DanHal Odesláno 10. červenec 2011 Odesláno 10. červenec 2011 Zdravim, mám dotaz. Na mojí 206 jsem koupil letní kola, hliníkáče. Po nasazení je z pravé strany slyšet hučení, jakoby drhnutí a s rostoucí rychlostí roste frekvence, takže při sedmdesátce už to hučí. Zkusil jsem prohodit kola, nepomohlo. Tak jsem je nechal vyvážit, opět nepomohlo. Hliníkáče mají úplně stejnej rozměr jako plechový zimáky, je na nich obutá pneumatika se stejnym rozměrem a stejně to hučí. Ložisko to taky neni. Může to dělat poloosa? Citovat
Katavl76 Odesláno 18. červenec 2011 Odesláno 18. červenec 2011 Škoda, že nikdo neodpověděl:( Jen co jsem vyřešila problém se saharou, tak slyším v autě něco podobného, v sobotu jsem nechala přehodit gumy na zimní, ale nic. Sice mi v servisu řekli, že mi mírně hučí, ale ten problém to není. Ložiska mám také v pořádku. Nemám na ten zvuk nervy a půjdu opět do servisu, pak napíšu... Citovat
P607Olda Odesláno 18. červenec 2011 Odesláno 18. červenec 2011 Gumy hučí, když jsou \"oskákané\", tedy jsou na nich hrby vzdálené asi 5 až 15 cm. Zkus rukou, všechna kola, vnitřní i venkovní část běhounu. Anebo nahoď zpátky ty původní kola. Je to těžká rada, může to být i ložisko, ale když se to projevilo přesně po přehození gum, tak to budou gumy... Oskákané gumy se nedají opravit, jedině vydržet, nabo zahodit. Prý to způsobují vadné tlumiče, i když nevím... [upravil dne 18.7.2011 14:44 P607Olda] Citovat
Katavl76 Odesláno 18. červenec 2011 Odesláno 18. červenec 2011 Nevím komu odpovídáš, ale u mě to gumy nejsou. Těch důvodů může být několik a teď zase spekuluji nad poloosou Auto bylo 2x prohlídnuto, nezávisle a ty ložiska to také nejsou. Prostě to divně hučí, tlumeně, žádné vrzání, ťukání nic takového. Ještě mi řekli, že mám už špatné tyčky stabilizátoru (volné) ale nevím, zda by to mohlo být právě tohle. No uvidíme, ach jo - v poslední době pořád něco Citovat
P607Olda Odesláno 18. červenec 2011 Odesláno 18. červenec 2011 Odpovídám Tobě, Katavl76. Tyčky stabilizátoru to nebudou, ty fakt nehučí. Že by hučela poloosa, to jsem neslyšel, ta se projevuje kmitáním, ťukáním, vibracemi. Ale možné to je. Přes internet se dají rozeznat některé typické závady, které způsobuje určitá konkretní příčina. Hučení mohou být gumy nebo ložiska, pokud máš jiný názor, tak to musí někdo najít přímo na autě. Citovat
Katavl76 Odesláno 18. červenec 2011 Odesláno 18. červenec 2011 Dneska odpo jsem byla v servisu, projel to se mnou, slyšel ten hrozný zvuk a myslel si, že to jsou ložiska, ale když vrtěl volantem sem a tam, tak už si to nemyslel a navrhl,to už tu dlouho nebylo , převodovku No ve středu to tam nechávám a budu opět trnout hrůzou.Jak jsem slíbila, napíšu příčinu, což moc lidí nedělá... Citovat
Katavl76 Odesláno 20. červenec 2011 Odesláno 20. červenec 2011 Tak podávám zprávu: nakonec to jsou, podle techniků, opravdu gumy Mám se už na nové vykašlat, že za chvilku bude zima:) a řešit to zase až po zimě. Nějak se s tím nemůžu smířit, že by opravdu gumy vydávaly tak příšerný zvuk?! No co mi zbývá, budu jim věřit... Můžu být jenom ráda. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.