Guest asperus Odesláno 21. říjen 2011 Odesláno 21. říjen 2011 Včera se mi stalo něco divnýho na P607. Jel jsem delší dobu a najednou jsem slyšel ve vyšší rychlosti docela hučení. Pak to přestalo a za chvíli se mi rozsvítil symbol chladící kapaliny a PC hlásil něco jako o nedostatečné úrovni cirkulace (\"cooling circult level insufficient\"). Stále se to opakovalo. Budíky neukazovaly nic mimořádného, žádná zvýšená teplota. Zasatvil jsem, otevřel víko, prohlédl - nic jsem neviděl. Pootvíral jsem všechny víčka kapalin, nic podezřelého. Víčko chl. kapaliny trochu pšouklo, kapaliny je tam dost. Pak jsem se rozjel a po 1/4 hod jízdy zase ty hlášky. Hluk jsem neslyšel. Co to může být? [upravil dne 23/10/11 14:10 od asperus] Citovat
P607Olda Odesláno 21. říjen 2011 Odesláno 21. říjen 2011 Vadné čidlo hladiny (přítomnosti) chladicí kapaliny. Nové stojí asi 1200. Ale u mne to nedělalo hluk, pouze falešná hláška. [upravil dne 21.10.2011 19:29 od P607Olda] Citovat
Guest asperus Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 Díky. S tím hlukem (hučením) si nejsem moc jistý, jel jsem rychle, nejprve jsem si myslel, že je to hluk od pneumatik. Silnice byla ale rovná a hladká. Tak nevím. Podívám se na to čidlo. Musím zjistit kde je. Dík Citovat
Přema Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 Dost známená co??.......známemu to taky pořád psalo málo kapaliny....a měl tam těsně před minimem.....říkal že to stačí.....to dolití 2dc vody vše ok...... Citovat
Guest asperus Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 Chladící kapalinu jsem dolil. Asi jsem jí tam naopak dal moc. Kde je ryska max, min? Na tom košíčku pod zátkou, nebo na nádržce? Citovat
Guest asperus Odesláno 23. říjen 2011 Odesláno 23. říjen 2011 Dík. A to čidlo je také v té nádržce, nebo jinde? Citovat
Guest asperus Odesláno 23. říjen 2011 Odesláno 23. říjen 2011 Jo, nějaké čidlo s dvěma dráty tam na té nádržce je. Jenže kdyby bylo vadné, tak by se ten symbol objevil hned po startu a ne až cca p=o 1/4 hod jízdy? Jak se dá rozumět té hlášce \"cooling circult level insufficient\" jako \"otáčky chlazení nedostatené úrovně\"? To by ukazovalo na ventilátor? Ten se zapíná. Možná ne tak jak má? Nebo to znamená \"oběh chlazení má nedostatečnou úroveň\"? Záhada. Citovat
Bamatala Odesláno 23. říjen 2011 Odesláno 23. říjen 2011 ja by som povedal, že Asperus má pravdu... skus si dať pomerať ako ide vertrak na chladiči..asi 2 poloha nejde ako ma.Toto mi robilo na P307 a boli zasrate kontakty na relatku... na chladiči taký cierny obdlznik a v nom su 2 relatka. Citovat
Guest asperus Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 Díky za tip. Že na to nekašlu, tak jsem v neděli byl u kámoše co má nějakou neznačkovou diagnostiku a ta mu ukázala, že ventilátor nemá prý takové otáčky, které jsou pro vůz naprogramované. (?) Dnes jsem byl ve značkovém servisu o radu, a tam mi technik řekl, že je to čidlo, které je v nádržce, a má dvě sondy do nádržky, které často oxidují, respektive zanesou se oxidací z chladícího okruhu. V nádržce je opravdu hnědo-rezatý velmi jemný a slabý povlak. Nechtěl jsem hned servisní zásah a tak mi jako slušný technik poradil, abych to všechno rozebral, vyčistil nánosy a korozi na sondách, a když to nepomůže, tak čidlo odpojit (pokud nechci zaplatit 1500 kč za výměnu čidla v servisu). Taky říkal, že to jejich značková diagnostika neukáže - divný. Takže dnes už ne, ale zítra nádržku rozeberu, vyčistím co se dá, a taky se podívám na větrák chladiče, jestli tam nemá kuna hnízdo. (plašič jsem objednal do garáže http://www.deramax.cz/univerzalni-venkovni-odpuzovac-plasic-m175-s-volitelnym-kmitoctem/d-72831-c-908/) protože jsem minulý týden vyslechl neuvěřitelnou storry od sousedky co má škodovku: Odjížděla z naší periferie v přírodě u lesa do města za prací a slyšela divné zvuky. Otevřela kapotu a na každé straně nad tlumiči předních kol seděla jedna kuna a civěla na ní. Koukaly na sousedku a nenechaly se nijak odehnat. Sousedka si nevěděla rady, pospíchal do práce takže zaklapla kapotu a odjela do práce (50 km). Říkala si, že když pojede tak kuny utečou. Jenže! Když přijela na parkoviště velkého města, slyšela zase divné zvuky. Otevřela kapotu a ty dvě kuny na ni pořád z těch dvou míst nad tlumiči koukaly nevinnými očičky. Zase se nenechaly nijak odehnat. Po své směně šla ke svému vozu aby odjela domů, ze zvědavosti otevřela kapotu - a kuny už tam nebyly. Možná, že protože parkovala blízko kontejnerů, našly si kuny nové působiště, nový domov. Toto je pravdivá příhoda, žádný výmysl, a píšu to jen proto, abyste věděli jak jsou ty zvířata v přírodě voražený!!! Bacha na ně ! Citovat
P607Olda Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 Jo, je tam úsada, projeví se to, až se kapalina ohřeje. Obávám se, že odpojit nestačí, bude to pořád hlásit. Musel bys to nějak zkratovat - oblbnout, ale nevím jak, čidlo je elektronické. Technik zkusil to čidlo odpojit? Citovat
Guest asperus Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 Přesně tak, projeví se to až když se to ohřeje. Nechtěl jsem fyzický zásah od technika(mechanika) abych zbytečně neplatil za kokotinu. Zkusím s tím laborovat sám až ráno, dnes jsem tvrdě hákoval a mám toho plný kecky. uf Uvidíme. Je to teda zajímavý, prkotina a hned by ze mně v servisu sosali 1,5 kKč Citovat
Bamatala Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 mnoo v praci sme mali problem na VW Passat presne taký istý... po zohriati signalizovalo zlé čidlo. Tam sa mení celá nádobka s čidlom, ktoré je zaliate.... rada mechanika ::: daj lyžičku kuchynskej soli na noc do nadržky... po 2x aplikovaní čidlo ide do dnes Citovat
P607Olda Odesláno 25. říjen 2011 Odesláno 25. říjen 2011 Ach jo, po vás bych nechtěl kupovat auto. Zkus vyčistit stávající čidlo, anebo čidlo z vrakáče, když už je nové moc drahé. Citovat
Bamatala Odesláno 25. říjen 2011 Odesláno 25. říjen 2011 no v tomto prípade by som ja čidlo určite kúpil. V prípade o ktorom som písal bolo čidlo komplet aj s nádržkou...hold koncern od VW. Na 607-ke nebastliť určite nič !!! tak krásné auto si to ani nezaslúži.. Citovat
P607Olda Odesláno 25. říjen 2011 Odesláno 25. říjen 2011 Já jsem ho taky koupil, když mi zlobilo. A těch čidel mi zlobilo postupně vícero různých, hlavně dif. tlaku před- a za FAPem. Je fakt, že 607 je choulostivá jak orloj, co se dá dělat. Citovat
Guest asperus Odesláno 2. listopad 2011 Odesláno 2. listopad 2011 Tak jsem odpojil nádržku chladící kapaliny, vypustil kapalinu, nádržku vyndal a vypláchnul zahradní hadicí trochu pod tlakem. Pak jsem zjistil, že čidlo jde snadno vyjmout (otočí se vlevo o 90st. a vytáhne) Má pro přívod konektor se 3 kontakty a do nádržky jdou 2 stříbrné drátky cca 8 mm dlouhé a cca 5mm od sebe vzdálené. Vyčistil jsem od usazeniny ty drátky a jejich okolí. Ty nádržka má dvojité stěny . Vše jsem vrátil do původního stavu, dolil kapalinu, uzavřel nádržku a nastartoval. Po zahřátí asi na 50 st. se ukázaly zase obě hlášky. Pak ta na displeji zhasla a zůstala jen ta červená ikona. Ta tam je teď trvale, po zahřátí kapaliny(ujetí pár set metrů) Tak nevím co s tím. Podívám se ještě na ty relátka ja píše Bamatala [upravil dne 3/11/11 15:31 od asperus] Citovat
Devil(cz) Odesláno 3. listopad 2011 Odesláno 3. listopad 2011 Jestli to nějak vyřešíš tak mi dej vědět mě to dělá taky,jen to vždycky zhasne a zase se rozvítí.Přemýšlel sem jestli to nedělá ventilátor, nebo ještě mě napadlo čerpadlo, že by to nemělo dostatečnou cirkulaci,ještě sem se k tomu nedostal, abych se na to pořádně podíval. Tak jsem odpojil nádržku chladící kapaliny, vypustil kapalinu, nádržku vyndal a vypláchnul zahradní hadicí trochu pod tlakem. Pak jsem zjistil, že čidlo jde snadno vyjmout (otočí se vlevo o 90st. a vytáhne) Má pro přívod konektor se 3 kontakty a do nádržky jdou 2 stříbrné drátky cca 8 mm dlouhé a cca 5mm od sebe vzdálené. Vyčistil jsem od usazeniny ty drátky a jejich okolí. Ty nádržka má dvojité stěny . Vše jsem vrátil do původního stavu, dolil kapalinu, uzavřel nádržku a nastartoval. Hned po startu se ukázaly zase obě hlášky. Pak ta na displeji zhasla a zůstala jen ta červená ikona. Ta tam je teď trvale, dříve se objevila až po zahřátí kapaliny a občas zhasla. Tak nevím co s tím. Podívám se ještě na ty relátka ja píše Bamatala Citovat
Guest asperus Odesláno 3. listopad 2011 Odesláno 3. listopad 2011 Dnes ráno jsem s tí vyjel a rozsvítila se po několika stovek metrů zase ta červená ikona a pak svítí pořád. Ten nápis se objeví jen někdy - např. po jiné hlášce z počítače. Jinak ne. Na ta relátka jsem se ještě nedostal, nevím kde jsou, musím to odkrytovat. Dám vědět. Citovat
Guest asperus Odesláno 3. listopad 2011 Odesláno 3. listopad 2011 Našel jsem si na http://public.servicebox.peugeot.com umístění relátek a odporů. Jsou tam 2 odory pro malou a průměrnou rychlost. Relátko potom přepíná na malou a průměrnou, nebo vysokou rychlost. K relátkům se snad dostanui zeshora. Jdu na to:cool: Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.