Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

S16 už je doma aneb už se znova zaplatila

Recommended Posts

Odesláno

Jo, a ještě doplnění...dělá mi radost v každé lepší zatáčce a vždycky, když nějakýho koncervovýho TDituningáře provokuje ten obří supersprint, co mi čouhá pod nárazníkem;)

Teď sem si vzpoměl, jak sem si po pár dnech jízdy na tři válce (ten vstřik), kdy to jelo jako normální auto (řekl bych o kousek líp, než velda MPI v dobrým stavu), odvážel Puga ze servisu a jak sem byl stěstím bez sebe při každým silnějším šlápnutím na plyn...sám sobě sem se musel smát, protože sem měl opravdu takovou tu dětskou radost z toho, že mám spátky ten svůj oblíbenej dudlík:D

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Další aktualizace: Během podzimu se ukázalo, že ten kovovej mezikus asi nebyl tak dokonalej, jak sme si s kolegou mysleli:( Takže servo znova KO. No a pak sem potkal Formana, kterej si to celý léto válel na zimních salámech, takže když bylo potřeba brzdit (sluníčko a cca 25 stupnů začátkem září), já sem brzdil a Forman se klouzal:bojim A doklouzal až mě do kufru:grr Pug naštěstí vyvázl jen s lechkými zraněními, ale bylo potřeb vyměnit brzdovou trubku vzadu, kterou tam asi přecvakl výfuk, který se po nárazu posunul. Momentálně jezdíme aq čekáme na prachy z pojišťovny, abysme mohli opravit lak a zajet si k panu Chodurovi pro novou zadní nápravu, která si pomalu o to začíná říkat. Mezitím sme stihli hodit kapotu to antracitu a zrcátka taktéž, ale fotkou se zatím chlubit nebudu protže sem se ještě kvůli práci nedostal k tomu abych novej lak trochu rozleštil, takzě zatím takovej polomat.

Odesláno

No, a to sem úplně zapoměl na to, že se odporoučel další vstřik, tntokrát sem zapátral po netu důkladněji, objednál sem si ho za 2200 a vyměnil samodoma, na čemž sem taky ušetřil. navíc sem si vyčistil klapku vzduchu a volnoběžněj ventil, kterej byl totálně zaneřáděnej a celkově i jeho domeček byl plnej sajrajtu.

Odesláno

Sice se na tom pořádně vyřádíš, ale pokud to dotáhneš do zdárného konce tak to bude pěkné vozítko.

Odesláno

OB(dost)ČAS(to) je to vo nervy. A to sem tady asi ani nepopsal všechno, protože se to snad ani nedá zapamatovat:D Třeba teď si ještě vybavuju svařování popraskaných rámů sedaček:myslim

• O 3 týdny později...
Odesláno

Aktuálně sme pokročili dál. Máme vyměněný sedačky za stejný, ale ve stavu téměř nových, a proběhla už i repas zadní nápravy. Při níž se objevilo několik dalších věcí, co je do budoucna třeba porobit: otočit zadní třmeny jak mají být (sou na kotouči shora), vyměnit torzky a zadní stabík za S16kový (sou tam obyč), a ještě se pokusit o kousek vytáhnout zadní rožek karoserie, protože je o kousíček pohlá... no, práce zas jak na kostele, ale asi až na jaře:roker

Odesláno

Mám je tady od člena, ale momentálně sháním nový torzky a našel sem na netu jedny na prodej, zkusim se ještě mrknout, jestli to najdu...

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Tak v mezičase nám odešla spojka-nechala mě mrcha stát na parkáči u hypru-lamela byla ok, ale přítlačák si nepovídal s ložiskem, který se tam tak nějak rozsypalo... Takže máme novou spojku. Byli sme taky u pana Chodury, kde nám zrepasovali zadní nápravu a mimoto zjistili, proč máme tak měkej zadek: protože nějakej idiot před náma vyměnil nápravu za obyč, takže máme torzky z obyč verze! Jinak už sme i o kousek snížení. A ještě bych málem zapoměl...ještě kromě toho ten vůl taky nasadil brzdiče nahoru místo zezadu-nějak mi nedošlo, že tam nemají být, to sem zjistil taky až u Chodurů, takže v nejbližší době se to sfoukne spolu s nabarvením brzdičů, trubky už sou doma, protože ty pokrouceny po repasu nápravy na obou stranách praskly... Centrál zase nefunguje, ale tentokrát to asi nebude v ovladači, bo ten bliká dobře, takže budu objednávat uni na rádio a bude klid. A jako pozitivní věc sme vyměnili sedačky, mám tady od MachyhoCZ kompletní sedačky, stejný jako sem měl, jen ve stavu skoro nových. Nechal sem si svoje jen zadní opěráky, protože ty sem měl v pohodě a na nových nebyly opěrky na hlavu. No, letos máme zase kupu práce a do toho jdeme kupovat nový auto, bo 106 se moc nekamarádí s autosedačkou-nebo spíš se já nekamarádím s instalací sedačky do 106-je to makačka:-D

Odesláno

Klidně i veřejně. Byla tam nějaká akce, takže tuším 6000 za repas, na to se nevztahovala klubová sleva, ale vložkovala se jedna strana a na to sem slevu dostal, přesazení tyčí na předem domluvenou výšku bylo zdarma, navíc mi borec poradil kupu věcí okolo a celkově velice solidní jednání! Jen škoda, že to není blíž:-(

Odesláno

Humpolec sem taky koukal, ale po recenzích na Choduru sem se rozhodl pro výlet a nelituju, vlastně dvě negativa bych našel:

1. hrozná cesta:D

2. na webu mají fotky repas náprav a tam ta náprava se svítivě zelenou rourou vypadá perfektně a mě tam šupli takovou tmavě zelenou barvu:( Vím, že to nejde vidět, ale já sem se tak těšil na tu zelenou:D

Jinak nelituju ani trošku. Navíc je v Ostravě poměrně pěkná ZOO a poprvý sem tm viděl živýho hrocha a slona a byl sem z nich hotovej:D

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak za posledních 14 dní se u nás porobilo to, že sem se naštval na ten starej dálkáč a nainstaloval sem dálku s bezdotykovým odemykáním, která je fakt úžasná na použivání (vyjma menšího problému s klíčema zamknutýma vevnitř auta-popsáno v \"poceku\":D ). A taky se budou dávat nový všechny zámky. Vzhledem k tomu, že řidičův nejde otevírat klíčem již delší dobu, zámek kufru nešel nikdy, a ode dneška jde jen tak tak i spolujezdec, protože se mi nějaká kur..va snažila dostat do auta a šroubovákem mi dokur..vila zámek u spolujezdce!:bacha Nejsu zlej člověk, ale načapat toho zm..rda u toho, tak bych si šel asi na pár let sednout, s pocitem, že ten borec už svýma rukama nikdy nezvedne ani ten šroubovák... Abych pravdu řekl, mám zkaženej celej den, ne z toho, že mi dojebal zámek, ale celkově z toho, jak to tady v té prdeli chodí... Jasně, můžu si za to sám, že nechávám na okně nalepenou navigaci, ale co je kur...va komu do toho, že tam je. Já se taky nikomu neseru do toho co má, nebo ne, tak bych ocenil to samý i od zbytku společnosti! Tak, už sem si trochu ulevil, tak máme ještě jednu novinku a to sou Cyclony, který se mi od včera válí ve sklepě. Koupil sem je tady přes club, cena poměrně OK, stav samozřejmě neodpovídal popisu a popraskanej \"novej\" lak nebyl na fotkách vidět, ale byly i s gumama a poštou pod 8K, takže sem to neřešil, jen sem toho člena upozornil, že není úplně fér neupozornit předem na takovou vadu a psát, že mají novej lak... Nicméně, možná v neděli je zkusím obout a mrknu, zda nám všude sednou jak mají, a jestli nebude třeba koupit gumy s nižším profilem (sou na nich 195/50 a mě by se víc hodilo 195/45). To je zatím asi všechno a dál doplním až se zase něco dodělá, nebo podělá:D

[upravil dne 26/3/13 10:45 od odee]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak měsíc uběhl, Cyclony už sou nazutý a už jen čekáme na šroubečky od Neutrala a můžeme přehodit. Mám doma i nový servo od Mypa (i gumy byly od něj:D), tak možná v něděli se na to vrhnu, a zkusíme pak na 15\" kousek projet:-) Nová bzedotyková dálka se už docela poladila a přestala blbnout a pak umřel asi centrál (nebo něco v něm), takže dálka a alarm fungují, ale auto se nazamyká/odemyká:( Tak sem si od Lokiho objednal sadu zámků, aby šlo zamykat aspoň ručně, zámky sem přehodil, ale kufr byl samozřejmě nefunkční, stejně jako můj, takže mi kufr nejde zamykat. Po částečném rozebrání sem zjistil, že vnitřek je naprosto strouchnivělej a celej rozpadlej, tak musím zkusit zprovoznit můj sterej zámek a hlavně teda ten centrál. Aspoň že auto stojí u bráchy na dvoře a ne u nás pod panelákem. V létě v rámci příprav na technickou bych chtěl udělat komplet novej podvozek vepředu (zadek hotovej nedávno), a zřejmě zkusím dát powerdisky od ATE a zrepasovat všechny brzdiče. Potom už by to chtělo jen doladit ten lak, pár drobností a auto bude krasavec:D

Odesláno

Tak \'\'malej\'\' už je na Cyclonech, ještě sem se na nich neprojel, jelikož nemám šrouby (snad v pondělí přijdou) a tak tam sou šrouby z Raptorů, takže sem s ním ani nevyjížděl. Místo projižďky sem namontoval \'\'nový\'\' servo, aby se dalo na tech 15\'\' s tím pidivolantem vůbec zatočit:D

Odesláno

Na fotce sou vzadu už nový šrouby a ve předu ještě šrouby z Raptorů, musel sem to bliknout takhle, bo už sem spěchal od bráchy domů:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...