Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Taky se chystám od 7. - 15.8. do Chorvatska - Makarská riviera přesněji Krvavica. Nebude náhodou někdo poblíž tento čas ?

Samozřejmě, že se vyhýbám slovinské drahé dálnici. Časová ztráta je cca 25 minut a cesta je jako po našich okreskách a někde dokonce i lepší.

Zdravim jedu do Chorvatska 30.7 - 13.8 Makarská - Promajna,Krvavica je o vesnicku dolejc .Slovinsko taky objiždím Mureck -Lenart-Ptuj-Tržec 30Eur jin za to nedám.:super

Odesláno
Taky se chystám od 7. - 15.8. do Chorvatska - Makarská riviera přesněji Krvavica. Nebude náhodou někdo poblíž tento čas ?

Samozřejmě, že se vyhýbám slovinské drahé dálnici. Časová ztráta je cca 25 minut a cesta je jako po našich okreskách a někde dokonce i lepší.

Zdravim jedu do Chorvatska 30.7 - 13.8 Makarská - Promajna,Krvavica je o vesnicku dolejc .Slovinsko taky objiždím Mureck -Lenart-Ptuj-Tržec 30Eur jin za to nedám.:super

Zrovna ten termín razím taky :)))))))

Odesláno

Ja som kdesi cital od chlapíka co tieto cesty dobre pozna a pri variante cesty cez Slovinsko-mimo ich dialnice upozornoval na toto: treba pocitat s tym nieste sami ktory budu chciet usetrit nenormalny poplatok 30euro za cetu Slovinskom.To znamena kolony.......

V r. 2009 som siel cez Madarsko a v noci.......cesta super ziadne kolony. Tento rok pojdem cez Rakusko-Slovinsko a kaslem na

30 euro. Ved v konecnom dosledku to vide rovnako.

Moja otazka: ktora benzinka je na Rakuskej strane posledna kde sa da kupit Slovinska dialnicna?

Odesláno

Žádnou kolonu jsem cestou tam a ani zpět nepotkal. Byl jsem na silnici skoro sám. Sem tam nějaké auto. Takže proč platit drahou slovinskou dálnici !! Jinak je i cestou na co koukat, takže je to i pěkný ,,výlet\". A těch 25 minut navíc je zanedbatelných.

[upravil dne 30/7/11 od OK406]

Odesláno

My jezdíme přes maďarsko a nestáli jsme nikde ani žádná kontrola. Cesty prázdné a v super stavu, né jako u nás. Dcera jela na OP, protože pas nemá a nikde nebyl problém. Vzali doklady do ruky, koukli na nás a odjezd. Byli jsme od 1.-10.7.

Odesláno

ano za hranicemi je prodejna a mluvi i cesky :)

jinak ty kolony v Slovinsku jsou tam hlavne k ranu a pak pres den od patku do soboty .

jeste je dobra trasa pres Madarsko a to po jejich dalnici M1a M7 cena znamky je take dobra a vedete az k Chorvackym hranicim

Odesláno
My jezdíme přes maďarsko a nestáli jsme nikde ani žádná kontrola. Cesty prázdné a v super stavu, né jako u nás. Dcera jela na OP, protože pas nemá a nikde nebyl problém. Vzali doklady do ruky, koukli na nás a odjezd. Byli jsme od 1.-10.7.

V r. 2009 som siel tiez tuto trasu a ziadny problem.

Tento rok 23.7-30.7. som zvolil trasu cez Rak-Slov-Chorv. Cesty: same kolony a zdrzovanie. Cesta tam-neskutocnych 14 hodin.(2 hod. na Slovinsku-dialnica kolona.A 1 hod dialnica kolona pred odbockou na Split.) Cesta domov cca.10hod-len jedna buracka na dialnici pred Zagrebom-cca 30min. Na hraniciach bez problemov. Este ze mi vyslo pocasie a autko posluchalo. Spotrebu sa neodvazim ani spocitat pri tom posuvani po dialnici na 1tke a 2ke-20-30 km/h. Za tu cestu som stlacil spojku asi milion krat.

• O 5 týdnů později...
Odesláno

19.8. jsme vyjížděli do chorvatska (igrane 985 km). jel jsem rak-slov-chor. tam jsme jeli přes noc jediný zdržení bylo na hranicich v chorvatsku. ve vidni nas potkala pekna bouřka že stěrače nestihali. cesta zpet 27.8. v 10 rano. kolony jen u mitných bran. ale nic hroznýho celkem jsme prostaly asi 2 hodiny. ale 100 km před vidní 3x horší bouřka než po cestě tam. nebylo vidět dalnice plavavala od kol stříkala voda a nechutně velky kroupy. auto už jsem odepisoval... zastavil jsem na odpočivadlo že se kouknu jak je na tom plechažina a jestli ma cenu se nekde schovavat. než jsem vylezl ven tak jsem byl totalne mokrej tak jsem to vzdal a pokračoval dal. rychlost v kroupech se pohybovala od 50 - 70 km/h. kroupy padali asi 50 km a bouřka nas dopravazela až dom (250km)

druhej den probehla kontrola karoserie a vše v pohode:) docela jsem si oddych.

spotřeba 6,3l (jedna nádrž tam a druhá zpět :) ti co neví tak 406 má nádrž na 70l)

auto samozřejmě před odjezdem prošlo menší zmenou. přední okna bez folii a přehodíl jsem podvozek z racelandu (90/70) na weitec (60/40) :D příští rok jedu na racelandu :D

Návštěvník
Odesláno

Taky mám příhodu z cesty do Chorvatska.

V CZ jsem jako pravý čech natankoval jen, abych se dostal do Slovinska že je tam levnější nafta.

Ve Slovinsku OMV nevím přesně kde to bylo, natankoval jsem naftu za 90 a něco €. Jdu platit kartou a slečna mi oznámila \"wrong PIN\" no nevadí řikal jsem si, mám ještě dvě karty a manželka jednu další. Jaké, ale byl moje překvapení když u všech čtyře karet \"wrong PIN\". Nezbylo než vysolit €, který byly určený na ubytování.

Nasranej jsem ještě ze Slovinska volal do Komerční Banky cože se to jako děje a operátorka mi oznámila, že se žádnou z uvedenejch karet nebyla žádná manipulace za posledních 24 hodin. Tvrdila, že i kdybych zadal špatnej PIN, tak že v tom jejich systému by to viděla.

No dojeli jsem do Chorvatska ke kamarádům, celou historku jsem jim odvyprávěl a dostalo se mi vysvětlení, že to dělají schválně, že za platbu kartou si společnost bere 1% což by bylo 9€.

Tvrdili že ta obsluha musí zadat nějaký kód podle typu karty a když zadá jinej, platba logicky neproběhne.

Nikdy jsem se nazajímal o to jak se terminál na karty obsluhuje. Ale jistý je že celou dovolenou jsem potom všechno včetně restaurací a mýta platil kartama a nikde nebyl nejmenší problém. Dokonce při cestě zpět opět Slovinská OMV a platba kartou bez problémů - asi už věděli, že € nemám :D

Uvítal bych, kdyby se k tomuto moh vyjádřit někdo kdo karty ve svém obchodě bere - klidně i SZ.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...