longstarr Odesláno 25. červenec 2011 Odesláno 25. červenec 2011 Krátký dotaz.Chci se jen ujistit, ať nevyměním špatný kloub.Někde jsem vyčetl, že když klepe poloosa do pravé zatáčky, je to pravý kloub a naopak.Je to pravda?(pravý a levý kloub by měli být stejné,můžu to když tak předělat?):myslimDíky za rady Citovat
EXI.60 Odesláno 25. červenec 2011 Odesláno 25. červenec 2011 Dej neutral bez motoru a vlez pod auto.Rukou chyt za tu hřídel poloosy v prostřed a zkus s ní cukat dopředu a dozadu(směr jízdy a směr vzad).možná se vůle ukáže.možná i na obou poloosách:D Jinak pokud je kloub pod stejným číslem v katalogu jak na levou i pravou,tak by měli být jedno [upravil dne 25.7.2011 od EXI.60] Citovat
longstarr Odesláno 25. červenec 2011 Autor Odesláno 25. červenec 2011 V katalogu je to stejné.Ale v Autokelly mají pro můj typ auta několik kloubů - počet vnějších drážek mají všechny 25, ale počet vnitřních mají některé 23 a některé 22.Tak nevím,jestli to budu muset na chatě sundat a vzít sebou do obchodu nebo je to všechno stejné ?? Každopádně jsem zkoušel kvedlat oběma poloosama a ta pravá mi připadala trochu horší, tak to risknu:D Citovat
Milan134 Odesláno 25. červenec 2011 Odesláno 25. červenec 2011 A jak to klepe?Skús to popísat tiež riešim jeden buchot pri vytočných kolesách ale neviem,sú tam minimálne dalšie 3 vecy ktoré by to mohli byt. Citovat
longstarr Odesláno 26. červenec 2011 Autor Odesláno 26. červenec 2011 Je to pravidelné klepání při rozjezdu,při plném rejdu.S větší rychlostí se klepání zrychluje.Vždy s rychlostí,na neutrál v pohodě.Popsal bych to jako tupé rány,jdou pouze slyšet.Poslední dobou začal při řazení trochu cukat volant,ale nevím,jestli to má něco společného s poloosou. Citovat
Milan134 Odesláno 26. červenec 2011 Odesláno 26. červenec 2011 Aha,u mna je to skor tak že jedna rana pri vytočených kolesách-pomalá rýchlost+nerovnosti,žiadne pravidelné buchoty,mám podozrenie na spodný čap lebo ževraj už vypadá tak slabšie ale zase to by malo buchotat aj ked sú kolesá rovno+nerovnosti:bacha Citovat
Dohny Odesláno 26. červenec 2011 Odesláno 26. červenec 2011 Nemáš zapíchlej kamínek v gumě? Já ho měl minule a furt jsem nevěděl, co mi to tam pořád šmatle. Měl jsem větší kola s podložkama a musel jsem zkracovat šrouby, protože se mi šoupaly o buben.takže jako první mě napadl šroub. až když jsem si nevěděl rady, tak jsem objevil kamínek ve vzorku. no pěkně mě to vytočilo :D Citovat
longstarr Odesláno 27. červenec 2011 Autor Odesláno 27. červenec 2011 Kamínek to určitě není S výměnou kloubu ještě počkám.Trochu mi to plave v levotočivé zatáčce, když přidám plyn.Vyměnil jsem kuláky - nepomohlo.Jen je to trochu tišší v zatáčkách(ty staré nebyly ještě úplně vymlácené).Objevil jsem ještě,že levé rameno nápravy je v silent-bloku volnější než to pravé,tak to zkusím vyměnit.Pak už mi zbývá jen ten kloub poloosy o kterém mi každý říká,že v zatáčce plavat nemůže:( Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.