Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám to v popisku - 2,0 hdi 66kw r.v. 2004. Psal jsem výše, že mám při nízkých otáčkách slabý výkon a spotřebu tak o litr vyšší, tak mě napadlu ji vyčistit (prostříknout). Vím, kde je, jen nejlepší postup na demontáž..... Je třeba sundávat aj kryt filtru?

Odesláno

Čo to znamená všetko ok? Jako bez hlášok, alebo že všetky parametre, hodnoty prietokov, tlakov a teplôt sú ok ? Lebo ten kto robí komplet dia, tak to všetko musí poznať, vedieť kde čo hľadať, aké hodnoty majú byť a podobne. To nie je len tak.

Ja sa moc v cudzích autách nevŕtam, iba vo svojom, ale to poznám veľmi dobre. Skúšam, testujem, merám, mám síce čínsku dia, ale mám, na parametre a hlášky je to ok.

U teba to môže byť kopec vecí, keď vylúčim problém s riadiacou jednotkou, tak aj tak ostáva veľa vecí.

Hovoríš, že iba pri nízkych otáčkach zle ťahá ? Pri vyšších je ťah lepší? Záleží koľko otáčok je tie nízke.

Predtým to ťahalo lepšie ? Keď si to kúpil ? A ten znížený ťah začal postupne, alebo odrazu? Nemenil si zdroj paliva ? Dávaš aditíva ? Čo turbo, nepíska, dáva dobrý tlak ? Čo naklápanie lopatiek v turbe ? Funguje ? Hadice za turbom, tesnia ? Nie sú od oleja niekde ? Intercooler je tesný ? Čo EGR ? Koľko máš km ? Čo FAP filter ? Na koľko % je zanesený ?

Atď. Otázok je veľa.

Odesláno

U mňa netreba dávať kryt filtra dole. Ten snímač je vlastne zasunutý v tom kryte filtra a upevnený troma torxami. Zhora je konektor. Ale ako píšem, neviem aký máš motor, ja sa zas v tých druhoch toľko nevyznam. Ja dobre poznám len moje.

No podľa VIN by som vedel presne zistiť ako a čo kde máš. Ale zas na to treba čas, ja som teraz v práci.

Inak v popisku nemáš uvedený rok výroby.

• O 4 týdny později...
Odesláno

Přesně jak říkáš, může to být tisíc věcí... Jen na upřesnění, na dia jsem měl auto v Peugeotu v rámci celkové prohlídky spojené s výměnou oleje, filtrů atd... Vzpomínám si, že mi pak v servise řekli, že žádné hlášky se neobjevily... Tím mi dochází, že neměřili zřejmě konkrétní hodnoty, ale jen přejeli paměť, zda tam není uložená hláška - chyba... Jinak přesněji popíšu, co auto dělá: pokud se auto rozjíždí z nízkých otáček (kolem tisíce) do vyšších, nejčastěji po zařazení dvojky a trojky, je cítit, že auto nemá potřebný tah. Pokud plyn sešlápnu agresivněji, někdy se to projeví jakoby zacukáním, kdy zakolísá třeba 2x - 3 x výkon.. Zkrátka, fláknu tam třeba trojku a dupnu na plyn, auto se \"plazí\", pak zabere, na zlomek vteřinky se zase plazí a zase zabere... A frčí v pohodě... Jako by turbo sepnulo, vypnulo, sepnulo, naskočilo a jelo... Může to být ale fakt čímkoliv, jak píše oldo... I ta váha vzduchu. V servise to projeli a servisák říkal, že ne že by auto nejelo, ale že \"tak úplně správně nevystřelí\"... Netroufl si ale odhadovat, čím to je.. Dohodli jsme se, že to budu sledovat a když se rozhodnu, podívají se na to... Jinak jesli to s tím může souviset, když vypínám motor, někdy se trošku zaklepe, jindy vypne celkem tiše.... Jinak auto při rychlosti 70 a více, i když hampnu na plyn prudčeji, necuká, jede plynule... To samé na tempomat, pohoda... Tankuju jen u Benziny či OMW, additivum dávám vždy (s add jsem zatím najel asi 1 a půl nádrže). Auto se takto chová od začátku. V podstatě se s tím dá normálně jezdit, ale kdyby to takhle bral každej, tak tu není tohle fórum :-D. Tak nevím lidičky...

Odesláno

SteveTurb: takto nejak sa to chová keď to regeneruje FAP filter. Teda aspoň u mňa. Keď to držím vo vyšších otáčkach, trebars cez 2000, tak to ťahá vcelku normálne, ale pri nižších to robí presne ako u teba, je to lenivé a potom to vystrelí. A keď počas regenerácie zastavím, tak po klesnutí rýchlosti pod 10 km/h sa zapne sahara, teda predný ventilátor. Podľa toho viem že to regeneruje. Nemám až také skúsenosti, čo by to robilo keď odíde váha vzduchu, ono aj záleží ako odíde. Ak úplne tak počítač si hodnoty simuluje, ale vyhodí hlášku. Iné je, keď sa váha poškodí tak, že jej len hodnoty utečú trochu inde, vtedy počítač nemusí presne rozoznať, že je váha zlá a teda neni ani hláška. Akurát auto pojde inak, ale ako presne, to tažko povedať. V tom prípade už pomôže, keď si skúsený mechanik sadne s notebookom do auta a za jazdy sleduje parametre, ale musí poznať, čo kde má byť. A niekedy to môžu byť veľmi malé odchýlky. To musí byť ozaj zručný mechanik a hlavne s dobrou praxou.

Ono pokiaľ auto dokáže ísť aj normálne, čiže len pri istých parametroch ide zle, tak to nebude asi vážna závada, lebo dokáže dosiahnúť aj optimálne parametre akurát sa musí trochu posnažiť. Neviem presne ako fungujú mapy riadenia motora, či napríklad pri malej diere v hadici za turbom (mal som taký problém) pridá počítač výkon napr turba aby dosiahol požadovaný tlak. Lebo v mape je presne dané pri akých parametroch má nastaviť iné parametre.

To by vedel povedať skôr taký odborník ako je straki :)

No neviem, už len špekulujem.

Odesláno

No nedíval jsem se osobně :-), ale v servise mi při první návštěvě dle vinka řekli, že mám auto z výroby bez FAPu. Tím pádem můžeme regeneraci vynechat... Během posledních dnů mi auto táhne vcelku normálně, pozoruju jen občasné drobné (minimální) výkyvy... Nechám to zatím být a časem uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Pokud něco zjistím nového, napíšu sem a když to vyřeším, tak se také podělím....

Odesláno

Mám peugeot 307 2.0. hdi 100kw r.v. 2005. a dělo se mi u auta něco obdobného. Zkraje jezdilo auto super, táhlo pěkně od nejnižčích otáček plynule. Přesně jak popisuješ časem zašalo poškubávat při razantním sešlápnutí plynu. Otáčky zhouply tak o 400 otáček dolu ale hned se to porovnalo a pohoda. Diagnostika nic neukázala. Postupně ale auto přestalo táhnout v nízkých otáčkách až tak od 2000 se jakoby chytlo, a začal se často zanášet a regenerovat fap. Znovu dia a ta ukázala že chyba je v snímači polohy regulačního ventilu turbodmychadla. Ten se vyměnil a byl klid. Jen bych řekla, že už bylo malilinko línější ale to byl možná jen pocit. Jenže odježděnej jeden měsíc tj cca 3000km a zas je vše zpět:fnuk

Jsem objednaná na dia aby se zjistilo zda je vadný opět ten snímač. Jsem z toho dost nešťastná.

Odesláno

Chápu Tvoje pocity, když něco pořešíš a za chvíli se to objeví zas - to je na odstřel :-). Byla jsi na dia v origo Peugeotu a kolik Tě ta oprava stála? Bojím se, že budou v servise hledat a hledat a zaplatím ranec a oni nic nevyřeší.... Zatím jsem byl s autem (s jinými věcmi) v origo servise, ale to byly plánované opravy. To co popisuješ, mám i já. Prostě od spodních otáček auto nemá plynulý tah, pak na to dupnu a auto (ne vždy) na moment ztratí výkon a hned se zase chytne a frčí... Nejdřív mě napadla váha vzduchu, jenže může to být cokoliv - tlak paliva, EGR, chycený vstřik... Chce to dia \"live data\". Čekám, až zase nahromadím nějaké ty koruny (lépe řečeno tisícovky), za poslední dva měsíce mě pažout stál asi 23 tisíc - základní servis, rozvody, olej, filtry, nová baterka, žhaviče, brzdovka, destičky, oprava větráku apod....) a auto půjde na přezkum :-). Napiš, jak dopadneš se svým autíkem....

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak se s vámi podělím o svou zkušenost s řešením mého výše popsaného problému... Protože Straki bydlí \"jen\" 50 km ode mně, dneska jsme se podivnému chování auta podívali na zoubek - teda Straki se mu podíval na zoubek. Problém spočíval v tom, že auto netáhlo při nízkých otáčkách, kdy reakce na sešlápnutí plynu v jeho střední poloze byla mizerná - prostě mrtvice. Dia ukazovala na chybné hodnoty průtoku vzduchu a vstřikovače dávaly špatně naftu. Navíc byly vstřikovače slyšet pouhým uchem, jak ševelí. Několikrát jsme auto projeli, Straki vyzkoušel pár věcí a znovu se jezdilo. Vyzkoušeli jsme 2 jiné váhy vzduchu a stále stejné. Prozatímní výsledek je ale zatím trošku záhadou, nicméně v tuto chvíli auto jezdí jak má - velikánský rozdíl. Straki prostě odpojil váhu vzduchu a bylo po problému. Přitom váha vzduchu je sama o sobě na 99% ok. Chyba bude zřejmě (dle Strakiho) v řídící jednotce, takže bude třeba přehrát software, ač tam je aktuální verze. Když jsem jel z Teplic do Chomutova, spotřeba byla 5,8 litru. Zpět jsem jel za 4,6 litru a navíc jsem si jízdu užil :-). Vstřikovače už slyšet nejsou, protože dostávají tolik nafty, kolik potřebují. Čekal bych, že auto pojede bez váhy stejně blbě (pokud je kaput) nebo hůř a ono je to naopak. Prý až se mi rozsvítí signální kontrolka (jako že se prý rozsvítí), mám se ozvat. A protože se stalo, jak Straki předpověděl, zítra mu volám a snad to dotáhneme do vítězného konce. Jak to dopadne, napíšu.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Takže další dia ukázala že je špatnej jiné snímač, a to před turbem prý co určuje tlak co jde do turba :mad: nesmějte se mi jsem jen ženská ( ale za chvilku ze mně ais bude automechanik). Tak se snímaš vyměnil, nebyla to taková katastrofa cca 1300,- Kč a auto zase lítalo jak by mělo. měla jsem mega radost že je vyřešeno.

Bohužel po pár dnech opět stejnej kolotoč. Zase skočila hláčka zanesenej FAP auto nejelo pak jakoby zregeneroval auto jelo. Tak jsem jela hned zas na diagnostiku. A ejhle zase to ukázalo že jsou špatný oba ty snímače co se vyměnili. V detajlnějším popisu to u obou snímačů ukazovalo na elektriku. Zajímavé je že FAP se na diagnostice neukázal ani ve vedlejších závadách. Jen pro info ten Fap jinak regeneruje po 600 km.

No v dílně mi řekli, že nejspíš někde bude problém v elektrice asi že bude někde prodřenej kabel. Jsem z toho totálně nešťastná. Auto zas netáhne ztratilo totál výkon a žere jako kráva. Nebaví mně pořád něco bezvýsledně měnit a hlavně na to nemám. :-(((((((( A už ani nevim kam s tim jet:(:(:(

Odesláno

Co to znamená, že žere jako kráva? Kolik Ti baští? To co tu popisuješ je vážně k vzteku... Je fakt zvláštní, že se Ti opakovaně pokazí vždy to stejné... Určitě napiš, jak to dopadne a přeju pevné nervy. Pro mě je můj problém stejně záhadný, nevím, čím to je a doufám, že začátkem příštího týdne bude problém vyřešen - auto jde na operační sál do rukou zkušeného chirurga Strakiho...

Odesláno

Ale začínalo mi to přesně tak jak tobě, jak přez kopírák. Tak to ti závidim že máš komu to dát. Já už právě nevim. Můj mechanik si s tim rady neví. Peugeot v Budějkách na to jsem slyšel taky dost špatnýho a hlavně to abych vykradla banku.

Odesláno

No ještě není nic vyřešeno... V sobotu vezu auto do Chomutova, ale věřím, že se závada najde. Když se jedná o konkrétní opravu, nebráním se originál servisu Peugeot. Ale pokud je to hledání, stokrát raději najdu někoho, kdo se v autech vrtá sám na sebe a rozumí tomu. Jediné, co pro Tebe můžu asi udělat, je, že Ti sem napíšu, co jsme pořešili a čím můžeš inspirovat svého mechanika. Házet prachy do luftu za nic je špatná zábava, když Ti nejsou schopní najít, co s tím je a platíš... Tak vyčkej, ozvu se.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak píšu, jak jsem dopadl. Dle dia byl problém někde v průtoku vzduchu. Straki všechno, co by s tím mohlo souviset, rozebral, ale nenašel žádnou mechanickou závadu. Tak přehrál software v řídící jednotce, trošku to \"pošteloval\", připojil váhu vzduchu a ta už komunikuje a dává hodnoty vzduchu jak má. Auto jede normálně, necuká, zabírá odspoda a otáčky letí rychleji nahoru. Auto táhne lépe než předtím. Problém byl zřejmě v tom softwaru, doufám, že to vydrží a bude to ok :-).

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...