Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, spokojený jsem, nedá se říci že ne. Abych to uvedl na pravou míru.. je mi 19 let (jo je mi jasné, že teď mnozí budou říkat, že jsem ještě mladý \"ucho\" :P , ale myslím si, že není od věci uvést zde můj věk). Napřed jsem uvažoval o nějakém VW Golfu, ale jelikož máme v rodině 406ku a 407ku, tak jsem nakonec zvolil tuhle 306. Cca. po roce je teď vše v pořádku, autíčko šlape jak má. Nedávno jsem se přehoupl přes hranici 170 000 km. Kola (elektrony) jsou 14´a také se mi líbí, děkuju za pochvalu, jsem rád, že nejsem jediný komu se tyhle elektrony líbí ;)

Jinak autíčka si hledím jak jen to jde. I rodina mi už říká, abych si střádal na něco jiného a nevrážel to pořád do auta, ale.. ono to nejde. Snažím se mít tu mou 306 co nejvíc vymazlenou :mad::D

Nevím jestli to znáš, ale to je takový to nutkání \"pořád něco vylepšovat\" ;)

Jinak k tomu chiptuningu, myslíš že to nemá cenu? Přemýšlím už o něm nějakou dobu, i jsem toho celkem dost přečetl, hodně jsem se ptal (v dílnách kde chiptuning provádí) a pořád jsem byl tak nějak na vážkách. Všude mi řekli že by se výkon zvedl max. na 65 kW a stálo by to 5 000,- Kč. Což je celkem dost (beru to z mého pohledu, jsem student). Tak pořád nevím, jestli by se mi to za takové peníze vyplatilo, či ne. :myslim

Odesláno

fakt nevyplatí... kup sportovní svody, trošku polešti klapku, K&N filtr do boxu pěknej přívod vzduchu a neřeš nic jinýho... uvažoval jsem o tom u S16 ale bylo by to u tohodle motoru cca 10kw, takže to pořeším svodama atd...

Odesláno

Přesně jak píše Míza,spíš než dávat chip tak dát svody,výfuk,upravit sání,lepší svíčky a podobně a pak až si hrát s jednotkou.Každopádně jak jsi psal,nemá cenu nacpat peníze do 1.4ky motoru kterej už má třeba půlku života za sebou (obrazně řečeno) a za ty peníze co do toho dáš,máš auto - třeba i ten samej model - který je úplně někde jinde a má větší potenciál.Jednotka je až to poslední co by se mělo dělat,až bude hrábnuto do motoru tak to sladit s jednotkou,ale to není uni chiptuning ale ladění na brzdě což taky stojí docela ranec.....

Jinak ten pocit chctít to trochu překopčit znám moc dobře,před meganem jsem měl P309,dá se říct že tam bylo hrábnuto na všechno,ale nakonec jsem si uvědomil že než cpát dalších třeba 30-40 000kč do auta který jsem sice měl rád,ale je pomalu 19let starý,tak jsem radši ta ty peníze + něco málo na víc koupil auto o 13 let novější,s motorem na kterej po výkonové stránce nemusím hrábnout a když se neprodá (chci kábro :D ) tak ho švihnu na 18-19\" kola,podvozek a hotovo :D

Každá věc co dáš na auto,je bohužel většinou prodělek,nikdy se ti to nevrátí a bohužel při prodeji auta je to spíš na škodu než zvýšení ceny,tak že jestli chceš jít po výkonu,chce to změnu,jestli chceš mít pěkný auto,našetři pár šušní,kup nějaký parádní kola,podvozek a jen si užívej protože máš dobrej základ.... ;) Hlavně to chce základ,než upravovat tak opravovat (brzdy,podvozkový díly,ložíska,rozvody,náplně...)

Odesláno

Rád bych uvažoval o snížení podvozku, ale vzhledem k stavu místních silnic to je nereálné. Zato ale ty kola bych vyměnil rád, líbí se mi ALU Challenger 17\" (určitě bych musel přidat nějaké podložky, počítám tak 2cm podle parametrů, jen nevím jestli bych musel nějak nastavovat podvozek.. :P ), ale když bych je tam dával, tak bych je chtěl mít i v TP (kvůli pojišťovně, jinak by mi to bylo \"šumák\"), myslíte že by to byl takový problém? Četl jsem, že hodně lidí s tím má problém (musí být typový list, schválení peugeotu, atd..) a že to většinou neprojde, tak nevím jak je to doopravdy s touhle problematikou.

Odesláno

na 306 ti nikdy nezapíšou 17\" challenger...už se vzpíraj u 16\" a musíš mít známí.. a málo kdo má 16\" zapsaný na 306...spíše nikoho takového neznám :D na challengerech jezdim a s PČR nemám problém... horši to bude s pojištovnou no...

[upravil dne 22/3/12 23:18 od Mizlerek007]

Odesláno

Právě, PČR velkej TP ukazovat nebudu, ale s tou pojišťovnou je to horší :(

Zajímalo by mě jestli pojišťovny zajímá jen velikost ráfku kola, nebo jestli je zajímá velikost ráfku i gumy.. :myslim resp. např. když mám v TP zapsaný 185/60 R14 a chtěl bych tam dát 185/55 R14 je to \"nepatrná\" změna, ale jde mi o to jestli by mi pojišťovna uhradila škodu, nebo ne? Jestli musím mít striktně ty gumy o rozměrech, které mám v TP, nebo jestli můžu mít jiné gumy na těch 14´?

Odesláno

musíš tam mít to co je v TP ... bratrovi rozbořili 306 a první na co koukali byly kola a pneu... naštěstí tam měl zimáky, které seděli... jinak by nedostal nic... i kluci co mám známí u PČR mi to říkaly... dáš malý TP a podle kodu jim vyjede velky TP...

Odesláno
Právě, PČR velkej TP ukazovat nebudu, ale s tou pojišťovnou je to horší :(

Zajímalo by mě jestli pojišťovny zajímá jen velikost ráfku kola, nebo jestli je zajímá velikost ráfku i gumy.. :myslim resp. např. když mám v TP zapsaný 185/60 R14 a chtěl bych tam dát 185/55 R14 je to \"nepatrná\" změna, ale jde mi o to jestli by mi pojišťovna uhradila škodu, nebo ne? Jestli musím mít striktně ty gumy o rozměrech, které mám v TP, nebo jestli můžu mít jiné gumy na těch 14´?

My to neřešíme :ticho:papa

Odesláno

Raději budu při tom, co mám v TP ;)

Jinak dnes jsem zjistil, že od 11. 2. 2012 mám propadlou technickou :P:D, takže jsem dnes narychlo musel na STK abych si technickou nechal obnovit :D

Asi bych časem uvažoval o nějaké \"ochraně\" podvozku. Četl jsem, že existuje něco jako \"pogumování\" podvozku. Nevíte o tom někdo něco??

Odesláno

Tak dnes proběhly další opravy mého draka.

Konkrétně byla měněna lambda sonda, silentblock motoru, těsnění víka motoru + motor byl profesionálně očištěn od mastnot, oleje atd..

Jinak kluci nevíte o nějakém dobrém, levném karosáři ze západu Čech?? Koupil jsem si svého peugeota již s \"drobnou\" promáčklinou pravých zadních dveří a i pod 5. dveřmi je \"ťukanec\". Chtěl bych to dát nějak do pořádku. :)

Odesláno

Kluci nevíte kolik by stálo nechat si namíchat trochu barvy na \"přestříknutí\" pár škrábanců??? (aby ta barva opravdu seděla s lakem co je na autě) ;)

Odesláno

Před měsícem jsem kupoval zelenou KRG na svojí 206 a namíchání 400ml vyšla na skoro 370 Kč, barvy DuPont ;) Takže počítej tak těch 350 Kč, jak kde :)

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...