elton Odesláno 13. červenec 2011 Odesláno 13. červenec 2011 Strhni jenom z předních oken folie. Jinak od Plzně jezdí dost lidí přes Budějovice na Vídeň. Citovat
Blizzard Odesláno 13. červenec 2011 Odesláno 13. červenec 2011 takže Plzeň->ČB->Linz->Grab->Zagreb->... nechápu proč tuhle rasu to nevyhodí rovnou... Citovat
elton Odesláno 13. červenec 2011 Odesláno 13. červenec 2011 Co čtu na těchto stránkách: http://forum.ihvar.cz/ tak tak jak jsi to napsal. Citovat
OK406 Odesláno 13. červenec 2011 Odesláno 13. červenec 2011 Taky se chystám od 7. - 15.8. do Chorvatska - Makarská riviera přesněji Krvavica. Nebude náhodou někdo poblíž tento čas ? Samozřejmě, že se vyhýbám slovinské drahé dálnici. Časová ztráta je cca 25 minut a cesta je jako po našich okreskách a někde dokonce i lepší. Citovat
OK406 Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 Tak jsem dneska koukal na internetu, že Chorvatsko zasáhl požár a bohužel zrovna místech, kam chci vyrazit, kam jedu:( ! Citovat
Roky Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 Taky se chystám od 7. - 15.8. do Chorvatska - Makarská riviera přesněji Krvavica. Nebude náhodou někdo poblíž tento čas ? Samozřejmě, že se vyhýbám slovinské drahé dálnici. Časová ztráta je cca 25 minut a cesta je jako po našich okreskách a někde dokonce i lepší. Zdravim jedu do Chorvatska 30.7 - 13.8 Makarská - Promajna,Krvavica je o vesnicku dolejc .Slovinsko taky objiždím Mureck -Lenart-Ptuj-Tržec 30Eur jin za to nedám. Citovat
Roky Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 Tak jsem dneska koukal na internetu, že Chorvatsko zasáhl požár a bohužel zrovna místech, kam chci vyrazit, kam jedu:( ! Jde pouze o požár na ostrově Brač kousek od Makarské přes moře na pevnině klid jenom kouř snad to včas uhasí. [upravil dne 15/7/11 21:38 Roky] Citovat
PetrCoupe Odesláno 15. červenec 2011 Autor Odesláno 15. červenec 2011 Taky se chystám od 7. - 15.8. do Chorvatska - Makarská riviera přesněji Krvavica. Nebude náhodou někdo poblíž tento čas ? Samozřejmě, že se vyhýbám slovinské drahé dálnici. Časová ztráta je cca 25 minut a cesta je jako po našich okreskách a někde dokonce i lepší. Zdravim jedu do Chorvatska 30.7 - 13.8 Makarská - Promajna,Krvavica je o vesnicku dolejc .Slovinsko taky objiždím Mureck -Lenart-Ptuj-Tržec 30Eur jin za to nedám. Zrovna ten termín razím taky )))))) Citovat
Benžík Odesláno 16. červenec 2011 Odesláno 16. červenec 2011 Vcera vecer jsme taky meli odjizdet do Hr, buhozel nam dovolenou prekazil uraz syna. Snad pristi rok. Citovat
OK406 Odesláno 16. červenec 2011 Odesláno 16. červenec 2011 PetrCoupe : To by jsme se mohli i setkat;) ?? Co Ty na to??? Citovat
Existujuci Odesláno 16. červenec 2011 Odesláno 16. červenec 2011 Ja som kdesi cital od chlapíka co tieto cesty dobre pozna a pri variante cesty cez Slovinsko-mimo ich dialnice upozornoval na toto: treba pocitat s tym nieste sami ktory budu chciet usetrit nenormalny poplatok 30euro za cetu Slovinskom.To znamena kolony....... V r. 2009 som siel cez Madarsko a v noci.......cesta super ziadne kolony. Tento rok pojdem cez Rakusko-Slovinsko a kaslem na 30 euro. Ved v konecnom dosledku to vide rovnako. Moja otazka: ktora benzinka je na Rakuskej strane posledna kde sa da kupit Slovinska dialnicna? Citovat
OK406 Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 Žádnou kolonu jsem cestou tam a ani zpět nepotkal. Byl jsem na silnici skoro sám. Sem tam nějaké auto. Takže proč platit drahou slovinskou dálnici !! Jinak je i cestou na co koukat, takže je to i pěkný ,,výlet\". A těch 25 minut navíc je zanedbatelných. [upravil dne 30/7/11 od OK406] Citovat
PetrCoupe Odesláno 17. červenec 2011 Autor Odesláno 17. červenec 2011 Četl jsem, že u mikulova lze koupit RAKOUSKY A SLOVINSKY dálniční známky !! Citovat
OK406 Odesláno 20. červenec 2011 Odesláno 20. červenec 2011 Já budu kupovat dálniční rakouskou známku až v Rakousku. Citovat
Ivona Odesláno 27. červenec 2011 Odesláno 27. červenec 2011 My jezdíme přes maďarsko a nestáli jsme nikde ani žádná kontrola. Cesty prázdné a v super stavu, né jako u nás. Dcera jela na OP, protože pas nemá a nikde nebyl problém. Vzali doklady do ruky, koukli na nás a odjezd. Byli jsme od 1.-10.7. Citovat
barenst Odesláno 28. červenec 2011 Odesláno 28. červenec 2011 ano za hranicemi je prodejna a mluvi i cesky jinak ty kolony v Slovinsku jsou tam hlavne k ranu a pak pres den od patku do soboty . jeste je dobra trasa pres Madarsko a to po jejich dalnici M1a M7 cena znamky je take dobra a vedete az k Chorvackym hranicim Citovat
Existujuci Odesláno 30. červenec 2011 Odesláno 30. červenec 2011 My jezdíme přes maďarsko a nestáli jsme nikde ani žádná kontrola. Cesty prázdné a v super stavu, né jako u nás. Dcera jela na OP, protože pas nemá a nikde nebyl problém. Vzali doklady do ruky, koukli na nás a odjezd. Byli jsme od 1.-10.7. V r. 2009 som siel tiez tuto trasu a ziadny problem. Tento rok 23.7-30.7. som zvolil trasu cez Rak-Slov-Chorv. Cesty: same kolony a zdrzovanie. Cesta tam-neskutocnych 14 hodin.(2 hod. na Slovinsku-dialnica kolona.A 1 hod dialnica kolona pred odbockou na Split.) Cesta domov cca.10hod-len jedna buracka na dialnici pred Zagrebom-cca 30min. Na hraniciach bez problemov. Este ze mi vyslo pocasie a autko posluchalo. Spotrebu sa neodvazim ani spocitat pri tom posuvani po dialnici na 1tke a 2ke-20-30 km/h. Za tu cestu som stlacil spojku asi milion krat. Citovat
čakom Odesláno 29. srpen 2011 Odesláno 29. srpen 2011 19.8. jsme vyjížděli do chorvatska (igrane 985 km). jel jsem rak-slov-chor. tam jsme jeli přes noc jediný zdržení bylo na hranicich v chorvatsku. ve vidni nas potkala pekna bouřka že stěrače nestihali. cesta zpet 27.8. v 10 rano. kolony jen u mitných bran. ale nic hroznýho celkem jsme prostaly asi 2 hodiny. ale 100 km před vidní 3x horší bouřka než po cestě tam. nebylo vidět dalnice plavavala od kol stříkala voda a nechutně velky kroupy. auto už jsem odepisoval... zastavil jsem na odpočivadlo že se kouknu jak je na tom plechažina a jestli ma cenu se nekde schovavat. než jsem vylezl ven tak jsem byl totalne mokrej tak jsem to vzdal a pokračoval dal. rychlost v kroupech se pohybovala od 50 - 70 km/h. kroupy padali asi 50 km a bouřka nas dopravazela až dom (250km) druhej den probehla kontrola karoserie a vše v pohode:) docela jsem si oddych. spotřeba 6,3l (jedna nádrž tam a druhá zpět ti co neví tak 406 má nádrž na 70l) auto samozřejmě před odjezdem prošlo menší zmenou. přední okna bez folii a přehodíl jsem podvozek z racelandu (90/70) na weitec (60/40) příští rok jedu na racelandu Citovat
Návštěvník Odesláno 29. srpen 2011 Odesláno 29. srpen 2011 Taky mám příhodu z cesty do Chorvatska. V CZ jsem jako pravý čech natankoval jen, abych se dostal do Slovinska že je tam levnější nafta. Ve Slovinsku OMV nevím přesně kde to bylo, natankoval jsem naftu za 90 a něco €. Jdu platit kartou a slečna mi oznámila \"wrong PIN\" no nevadí řikal jsem si, mám ještě dvě karty a manželka jednu další. Jaké, ale byl moje překvapení když u všech čtyře karet \"wrong PIN\". Nezbylo než vysolit €, který byly určený na ubytování. Nasranej jsem ještě ze Slovinska volal do Komerční Banky cože se to jako děje a operátorka mi oznámila, že se žádnou z uvedenejch karet nebyla žádná manipulace za posledních 24 hodin. Tvrdila, že i kdybych zadal špatnej PIN, tak že v tom jejich systému by to viděla. No dojeli jsem do Chorvatska ke kamarádům, celou historku jsem jim odvyprávěl a dostalo se mi vysvětlení, že to dělají schválně, že za platbu kartou si společnost bere 1% což by bylo 9€. Tvrdili že ta obsluha musí zadat nějaký kód podle typu karty a když zadá jinej, platba logicky neproběhne. Nikdy jsem se nazajímal o to jak se terminál na karty obsluhuje. Ale jistý je že celou dovolenou jsem potom všechno včetně restaurací a mýta platil kartama a nikde nebyl nejmenší problém. Dokonce při cestě zpět opět Slovinská OMV a platba kartou bez problémů - asi už věděli, že € nemám Uvítal bych, kdyby se k tomuto moh vyjádřit někdo kdo karty ve svém obchodě bere - klidně i SZ. Citovat
daja535 Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 1% z 90 eur je 9 euro ? no asi jsem málo studoval . Daja Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.