Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Závada - kódy závad + návody na řešení

Recommended Posts

Guest Malinkej88
Odesláno

Ahoj, PP200 mi píše závadu na počítači ABS nebo ESP a to: \"Trvalá závada. Závada komunikace s počítačem řízení motoru. Obdržená hodnota není správná\". Jako kód závady jsem našel U1208 o čem mi kolegové z toho fóra poslali odkaz co je v příloze.

Bohužel se v tom vůbec nevyznám a tak Vás prosím o radu co mám či můžu dělat. Předem díky

U1208.pdf

Odesláno

Skus pozriet tuto istu zavadu ked mas nastartovany motor a taktiez ked je auto v pohybe a napis potom co tam bolo.

A aky je problem s autom? Svieti ti aj nieco na pristrojovke, alebo si to nasiel iba v diagnostike?

Guest Malinkej88
Odesláno

Při zapnutém motoru i během jízdy to ukazuje stále to samé. Na přístrojové desce mi svítí přeškrtnutá kontrolka ESP a na displeji to píše, že systém ESP/ASR je mimo provoz.

Guest Malinkej88
Odesláno

Přemo nejsem moc zběhlý uživatel PP2000, ale celý jsem to proklikal a nikde jsem nenašel možnost načtení ESP, nebo cokoliv jak bych o něm získal více informací. Můžeš prosím poradit, co přesně jsi tím myslel a jak to udělám?

Guest Malinkej88
Odesláno

No to jsem udělal a první po čtění závad na mě vyskočilo tohle okno

[upravil dne 27/10/11 16:09 od Malinkej88]

post-28170-14109620389334_thumb.jpg

Odesláno

musis s tim popojet a uvidis, kterej senzor vypadnul

ja mam na 307 2002 2.0HDi 66kW v prdeli levej zadni - i po vymene - je to nekde v kabelazi - prej znama chyba

bohuzel neni cas a serou se jine veci takze 2 roky jezdim bez ABS a uz jsem si zvykl

R

Guest Malinkej88
Odesláno

Pojstku ABS/ESP jsem kontroloval a i raději vyměnil a ta by měla být v pořádku.

A kde najdu ty senzory? Jediné co je dobře viditelné jsou senzory opotřebení brzdových destiček a ty mám jen na předních kolech. Žádné jiné senzory jsem nikde neobjevil. Mě to svítí na palubní desce 3týdny a ještě jsem se od té doby pořádně nevyspal:-(

Guest Malinkej88
Odesláno

to je dobré vědět, tak alespoň vím co to není, zkusím prohejbat všechny kabely, jestli tam není někde blbý kontakt a ještě jednou kouknu na tu pojstku a snad se něco objeví

Guest Malinkej88
Odesláno

to zní jako velmi drahá věc, myslím, že ta je někde u levého předního kola za podběhem, že? a je možnost nějak zjistit, že odešla?

A je možné že odešla i když mi normálně ABS funguje?

Závada odstraněna, opravdu to bylo prasklou pojstkou. I ta rezervní co jsem tam dal, nešla, takže až druhá výměna opravdu pomohla a vše je nyní v pořádku.

Přemo DÍKY ! ! !

[upravil dne 2/11/11 08:32 od Malinkej88]

Guest Malinkej88
Odesláno

A PROBLÉM je zpátky, cca po 20km na mě kontrolka vylítla znova a už nezmizela, čím to může být? Pojstku jsem zase vyndal a vyměnil, ale opět nepomohlo. Přitom tedy pojsktka vůbec nevypadá jako vypálená, ale i tak změna nepomohla:-(

• O 4 měsíce později...
Guest Malinkej88
Odesláno

tak mám nový poznatek, který jsem zjistil přes zimu a to ten, že ESP je normálně funkční, než mi vyskočí kontrolka tak jsem zjistil že na sněhu ESP normálně funguje, dokonce i na palubce svítí kontrolka že je ESP v činnosti. Bohužel po pár km zase vyskočí přeškrtnutá kontrolka ESP a od té doby pochopitelně nejde. Poradí někdo?

Odesláno

Vypíše ti něco dia? Určitě by to chtělo prohlédnout kabelový svazek ESP. Podle toho, že se vypaluje pojistka to vypadá na zkrat, možná v kabeláži. Může být někde prodřený kablík. Jo a procvakat konektory, může být některý pin zoxidovaný.

[upravil dne 16/3/12 18:39 od HonzaZ]

Guest Malinkej88
Odesláno

2 HonzaZ: dia mi vypíše \"Trvalá závada. Závada komunikace s počítačem řízení motoru. Obdržená hodnota není správná\" a kod chyby U1208, což je to na co sem dal odkaz HakTac, ale to už je v tomto článku nahoře zveřejněné. Bohužel vůbec nevím co to znamená a nikdo mi to zatím ani nevysvětlil.

Jinak pojstka se nevypaluje....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...