidám plyn na lanku u ty pojistky tak mam zase moc velky otáčky a když to dám zpět tak to chcipne tak kde mohu seštelovat volnoběh nebo co s tím je?? Díky za rady Citovat
Ireas Odesláno 5. listopad 2011 Odesláno 5. listopad 2011 Myslím že na vině je krokový motorek. Dělá mi to taky, ale naštěstí pokud nejsou extrémní mrazy tak chcípne max. 1. Řešení je buďto motorek vyměnit, nebo se s tím smířit... Citovat
SK8 Odesláno 5. listopad 2011 Autor Odesláno 5. listopad 2011 Ok a kdyz sem hodím vinko tak mi zjistite nikdo jakej přesně tam pasuje a kolik stojí?? Díky =) VF31CHDZE51980323 Citovat
JimBeem Odesláno 6. listopad 2011 Odesláno 6. listopad 2011 objednací číslo podle VIN-ka v servis boxu: 19205Z U autokelly mi to našlo tohle: http://autokelly.cz/#CT=5|PCT=13|CUR=0|FT=19205Z|EM=False|PGS=20|PT=0|PDID=3317059|PVT=1|SHT=1|SD=0|ST=0|LNG=0| Jinak volnoběh se seřídit nedá, nastavuje si ho ECU sama. Plynové lanko by mělo být volné tak, aby v klidovém stavu vačka škrtící klapky dosedala na doraz. Tím se ti sepne i spínač volnoběhu v krokovém motorku. Když pohledáš, je tu i někde návod jak vyčistit krokovej motorek, nebo odkaz na saxoclub. daj se sehnat i náhrady kolem 800 -1000kč. Auto hlubina, či tak nějak. Zapátrej Pokud jde o to chcípání. Dělá to i za teplého počasí? Mohlo by být špatné teplotní čidlo - nedávkuje to pak správně palivo pro studený motor. Dá se změřit a někde tu i najdeš hodnoty pro různé teploty Investice kolem 500,- [upravil dne 6.11.2011 14:49 od JimBeem] [upravil dne 6.11.2011 14:57 od JimBeem] Citovat
SK8 Odesláno 8. listopad 2011 Autor Odesláno 8. listopad 2011 Hele klucí našel jsem na netu tenhle motůrek (tenhle mám ja v aute) http://www.autodily-hlubina.cz/www-autodily-hlubina-cz/eshop/19-1-Peugeot/4210-4-krokovy-motorek/5/3270-Krokovy-motorek-PEUGEOT-106-II-1-1-1-i-19205Z a typek pres email s toho obchodu mi napsal tohle \"ano tento typ lze taky použít ve Vašem vozu, kód motoru TU1M+(HDZ) a vstřikování Bosch.\" jak tedy poznám jaký mám vstřikování?? díky Citovat
JimBeem Odesláno 8. listopad 2011 Odesláno 8. listopad 2011 Podle VIN: MOTOR VSTŘIKOVÁNÍ TU1M+ ZAPALOVÁNÍ TRANSISTOROVÉ ZAPALOVÁNÍ BLOK VÁLCŮ (MATERIÁL) HLINÍKOVÁ SKŘÍŇ VÁLCŮ PALIVOVÉ ČERPADLO ELEKTRICKÉ BENZÍNOVÉ ČERPADLO PALIVO BEZOLOVNATÝ BENZÍN EMISNÍ PŘEDPIS (MOTOR) ODST EMISÍ EU 95 (MOTOR) HRUBÝ FILTR MONTÁŽ BEZ PREFILTRACE UPEVNĚNÍ PALIVOVÉHO POTRUBÍ UPEVNĚNÍ VEDENÍ KARBURÁTORU ZÁZNAM RYCHLOSTI (SIGNÁL SNÍMAČE) SNÍMAČ HALLOVA EFEKTU MOTOR (TYP) MOTOR TYP TU/TUD KATALYZÁTOR KATALYZÁTOR 3 DÍLNÝ CHLAZENÍ OLEJE BEZ VÝMĚNÍK CHLAD KAPALINY/OLEJE ZASTAVENÍ PŘÍVODU PALIVA S ODPOJENÍM PŘÍVODU PALIVA ZMĚNA VÝKONU (MOTOR) STANDARDNÍ VÝKON REOSTAT BEZ REOSTATU VENTILÁTOR 1 VENTILÁTOR 1 RYCHLOST 90W ZACHYCOVÁNÍ BENZINOVÝCH PAR ODS BENZ PAR+TANK PŘIDRUŽENÁ VARIANTA VSTŘIKOVÁNÍ VSTŘIKOVACÍ SYSTÉM BOSCH Citovat
KeiTynka Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 Ahojda pánové, když už se tu řeší volnoběh, mohli byste mi taky poraditi? Teď když začíná být venku takhle \"krásně\", tak se ta moje potvora rozhodla, že jí začne zase lítat volnoběh. Přes léto to dalo pokoj a teď zas. Je to v rozmezí 900-až cca 1100. Jak kdy... Ale řekla bych že se to docela stupňuje... co by to mohlo být? Citovat
go.play Odesláno 14. listopad 2011 Odesláno 14. listopad 2011 krokáč? taky mi to dělá, ale zatim to neřešim Citovat
KeiTynka Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 taky už mě to napadlo... Asi ho dostane k Vánocům... Citovat
Butrus Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 JimBeem napsal: \"Jinak volnoběh se seřídit nedá, nastavuje si ho ECU sama. Plynové lanko by mělo být volné tak, aby v klidovém stavu vačka škrtící klapky dosedala na doraz. Tím se ti sepne i spínač volnoběhu v krokovém motorku. Když pohledáš, je tu i někde návod jak vyčistit krokovej motorek, nebo odkaz na saxoclub.\" Presne jak rika kolega. Nam to delalo na P106 1.1i 44kW a bylo to prilis nasponovanym lankem plynu - tahlo skrtici klapky nedosedalo na doraz a nezapinalo spinac volnobehu - studene auto chcipalo a teple drzelo vysoky volnobeh. Pomohla mi rada ze saxoklubu. Odkaz zde: http://www.saxoclub.net/phpbb2/viewtopic.php?t=8188 Po uvolneni lanka auticko slape jako nove. Citovat
Bury Odesláno 15. listopad 2011 Odesláno 15. listopad 2011 Zdravim nevíte někdo co to muže dělat.Nastartuju 106týho otáčky vylítnou nahoru řve to jako kráva a nejde s tim nic udělat musim to chcípnout .Peugeot 106 1,1 VF31CHDZ250205823 r.v 1992 44kW dík. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.