dodino Odesláno 16. červen 2011 Odesláno 16. červen 2011 ahoj, dnes sa mi nepodarilo nastartovat auto po 3 dnoch statia.akumulator bol taky slaby,ze sa mi nerozsvietil ani display na radiu.po 5 minutach rychlonabijania mi auto nornalne nastartovalo.teraz neviem ci mi akumulator nedrzi prud alebo slabo dobija alternator alebo mi nieco taha prud z akumulatora.mam podozrenia na riadiacu jednotku zhavenia ktora je umiestnena pri akumulatore.ked zhasnem motor a vytiahnem kluce zo zapalovania tak pocut ako ta riadica jednotka nepravidelne cvaka.alebo to cvaka jedno z dvoch rele ktore su tam tiez.mal som jednotku zhavenia vybratu,vedu tam dva droty,jeden kontakt ma trochu volu,hybe sa.mal to uz niekto rozobrate?oplati sa to kupit z vrakoviska alebo nie?nove to stoji 80euro. Citovat
miroja Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 ja by som siel na to takto - Skontroloval by som spolahlive pripojenie kontaktov na akumulatore, alternatore, poistkach v motorovom priestore (aj kostry). - Overil by som si, ako je to s dobijanim. - Zistil by som kludovy odber auta - Skusil by som si pozicat niekde iny akumulator. V lete bude stacit aj s mensou kapacitou. Kolko rokov ma ten tvoj akumulator? Ovladacie rele zeravenia som sice rozobrate nemal, ale ak ten volny vodic je jeden z tych dvoch hrubych, tak to by na vibijanie aku nemalo mat ziadny vplyv. To su totiz vodice siloveho obvodu, veduce od aku k zeravaicim svieckam. Jedine ze by si mal specene kontakty zeraviaceho rele,alebo by rele spinalo samo. Na tom rele by mal byt este jeden konektor. Ked to bude cvakat, skus ho odpojit ci to stichne. Citovat
Guest Jindra_90 Odesláno 18. červen 2011 Odesláno 18. červen 2011 řídící jednotka žhavení? tak ti nevím, nemyslíš žhavící relé? Citovat
dodino Odesláno 20. červen 2011 Autor Odesláno 20. červen 2011 do riadiacej jednotky zhavenia vedu 2 kable a cvaka mi rele zhavenia.ale po premerani elektrikarom sa zistilo ze prud odobera radio.mam radio s odoberatelnym displayom,ale sa som ho zvykol iba sklopit takze radio ostalo pod prudom.teraz som v stadiu testovania.moze to byt aj rele zhavenia.bol by som rad keby sa niekto s tym istym typom auta vyjadril ci mu to cvaka tiez aj po vytiahnuti kluca zo zapalovania. Citovat
dodino Odesláno 21. červen 2011 Autor Odesláno 21. červen 2011 motor mam v popise teda 1868ccm hladky diesel. Citovat
miroja Odesláno 22. červen 2011 Odesláno 22. červen 2011 To je sice pravda, ze objem mas v popise, ale su dve verzie motora s tymto objemom. DW8 a DW8B. Okrem ineho, sa tieto dva \"podmodely\" odlisuju aj riadenim zeravenia, preto som chcel vediet aky typ mas ty. Citovat
miroja Odesláno 23. červen 2011 Odesláno 23. červen 2011 Hmm. tak ja mam prave ten druhy typ. Mne sa stalo, ze ked som mal slabsi akumulator, tak mi to cvakalo po zapnuti klucika prave vtedy, ked malo zeravit. Mne sa o riadenia zeravenia stara ECU,takze ja to mam ine. Tebe by sa o cele zeravenie (dlzku \"predzeravenia\' a \"pozeravenia\" ) malo starat to rele. Moze by samozrejme vadne,ale este by som skontroloval ci nemas zoxidovane konektory na tom zeraviacom rele (nejdu don len dva vodice ako si pisal vyssie,ale dalsie, pripjene cez konektor) a tiez konektor na snimaci teploty chladiacej kvapaliny. Tu mas par info o rele... Citovat
miroja Odesláno 23. červen 2011 Odesláno 23. červen 2011 A detail rele ... [Edited on 23/6/11 08:03 miroja] Citovat
dodino Odesláno 23. červen 2011 Autor Odesláno 23. červen 2011 to co je na obrazku je jednotka zhavenia bosch.ja tam mam montovany lucas.ma iny tvar..ale to rele ktore cvaka vyzera trocha inac.povodne bolo pripevnane na karoserii pri akumulatore ale bol zlomeny drziak a tak lezal pri posilnovaci brzd.mozno tam natiekla voda lebo piny boli trocha skorodovane.tak som to vycistil a umiestni tak aby tam voda nesla.elektrikar tvrdil se to moze cvakat aj po vytiahnuti klucov zo zapalovania.zatial funguje vsetko ako ma.klop.klop. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.