Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, mam problem s funkciou druheho stupna viacfunkcneho rele (to je to vedla riadiacej jednotky motoru v tom istom kastliku).

Najskor som myslel, ze ide o poruchu podavacieho cerpadla, ale casom sa ukazalo, ze nespina druhy stupen tohto rele. Zistil som, ze napajanie tomuto druhemu stupnu ide, ale toto napatie nie je prizemnovane. O prizemnenie sa ma starat riadiaca jednotka motoru, konkretne pinom 87 na konektore. A ta to nerobi :bacha. Ale evidentne nie je uplne mrtva, lebo prvy stupen tohto rele prizemnuje v pohode (pinom 86).

Co s tym mam robit?:(

Jo a ked to prizemnim natvrdo tak ide nastartovat...:aut

Info o aute: Peugeot 406 vin:VF38BRHYE81053737

[upravil dne 2.11.2011 22:28 od El-Chio]

Odesláno

Schema sikaj tazko. Ale ak si trufnes tak ju otvor a vysledoj na doske kde je pripojeny ten pin. Pravdepodobne bude pripojeny k nejakemu tranzistoru, alebo tranzistorovemu polu-integrovany obvod v ktorom je viacerotranzistorov v jednom puzdre. Ak tam bude len tranzistor tak zmerat ci ten spina, alebo ci je ovladany nejakym signalom. To len tak v skratke a jednoducho povedane, aby ma niekto nesprdol za vyrazi.

A pozeral si na diagnostike, preco to nestartuje? Myslim to ze ci nie je problem niekde inde ako napr imobilizer atd.

Odesláno

Riadiacu jednotku som mal rozobranu a prisiel som na to, ze je to viacvrstvy plosak s tieniacimi plochami na povrchu a zrovna ten pin 87 ma hned vedla prekov, ktory je dokonca slepy, cize to mizne niekde vovnutri.... Ale prepipavanim IO umiestneneho pobliz, s vacsim poctom nozisiek a telom pripajkovanym k plosaku (asi koli odvodu tepla) som zistil, ze by to eventuelne mohlo ist tam.... Snazil som sa aj dopatrat k datasheetu toho IO, ale neuspesne... Kontrolka imobilizera nesvieti a na diagnostiku sa chystam po vymene cerpadla aj s nastartovanim motorom, nech je mozno ju spravit celu...

Odesláno

Tak ukostri (teda) obal jednotky.

EDIT: Upraveno aby to neznelo jako legrace.V prispevku nize je videt v citaci co tam bylo:papa

[upravil dne 3/11/11 21:46 od straki007]

Odesláno

Skor som si nebol isty jak to mam brat(nejak mi to nedavalo a mozno ani nedava zmysel)...

teraz nad tym rozmyslam (urcite to skusim) a neviem jak by to mohlo pomoct, ono ostatne piny zjavne funguju... a hlavne bolo to myslene ako celu jednotku, jako obal?(lebo ten nie je nikde vodivo spojeny s DPS) Alebo mam ukostrit nejaky konkretny pin?:myslim

Odesláno

Teraz som si to lepsie precital a straky pise, ze obal. A nad tym mi uz uplne rozum stoji, kedze obal je izolovany od vsetkeho...:myslim Ale jak to pomoze, tak osobne strakiho menujem za samana na PSA :roker

Odesláno

No izolovany je, ale nic ti v ukostreni nebrani si myslim, aspon na skusku, rovnaky efekt bude mat ked natvrdo uzemnis ten pin 87. To by som spravil ja, aby nahodou nieco cez kostru neovplyvnovalo RJ (ale to len uvaha :D )

Odesláno

Tak urcite to skusim, len jak to bude fungovat, tak mi asi padne sanka...

\"rovnaky efekt bude mat ked natvrdo uzemnis ten pin 87\"

to si prave nemyslim, ten pin ked uzemnys tak je to istota a ten obal hovorim, ze je izolovany(aspon myslim podla toho co som to mal rozkuchane)

A ja by som to uzemnil za tym inercialnym tlacitkom a do ECU by som sa nedrbal... Len to nechcem robit takto, kym neviem preco to tak vyrobca nespravil rovno a uzemnuje to cez ECU...

ale na to by som uz potreboval poznat algoritmy SW...:bojim

Odesláno
Ano obal.

Jak jsou tam dirky pro 6mm sroubek tam si tam dej ocko s dratkem a ten dej na kostru.....ale poradnou kostru....:aut

Urcite skusim, ale az v nedelu a dam vediet, viem jak to tam je mal som ju pred dvoma dnami rozobranu a kostru najdem nejaku, ked nie tak zajdem na hrbitov :aut

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak cerpadlo mi prislo az vo stvrtok minuly tyzden a kedze som Martin tak som sa k opravam dostal az v nedelu....:aut

Takze, vymenil som palivove cerpadlo, vymenil som palivovy filter a vyplachol poriadne tu nadobku v ktorej je filter (boli tam medene piliny) a prizemnil som obal riadiacej jednotky podla strakiho rady a auto ide jak nove...

Takze Mr. Straki moja velka poklona....:super

Odesláno

Skoro som zabudol :o

Tak Mr. Saman cez PSA ospravedlnujem sa za pochyby. A nabuduce budem verit aj tomu, ze je mozne spravit generalku motora tancovanim kolo auta :super

P.S. A ta diagnostika by sa dala? :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...