hYena Odesláno 16. srpen 2011 Odesláno 16. srpen 2011 Čaute... Koupil jsem si nové budíky, mám 2.0 HDi. A vše funguje jak má, až na ručičku nádrže. Než jsem nainstaloval nové budíky, staré mi ukazovaly cca 1/4 nádrže. Když jsem dal nové, ukazují cca 1/2 nádrže. A pokud s novými budíky vypnu motor, ručička se má tendenci zastavit právě na hodnotě cca 1/4 a když do ní lehce strčím, tak se na to místo vrací. Když nastartuju nebo otočím klíček o jednu polohu dál, tak vyskočí zase na 1/2... Nedalo mi to, natankoval jsem cca 13litrů a ručička se z té 1/2 pootočila dále. Jakoby tam byla půlka nádrže... Ale předchozí budíky to podle mě ukazovaly dobře, těžko říct.. Teď mě zajímá, jak zjistit skutečné množství paliva v nádrži nebo spíše jak problém vyřešit..... Jde mi hlavně o to, že když vypnu motor a vytáhnu klíče, ručička nespadne na nulu, ale na cca 10sekund se zastaví právě na té 1/4, nemůže být plovák zaseknutý? Ale předtím mi ukazoval normálně minimum nebo rezervu..... Moc děkuji za rady, popř. návody jak to spravit. [upravil dne 18/8/11 od hYena] [upravil dne 21/8/11 od hYena] Citovat
Schreek Odesláno 16. srpen 2011 Odesláno 16. srpen 2011 Posunutá ručička v budikách, když to rozebereš tak se má tendeci zastavovat v určitých polohách, něco jako hodiny ve 12 a 6 (možná i v 3 a 9 - nepamatuju si přesně), pokud se zastavuje mimo tuto pozici, je posunutá. Jde to seštelovat bud podle plné nádrže nebo od oka, podle tohoto návodu http://www.pokryvac.sk/206/ Citovat
hYena Odesláno 16. srpen 2011 Autor Odesláno 16. srpen 2011 Hej trochu jsem z toho návodu mimo... A navíc ručička stavu paliva je vždy dole, když tam je ta plastová zarážka. A nemůžu do toho hrabat, protože by mi to neuznali v kupovaném vrakáči.... Označil si spoje pro rozebraní takovou atypickou barvou. Citovat
Schreek Odesláno 16. srpen 2011 Odesláno 16. srpen 2011 Tak v tom případě máš jedinou možnost, natankovat plnou a přesadit ručičku přesně na značku plné nádrže... Plovákem to být nemůže když to předtím nedělalo. Ručička je stejně vždy jen orientační, důležitý je hladový oko, který není podle pozice ručičky nýbrž podle plováku. Citovat
hYena Odesláno 16. srpen 2011 Autor Odesláno 16. srpen 2011 Jaké oko? Nechápu o čem je řeč... A mám skoro plnou, ale jak to přetočím, když ručička na té pozici jakoby setrvává? Prostě ji posunu a ona se přetočí na tu polohu zpět.... Citovat
Schreek Odesláno 16. srpen 2011 Odesláno 16. srpen 2011 Hladové oko - neznáš? Kontrolka která se Ti rozsvítí, když máš už málo nafty Řekněmě že ručičku pretočíš jakoby do polohy v 6hodin, kde by měla držet, ale nebude, páč je posunutá, takže jí vyndáš a dáš co možná nejpřesněji na tu polohu kde má být tj. 6 hodin. Pak by měla ukazovat správně Citovat
hYena Odesláno 16. srpen 2011 Autor Odesláno 16. srpen 2011 Takže vytáhnu budíky, vypojím je.... Jenže to pak nemá smysl ručičku nějak přetáčet, když bude vždy klesat na nulu Citovat
hYena Odesláno 16. srpen 2011 Autor Odesláno 16. srpen 2011 A tohle oko jsem myslel, ale přišlo mi, že myslíš něco jiného Citovat
Schreek Odesláno 16. srpen 2011 Odesláno 16. srpen 2011 Nebude klesat na nulu, ale musíš jí otočit aby se nezastavovala o tu zarážku... Citovat
hYena Odesláno 16. srpen 2011 Autor Odesláno 16. srpen 2011 Jenže původní budíky, ty staré, dělaly přesně to samé... Když jsem je vyndal... Ona drží na místě jen při zapnutém zapalování.... Citovat
ChouLu Odesláno 16. srpen 2011 Odesláno 16. srpen 2011 ja si pamatoval kde to bylo a tak jsem zapnul zapalovani a zastrcil ji tam presne jak byla pak ukazovala den blbosti a ted funguje dobre na druhem aute s MUX sem to kontroloval pres diag Citovat
hYena Odesláno 17. srpen 2011 Autor Odesláno 17. srpen 2011 TAKHLE: původní budíky něco ukazovaly, vyměnil jsem budíky, komplet... Nové budíky ukazují jinou hodnotu paliva. S natankováním se normálně hýbou a taktéž při spotřebě. Jen nevím, jestli ukazují správnou hodnotu nebo ne, jak to zjistím? Citovat
ChouLu Odesláno 17. srpen 2011 Odesláno 17. srpen 2011 pockej na hladove oko me se rozsvici vzdycky kdyz se dotkne toho plneho obdelnicku uplne dole nebo natankuj uplne plnou a dej to na max Citovat
hYena Odesláno 17. srpen 2011 Autor Odesláno 17. srpen 2011 Nechápu vás... Jak mám ručičku posunout? Když je motor vyplý, ručička je na NULE a když ji zvednu tak gravitací spadne dolu... Pokud zapnu motor nebo zapalování, natočí se do určité polohy. Když do ní strčím, tak se vrátí do té polohy, nemůžu ji nechat kde se mi zlíbí, vrací se vždy na polohu, která naskočí po zapnutí motoru/zapalování. Citovat
hYena Odesláno 18. srpen 2011 Autor Odesláno 18. srpen 2011 A navíc nemůžu budíky rozebírat, neznali by mi reklamaci na vrakáči... Citovat
hYena Odesláno 20. srpen 2011 Autor Odesláno 20. srpen 2011 TAKŽE!!! Rozsvítila se mi kontrolka rezervy a ručička ukazuje přesně 1/2 paliva. CO TEDA S TÍM? Abych neztratil záruku na budíky, nemůžu je rozebrat... PROSÍM, PORAĎTE Citovat
Fredino Odesláno 20. srpen 2011 Odesláno 20. srpen 2011 pocuvaj daj dole kryt budikov,potom plexisklo nechaj zapnuty klucik a nornalne tu ruciku niecim PODOBER aby si ju mohol vytiahnut a daj tam kde ma byt,pochopili ci nepochopili? Citovat
hYena Odesláno 20. srpen 2011 Autor Odesláno 20. srpen 2011 AAAAAha... takže ji prostě vytáhnu během stavu kdy ukazuje, úplně vyndám, nasadím kde potřebuju a je to? Fajn, běžím to zkusit... Citovat
hYena Odesláno 20. srpen 2011 Autor Odesláno 20. srpen 2011 JOOOOOOOOOOOOOOOO!!! Funguje.. Tak jak to šlo předtím, tak to funguje teď.. MOC DĚKUJI VŠEM, hlavně Fredinu,... Jen je otázkou, jak se to bude chovat při natankování... Snad už dobře. [upravil dne 20/8/11 od hYena] Citovat
Fredino Odesláno 20. srpen 2011 Odesláno 20. srpen 2011 normalne se to bude chovat ale to si mohol uz davnejsie urobit co ti tu chlapi radili len skoda ze si to nepochopil Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.