Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

P306 1.8 XT 8V r.v. 1997

Recommended Posts

Odesláno

Tak se taky pochlubím mojí 306-kou. Mám ji od otce. Je to verze XT, elektrická okna, zrcátka, klima. Auto jezdí na LPG. Barva je červená metalíza.

Táta nechal udělat spojku než mi to prodal, já vyměnil olej, převodový olej, filtr, vzduchový filtr, pravý blinkr a auto je po repasi zadní nápravy od pana Hejdy (mohu doporučit). Dále byl vyměněn čep řízení a provedena geometrie.

Ještě se snažím dořešit špatný katalyzátor, momentálně je vykuchaný, auto jede normálně i když občas svítí diagnostika a na LPG bři brždění motorem malinko střílí (špatná lambda), ale ten zvuk je strašný a díra by tam už nikde být nebyla. Asi přijde universál a nová lambda.

Na autě je pár vnějších nedostatků a i když bych raději už investoval jen do motoru a elektriky, tak aby to v klidu jezdilo, ty největší chci odstranit. Auto je pocuchané na pravé přední světlo, to jsem srovnal, vyměnil nedržící blinkr a bude potřeba zabrousit a stříknout narázník (ale moc se mi do toho nechce, nedělal jsem to nikdy). Pravý blatník je od toho maličko vypouklý ale na to asi kašlu.

post-35878-14109618658747_thumb.jpg

[upravil dne 15/7/11 10:49 juke]

Odesláno

Auto jede více méně pěkně, jen mě občas trápí chcípání za studena, nastartuji a auto nedrží otáčky, chvíli počkám, zařadim a při rozjezdu opět zakolísají takovým způsobem, že auto chcípne. Ještě horší to je pokud jedu se zapnutou klimou. Chystám se nějak vyčistit klapku, krokový motorek a vůbec všechny kontatky v motoru prostříknout.

post-35878-14109618659_thumb.jpg

[upravil dne 15/7/11 10:46 juke]

Odesláno

Dále bych se chtěl zeptat jak co nejšetrněji odstranit ty chrom pásky? I když to tam asi nevypadá tak hrozně tak jsou staré a popraskané. Další věc je stříknout kryt zrcátka.

post-35878-14109618659232_thumb.jpg

[upravil dne 15/7/11 10:58 juke]

Odesláno

Plasty po oživení, na zadních dveřích je vidět sloupnutá páska se zbytkem, nechci to drbat. Nějaký přípravek na to co nepoškodí lak?

post-35878-14109618659497_thumb.jpg

[upravil dne 15/7/11 11:11 juke]

Odesláno

Pěkná a zachovalá:super A vítej v Clubu:papa

To chcípání dělá ten krokový motorek,to je taková neřest starších Peugeotů.Jinak já vždycky slepoval samolepky tak,že jsem nahříval fénem,pak to lepidlo povolí,ale hodně nahřívat a pomalu strhávat.Zbytky vzít ředidlem nebo lihem a pak přeleštit a navoskovat....

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak sem dám fotky z opravy nápravy u p. Hejdy. Přístup perfektní, byl jsem u něj dvakrát, páč se mi nezdála zbíhavost jednoho kola. Poprvé jsem dostal nápravu s čepy a ložisky a použila se púvodní ramena, podruhý šla úplně jiná repasovaná náprava i s rameny. Torzky se nějak prokombinovaly. To vše za 5 tisíc a určitě to už vydrží do konce tohodle auta.

post-35878-14109619052964_thumb.jpg

EDIT: Ještě je v ceně vlastně nové obložení na brzdy.

[upravil dne 2/8/11 od juke]

Odesláno

Foto mazání při prvním pokusu. V původním ramenu je nabitý repasovaný čep, který přijde sem.

post-35878-1410961905375_thumb.jpg

[upravil dne 2/8/11 od juke]

Odesláno

Jinak jsem sundal konečně ty pásky, docela to šlo tím fénem. A nějakej dobrák mi ale k tomu sundal všechny poklice Peugeot. :grr

• O 3 měsíce později...
  • O 5 měsíců později...
Odesláno

tak dnes dovezen přední nárazník s16, ještě jednou díky členovi F.I.K., náhodou nevíte kód bravy z hlavy, červená metalíza kdo máte, asi je u všech stejná?

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak se mi podařilo nahodit nový nárazník od člena FIK. :) Proběhla výměna výfuku komplet se starším katalyzátorem ale funkčním od člena noradek, akorát jezdím momentálně bez lambdy. Vyměněna vložka vzduchového filtru za KN a těsnící gumy okolo dveří od člena bratr. Tímto jim ještě jednou díky.

Nechal jsem vyměnit převodový olej, čeká mě motorový a brzdové destičky. Tímto bych bral nějakou nabídku na nové destičky od zdejších inzerentů. ;)

PS: Kdo by věděl o mlhovkách na XSi nárazník tak je sháním. Nikde jsem je neviděl ani jako nový díl. Nejradši bych nějaké žluté.

post-35878-14109623931255_thumb.jpg

Odesláno

tady je máš nové na AK TADY a já je mám doma a nechávám je 400,- za ks, kdyby jsi měl zájem...jinak by ti tam seděli i prahy, ty mám taky doma :D sice na 3dv, ale seděj i na 5dv

[upravil dne 7/5/12 21:53 od Mizlerek007]

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Tak už začínám s těma mlhovkama :D zkusím je obarvit, zatím to schne 24 hodin a pak se to má upíct v troubě, než to tam dám chci se zeptat dělal to už někdo takhle? nerad bych je zničil, kdyby to vypadalo takhle po upečení tak je to ok :)

post-35878-14109625187984_thumb.jpg

Odesláno

hele teďka když to zaschlo tak hodně z blízka opravdu minimálně spíš ne :) ještě pořád to můžu umýt ale asi to vypálím, vypadá to dobře :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...