oddie Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Tak nic, tak držím palce, ať to dopadne. Citovat
kveton Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 dík [upravil dne 22/6/2011 19:55 kveton] Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 barák je v SJM, ale už dala na katasrt rozsudek v dohodě o vypořádání SJM je uvedeno, že je ona povinna převzít a doplatit hypo v den nabytí právní moci a vyplatit do 15 dnů po nabytí, tak mi neříkej, že ona neni povinna tu hypo převzít, když je to v rozsudku!! žadatelé na hypo jsme oba dva, ale banka mě nevyváže, ona to musí přeúvěrovat. Byl jsem v bance a zažádal o předčasný splacení, to mi vyúčtovali a to jsem jí taky dal. právníka u rozvodu jsem měl, ale u soudu byl k ničemu, jen jsme souhlasili s rozvodem a bylo. Ty dohody dělali právníci... no právě právníci tam byli u dohody na hovno!to jsi vyhodil peníze na nic!!soud potvrdil to vaše rozhodnutí neboli dohodu nebo smír a vy se musíte dohodnout mezi sebou!!!o převzetí hypotéky!na to není právní nárok to mi řekl soudce,´který rozvody dělá 20let a tahle varianta je nejhorší jak jste se mohly pro tebe dohodnout,v tom katastru jsi ještě jako spolumajitel nebo už to je na ní? Citovat
kveton Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 v katastru jsem ještě spolumajitel, ale už to tam podala, takže asi dlouho nebudu, ale zase mě napadá, že když je tam zástava, tak s tím musí souhlasit i banka, ne? a co ty peníze? ty už měla taky dávno zaplatit!! Tu hypo neplatim, to platí ona, mě jde jen o to, abych tam nebyl vedenej. [upravil dne 22/6/2011 19:56 kveton] [upravil dne 22/6/2011 19:57 kveton] Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 jo a tohle je všeobecně,musel by vidět rozsudek,aby věděl je x variant,ale říkal vzít si každopádně advokáta,protože je to složitý,šlo by to prej znovu otevřít pro neplatnost,ale to by jsi mi musel poslat rozsudek samozřejmě s vymazáním jmen rodných čísel,čísel baráku a tak aby, to viděl a řekl co a jak!! Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 tak at tě banka vyváže ukaž jim rozsudek ,ale budeš za sebe někoho sehnat,nebudou tě chtít vyvázat jak jsem psal... Citovat
kveton Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 to by nebyl problém, zítra bych ti to mohl hodit do mailu, pokud bys byl od tý dobroty je to ten na klini.cz? ta banka mě nevyváže, byl jsem tam a nedělaj to, ona to musí splatit jinou hypotékou [upravil dne 22/6/2011 20:02 kveton] Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 přesně tak,banka to neudělá! a ona to splácet jinou hypotékou nebude...ještě že platí,jinak by jsi musel taky,jo klikni.cz Citovat
kveton Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 jenže já bych to neplatil, pro mě za mě ať jí to klidně vezmou.. já mam štěstí, že si to nenechá vzít, protože už do toho dala dost peněz, navíc v tom chce mít školku a jen za franchise prej dala cca 250tkč novou hypo prej vyřizuje, ale pořád nějaký výmluvy a mě to už nebaví, navíc tu hotovost potřebuju na koupi jinýho baráku Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 to by jsi platil,protože banka by ti dala jako spoludlužnikovi exekuci na plat!!kdyby jsi neplatil... Citovat
kveton Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 a proč ručim majetkem? to by si vzali ten dům, ne? Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 musel by to vidět,aby řekl jak dál postupovat!!co ti radí ten tvůj právník??? Citovat
kveton Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 ten zatim nic, spíš uvažuju o jinym ale zítra ti to teda hodim do mailu, ju? Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 Vypořádání společného jmění dohodou vychází z pravidel, která stanoví občanský zákoník. Tato pravidla jsou určující při vypořádání společného jmění manželů soudem, pro účastníky dohody nejsou závazná, ve většině případů se z nich však vychází i při jednání o uzavření dohody o vypořádání. Pokud se bývalí manželé nejsou schopni dohodnout, provede na základě žaloby jednoho z nich vypořádání soud. Nárok na vypořádání se nepromlčuje, protože jde o otázku vlastnictví, které promlčení nepodléhá, z důvodu právní jistoty však občanský zákoník obsahuje nevyvratitelnou domněnku vypořádání, podle které nedošlo-li do tří let od zániku společného jmění manželů k jeho vypořádání dohodou nebo nebyl-li do tří let od jeho zániku podán návrh na jeho vypořádání rozhodnutím soudu, platí ohledně movitých věcí, že se manželé vypořádali podle stavu, v jakém každý z nich věci ze společného jmění manželů pro potřebu svou, své rodiny a domácnosti výlučně jako vlastník užívá. O ostatních movitých věcech a o nemovitých věcech platí, že jsou v podílovém spoluvlastnictví a že podíly obou spoluvlastníků jsou stejné; totéž platí přiměřeně o ostatních majetkových právech, pohledávkách a závazcích manželům společných. Po uplynutí uvedené tříleté lhůty se již provedení vypořádání nemůže žádný z manželů účinně domáhat. Citovat
kveton Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 pokud se nepletu, tak to je když dohoda neni a řeší se to soudně Citovat
Charlie 1 Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 pošli to a uvidíme,ale nevím jestli do pátku? Citovat
kveton Odesláno 22. červen 2011 Autor Odesláno 22. červen 2011 v pohodě, už čekam 3 měsíce, tak se to nezblázní Citovat
kveton Odesláno 23. červen 2011 Autor Odesláno 23. červen 2011 :grr:grr - měl jsem od ní telefon snad se ani nebudu rozepisovat, vypípat se to nedá a hvězdičky psát nebudu :( Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.