Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Chtěl bych Vás poprosit o radu, jestli nevíte, kolik má odběr startér u 2,2 HDI. Auto mám od včerejška, tak ho chci poznat, proto jsem dnes zajel do specializované prodejny autobaterií, kde mi baterii proměřili a je naprosto OK, pán ale měřil hodně hodnot a jednou z nich byl i odběr ve špičce při startu bez žhavení a naměřil 350 A, což mi řekl, že je hodně, že by to mělo být míň, tak okolo 200 A. Že to může být startérem, nebo přechodovým odporem někde.

Auto při startování 2-3 x otočí a pak vždycky chytne, ovšem je pravdou, že ve srovnání s mojí malou 106 1,5D točí pomaleji. 106ka totiž startuje rychleji ale hlavně, už při prvním otočení okamžitě chytí, 406 chytí o něco později, až po cca 2-3tím otočení startéru. Je to normální nebo si mám začít dělat vrásky na čele, že mě možná čeká startér?

Díky

Odesláno

to startování nemusí být starterem,ale taky může...,stačí vybitá ložiska starteru a už bere o hodně ampér více a pomaleji točí motorem,což může způsobit,že motor nemá startovací otáčky a špatně chytá, navíc stáhne elektriku jen pro sebe a pro zbytek moc nezbyde

350A je v tomto počasí hodně--nechal bych udělat repas starteru :myslim

Odesláno

mám taky 2,2 hdi a odešel mě startér a dal sem tam z autokelly protože sem neměl čas repasovat ten co tam byl a nový stál tuším 2500 nevím už je to přes 2 roky a od té doby klid jede pořád a starý někde dome leží:aut

Odesláno

Díky moc za radu, bál jsem se že to bude větší ranec, tou koupí jsem se totiž docela vycimbal...

A ještě radu - mám tam nechat ten původní dokud \"neumře\" anebo to začít řešit hned? Ten pán v prodejně autobaterií co mi to proměřil mi totiž říkal že pokud to zatím v pohodě startuje, že by to zatím neřešil. Na druhou stranu radši se ptám zkušenějších... :super

Odesláno

jestli stojí nový v AK 2500, tak počkej až úplně skončí a potom nový--počítej ovšem s tím, že kvalita z AK bude jiná,než origo Valeo,které asi máš

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...