Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všechny mohl by mi někdo poradit jak na vyměnu origo tlumiču za štelovák jen tak na rychlo sem se dneska díval a zdá se že tlumič je součásti těhlice je to možné?? Nebo na jakém prncipu to tam je přidělané? :myslim

Odesláno

Dobře, a když chci vyskove stavitelný podvozek tak mi prijdou v balení tlumiče, pružiny, závitové vložky s miskama?

S tim ze vysunu starý tlumič z objimky (trubky), nasadim novy tlumič, nasadím přes něj závitovou vložku... ? A ta závitová vložka se buď přivaří nebo našroubuje?

http://i35.photobucket.com/albums/d177/106pete/jays%20shed/DSC00063.jpg

http://i244.photobucket.com/albums/gg33/dan_sax/010420101157.jpg

Odesláno

No nevim, pri vymene loziska na mlady 106-ce jsem taky koukal, tlumic je k tehlici privareny, zadna objimka se sroubem na stazeni jako u jinych aut. Koukal jsem jako blazen a premyslel,jak se asi meni tlumice. Foto jako dukaz, svar v krouzku.

post-31496-1410961829899_thumb.jpg

Odesláno

Ďalší čo sa púšťa do vecí o ktorých nemá ani šajnu.

Normálny tlmič má na sebe navarenú spodnú misku tlmiča. Pri staviteľných je na tlmič (uchytený v tehlici) nasunutá závitová objímka a na maticiach tejto objímky je položená spodná miska tlmiča. Nastavenie výšky sa potom robí posúvaním matice po objímke.

Sú rôzne prevedenia ale tento stručný popis je k tým čo sú na prvom obrázku.

Teraz som si všimol že je to 106ka. Tam sú dva druhy uloženia tlmiča. Jeden je ako písal ozzy a druhý má i dole maticu.

[upravil dne 1/7/11 23:02 pastorek]

Odesláno

řeším to s kámošem co má položeného focuse, a mechanik pres PEU mi řekl ze štelovák budu muset řešit dopasováním jiných těhlic. Tak špekulujem s focusákem nad tím exotickým systémem uchycení u PEU 106, a potřebujem potvrdit nebo vyvrátit naši domněnku.

Odesláno

Vzhľadom na vysoké uloženie páky riadenia si myslím že to bez výmeny celej stĺpice ani nepôjde.

Tu je porovnanie. Vľavo 306 a v pravo 106. Zakrúžkované sú páky riadenia.

[upravil dne 1/7/11 23:13 pastorek]

post-14381-14109618299414_thumb.gif

Odesláno

Žádná výměna těhlic, řezaní či svařování čehosi není potřeba. Páka řízení taky nevadí. Tlumič je pouze zasunutý v těhlici a jde lehce vyndat. V balení štelováku ti příjde ta závitová objímka, kterou se staví výška a pouze se tam našroubuje místo původní matky, která jistila tlumič.

Je to tak, jak říká ozzy.... je to stavebnice, která nevyžaduje žádné úpravy těhlic ani ničeho jiného ;)

[upravil dne 2.7.2011 16:13 jiri106xs]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...