H.o.n.z.a Odesláno 1. červenec 2011 Odesláno 1. červenec 2011 Zdravím všechny mohl by mi někdo poradit jak na vyměnu origo tlumiču za štelovák jen tak na rychlo sem se dneska díval a zdá se že tlumič je součásti těhlice je to možné?? Nebo na jakém prncipu to tam je přidělané? Citovat
ozzy56 Odesláno 1. červenec 2011 Odesláno 1. červenec 2011 tlumič je v těhlici v takové objímce a stažen šroubem,který působí i jako zajištovací kolík--tlumič není součástí těhlice a jde to rozebrat Citovat
H.o.n.z.a Odesláno 1. červenec 2011 Autor Odesláno 1. červenec 2011 Dobře, a když chci vyskove stavitelný podvozek tak mi prijdou v balení tlumiče, pružiny, závitové vložky s miskama? S tim ze vysunu starý tlumič z objimky (trubky), nasadim novy tlumič, nasadím přes něj závitovou vložku... ? A ta závitová vložka se buď přivaří nebo našroubuje? http://i35.photobucket.com/albums/d177/106pete/jays%20shed/DSC00063.jpg http://i244.photobucket.com/albums/gg33/dan_sax/010420101157.jpg Citovat
ozzy56 Odesláno 1. červenec 2011 Odesláno 1. červenec 2011 nic se nesvařuje--je to stavebnice, takže jen přehodíš podle dodaného návodu nové díly Citovat
Butrus Odesláno 1. červenec 2011 Odesláno 1. červenec 2011 No nevim, pri vymene loziska na mlady 106-ce jsem taky koukal, tlumic je k tehlici privareny, zadna objimka se sroubem na stazeni jako u jinych aut. Koukal jsem jako blazen a premyslel,jak se asi meni tlumice. Foto jako dukaz, svar v krouzku. Citovat
pastorek Odesláno 1. červenec 2011 Odesláno 1. červenec 2011 Ďalší čo sa púšťa do vecí o ktorých nemá ani šajnu. Normálny tlmič má na sebe navarenú spodnú misku tlmiča. Pri staviteľných je na tlmič (uchytený v tehlici) nasunutá závitová objímka a na maticiach tejto objímky je položená spodná miska tlmiča. Nastavenie výšky sa potom robí posúvaním matice po objímke. Sú rôzne prevedenia ale tento stručný popis je k tým čo sú na prvom obrázku. Teraz som si všimol že je to 106ka. Tam sú dva druhy uloženia tlmiča. Jeden je ako písal ozzy a druhý má i dole maticu. [upravil dne 1/7/11 23:02 pastorek] Citovat
H.o.n.z.a Odesláno 1. červenec 2011 Autor Odesláno 1. červenec 2011 řeším to s kámošem co má položeného focuse, a mechanik pres PEU mi řekl ze štelovák budu muset řešit dopasováním jiných těhlic. Tak špekulujem s focusákem nad tím exotickým systémem uchycení u PEU 106, a potřebujem potvrdit nebo vyvrátit naši domněnku. Citovat
pastorek Odesláno 1. červenec 2011 Odesláno 1. červenec 2011 Vzhľadom na vysoké uloženie páky riadenia si myslím že to bez výmeny celej stĺpice ani nepôjde. Tu je porovnanie. Vľavo 306 a v pravo 106. Zakrúžkované sú páky riadenia. [upravil dne 1/7/11 23:13 pastorek] Citovat
jiri106xs Odesláno 2. červenec 2011 Odesláno 2. červenec 2011 Žádná výměna těhlic, řezaní či svařování čehosi není potřeba. Páka řízení taky nevadí. Tlumič je pouze zasunutý v těhlici a jde lehce vyndat. V balení štelováku ti příjde ta závitová objímka, kterou se staví výška a pouze se tam našroubuje místo původní matky, která jistila tlumič. Je to tak, jak říká ozzy.... je to stavebnice, která nevyžaduje žádné úpravy těhlic ani ničeho jiného [upravil dne 2.7.2011 16:13 jiri106xs] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.