Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, mám dotaz.

Na mojí 206 jsem koupil letní kola, hliníkáče. Po nasazení je z pravé strany slyšet hučení, jakoby drhnutí a s rostoucí rychlostí roste frekvence, takže při sedmdesátce už to hučí. Zkusil jsem prohodit kola, nepomohlo. Tak jsem je nechal vyvážit, opět nepomohlo. Hliníkáče mají úplně stejnej rozměr jako plechový zimáky, je na nich obutá pneumatika se stejnym rozměrem a stejně to hučí. Ložisko to taky neni.

Může to dělat poloosa?

Odesláno

Škoda, že nikdo neodpověděl:( Jen co jsem vyřešila problém se saharou, tak slyším v autě něco podobného, v sobotu jsem nechala přehodit gumy na zimní, ale nic. Sice mi v servisu řekli, že mi mírně hučí, ale ten problém to není. Ložiska mám také v pořádku. Nemám na ten zvuk nervy a půjdu opět do servisu, pak napíšu...

Odesláno

Gumy hučí, když jsou \"oskákané\", tedy jsou na nich hrby vzdálené asi 5 až 15 cm. Zkus rukou, všechna kola, vnitřní i venkovní část běhounu.

Anebo nahoď zpátky ty původní kola.

Je to těžká rada, může to být i ložisko, ale když se to projevilo přesně po přehození gum, tak to budou gumy...

Oskákané gumy se nedají opravit, jedině vydržet, nabo zahodit. Prý to způsobují vadné tlumiče, i když nevím...

[upravil dne 18.7.2011 14:44 P607Olda]

Odesláno

Nevím komu odpovídáš, ale u mě to gumy nejsou. Těch důvodů může být několik a teď zase spekuluji nad poloosou :myslim

Auto bylo 2x prohlídnuto, nezávisle a ty ložiska to také nejsou. Prostě to divně hučí, tlumeně, žádné vrzání, ťukání nic takového. Ještě mi řekli, že mám už špatné tyčky stabilizátoru (volné) ale nevím, zda by to mohlo být právě tohle. No uvidíme, ach jo - v poslední době pořád něco

Odesláno

Odpovídám Tobě, Katavl76.

Tyčky stabilizátoru to nebudou, ty fakt nehučí. Že by hučela poloosa, to jsem neslyšel, ta se projevuje kmitáním, ťukáním, vibracemi. Ale možné to je.

Přes internet se dají rozeznat některé typické závady, které způsobuje určitá konkretní příčina. Hučení mohou být gumy nebo ložiska, pokud máš jiný názor, tak to musí někdo najít přímo na autě.

Odesláno

Dneska odpo jsem byla v servisu, projel to se mnou, slyšel ten hrozný zvuk a myslel si, že to jsou ložiska, ale když vrtěl volantem sem a tam, tak už si to nemyslel a navrhl,to už tu dlouho nebylo :), převodovku :fnuk

No ve středu to tam nechávám a budu opět trnout hrůzou.Jak jsem slíbila, napíšu příčinu, což moc lidí nedělá...:papa

Odesláno

Tak podávám zprávu: nakonec to jsou, podle techniků, opravdu gumy :o

Mám se už na nové vykašlat, že za chvilku bude zima:) a řešit to zase až po zimě. Nějak se s tím nemůžu smířit, že by opravdu gumy vydávaly tak příšerný zvuk?! No co mi zbývá, budu jim věřit... Můžu být jenom ráda. :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...