Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat,mám peugeot 306 1.8 r.v. 2000 a občas se mi rozsvítí kontrolka diagnostiky motoru. Někdy jedu 150km v tahu a bez problému a někdy jen kousek a rozsvítí se. Když vypnu motor a po chvíli znovu nastartuji tak kontrolka normálně zhasne. Nevíte někdo čím by to mohlo být???

Odesláno

Široký to objem závad může být, od nějaký prkotiny a po bůhví co, takhle se to těžko radí. Aspoň něco, co auto dělá, jak se projevuje při rozsvícený kontrolce. Nebo jednoduchá rada. Nech to napíchnout a zjistíš to ;)

Odesláno

Právě,že mi příjde,že auto jede úplně normálně bez problému. Drží volnoběh,necuká,táhne normálně,prostě se zdá vše v pořádku. Bratr to měl na diagnostice a nic tam nezjistili. Zajimavé je,že se to rozsvítí jen občas,kdyby tam bylo něco špatně,tak se to bude rozsvěcovat pokaždé,ne??? Nemám stím žádné zkušenosti,protože mé druhé auto je felicia 1,6 a ta je zatím 5 let bez jediné poruchy.

Odesláno

Jinak teď sem si vzpomněl,že vlastně za těch 9 měsíců co mám 306ku,tak sem měl 2x vysoké otáčky na volnoběh. Jednou jsem jel 40 km a kontrolka se rozsvítila a na volnoběh kolísali otáčky kolem 1500ot. ale za chvíli spadly a bylo to ok. A jednou na dálnici jsem jel a když jsem sešlápnul spojku tak byly také ot. kolem 1500,ale to kontrolka nesvítila,ale po chvíli byly zase OK. Může to být prkotina,ale je to nepříjemný pocit. A zdá se mi,že se ta kontrolka rozsvítí vždy když jedu z kopce a nechám to brzdit motorem a pak prudce sešlápnu plyn,ale jak říkám to se mi zdá,není to pravidlo. Prostě jednou za čas se rozsvítí.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mne to robilo podobne pocas 3 rokov. Niekedy 300 km v kuse a nic niekédy olynula jazda a rozsvietilo sa to a diagnostikou zistili nejaku chybu na 3 vstrekovacom ventile, no bola to iba nejaka nepodstatna chyba. No az raz mi zrazu zacal ist motor na 3 valce a nakoniec sa ukazalo, ze je zla lista na svieckach - presne nad 3 valcom neprichadzala elektrika na sviecku, a tak to zaznamenalo chybu vzdy ked aj jeden odpal vynechal a to som si pri jazde ani nevsimol. Po vymene bez problemov. Skus si to dat omrknut.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...