Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

mam ale co presne potrebujes? pod volantom je pocitac paciek cize modul COM2000, je tam po oboch stranach konektor na 1 a 2 stupen modulu airbagu, sedy konektor je hlavny komunikacny, cierny je na snimac polohy volantu pre ASR a ESP a este jeden hm ktory ti mozem zistit na co presne je

Odesláno

heh tak to budes mat preruseny slimak/skruteny paskovi vodic v module paciek COM2000/, a jedina pomoc je kupit novy ale jedine ako cely modul paciek jeho cena je od 7tisic po 13tisic podla vybavy vozidla. takze tak tak ked si niekto prekruti korman :))

Odesláno

slimak opraven, utrzeny konec staci odstrihnout, opatrne oskrabat plast. pasek z pasku medenych a prilozit zpatky na konektor. Pasek ovsem musite pripajet, protoze puvodni je ke kontaktum zamacknut. Klaskson troubi, airbag v pohode, dokonce se nemusel ani odblokovat. Usetreno cca 14000,- za vymenu cele jednotky.

S pozdravem Votava

Odesláno

no vidis sikulka, a celkom lahko sa tie packy otvaraju zejo :)). ja som povedal ze jedina moznost je vymena ale to len pre to ze to tak robime v znackovom servise :))). ok ok uz budem posluchat. ale naviedol som ta spravne a to ma tesi ze si sa toho chytil. Takto ked je daky problem ohladom kabelaze AIR BAGu a tym padom svieti kontrolka ze je zavada a tu potom nasledne odstranis tak kontrolka automaticky zhazne. Vela ludi je splasena a stale k nam chodia ze treba odblokovat airbag a to je sprostost im hovorim. Tam je vzdy zavada ktoru treba odstranit a nie ziadne odblokovanie. Pocitac airbagov je od vyroby zablokovany a ked sa montuje ako nahradny diel tak v tedy sa odblokovava cez diagnostiku ale inak nie. tiez ked sa ide s nim manipulovat tak ho treba /bla bla bla/ zablokovat a tak ho napr. demontovat. Toto vsak je funkcia az pri novsich pocitacoch airbagu.

Odesláno

rada ohledně slimaku opradu pomomohla, díky moc, kontrolka airbagu zhasla, nyní se však rozsvítí třeba až po ujetí 200km (jel jsem přes víkend z Prahy do Brna), někdy hned po nastartování, může to být špatným kontaktem?

Nevím zda to dělalo i dřív, ale nyní, když pohnu volantem, tak začne něco jemně cvrlikat, vysledoval jsem, že cvrlikání ustane po vypnutí ventilátoru.

S pozdravem Votava

Odesláno

Když to tak čtu,tak si docela zahrávate :o

Víš kolik stojí Airbag řidíče, airbag spolujezdce, u 307 i přístrojová deska, 2xpyropásy, 2x hlavové Airbagy a jednotka , která to má na starosti ?

Odesláno

2 Milhaus65: s cim si zahravame??? vies ty ako funguje airbag? ok tak ked nie tak jaska a chod si kupit packy za 8tisic ktore ti aj tak budu blbnut /packa blinkra/ hned po namontovani. ak nevies spojit 6 kablikov tak sa veru nezahravaj. :)

Odesláno

To Titana:

add1: asi tě zklamu, Peugeotem se živím ve značkovém servise téměř 10 let :D.

add2: čteš si to po sobě?

add3: čteš si co píše \"votava\"? svítí mu kontroka, pořád, protože dokud nesmažeš závadu v BSI, NEZHASNE !

add4: jak jsem pochopil pracuješ v Peugeotu, proč mu raději neporadíš, že PSA uznala problem COMu 2000 jako výrobní vadu a mění tento díl zadarmo i po záruce, alespoň v CZ.

Odesláno

2 Milhaus65: ja sa tiez zivim v Peugeote a to ze musis zmazat zavadu v BSI je blbost. Kontrolka arbagov v zivote nebude svietit pri prechodnej zavade tak ako je to napriklad u ECU motora/ riadiaca jednotka/ ta bude svietit ak je vazna prechodna zavada alebo ak je ich moc. A samozrejme ak je vazna trvala zavada. Cize zavadu musis odstranit! Airbag najcastejsie hapruju koli kontaktom pod sedackami. U nas to riesime tak ako je to aj v info flash-i ze ich pajkujeme.

To ze som mu nepovedal o zavade COM2000 DAV je len koli tomu ze on si zavadu sposobil sam. Mal som iba zopar pripadov ze slimak v packach odisiel beznym uzivanim. Zavadu uznali ohladom samotnych paciek a nie celeho modulu COM2000. Takze tak. Dufam ze je to jasne. Ak este daco tak kludne poradim.

Odesláno

Rozhodně nepracuji ve značkovém servisu, ale potřeboval bych poradit ve 206 mám ve volantu dávaný jakoby jinej airbak , ale nemám tam nějakej ten mezičlen co taky snad by měl vypínat blinkry nebo co? Kontrolka airbaku mi bliká a klakson netroubí - poradil by mi nekdo třeba to může být i technik ze značkového :papa servisu co mi tam chíbí a kolik to stojí ? dyžtak díky.

Odesláno

kontrolka nesvítí pořád, ale jaksi nahidile, někdy se rozsvítí ihned po nastartovájí, jindy nesvítí třeba 200km jízdy,

s pozdravem Votava

Odesláno

Záleží jakou máš 206ku, pokud z multiplexem, máš stejný problem jako výše uvedeno (mají takový tlustý páčky, novější klíče atd), pokud máš starší provedení je tam klasický převaděč signálu, cca 2000-2500 kč. Nechápu moc to s tím jiným Airbagem....

Odesláno

To MILHAUS:

Problemy s packami pod volantem začali po roce od koupení mé 307 r.v.12/2001. Klakson funguje náhodně,v páčkách pro blinkry to praská při zatočení. Při zapnutí blinkru a zatočení a poté narovnání volantu se páčka sama přepne do druhé polohy.Myslíš že by mi PEUGEOT bezplatně vyměnil celý modul i když už nemám záruku?Už mi měnili spínací skřínku ale pozdě až když mi odešel startér.(Zapoměli mě pozvat na výměnu skřínky) Díky

Odesláno

Je to rok výroby 2000 , koupeno v loni od překupníka v čechách jako bouračka z Francie . Ja to kupoval a už ta kontrolka blikala . - asi byl vystřelenej a ty ukrajinci posr. co tam u něj makaj tam dali asi jakoby jinej nebo co . protože mi rovnali i na diagnostice volant ten byl uplně obráceně. |Jinak ale díky moc :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...