Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

motor chcípne hned, akorát zakolísají otáčky při startu chvíli... btw ten torx je co? nějakej hvězdicovej imbus? zkoušel sem to nástavcem na malou golu ale nevejdu se tam je ten nástavec moc dlouhej...

• O 1 měsíc později...
Odesláno

zdravím po delší době sem zas něco hodím, kdyby někdo věděl co to je... ;)

Oddělal sem vzduchový filtr a tu hadici vedle toho viz. obrázek pač nevím přesně od čeho to je, možná nasávání do turba?

No a jedná se o to, že sem v tý hadici našel olej! tak se chci zeptat, jestli to je normální, nebo jestli by to mohla být příčina mého problému (náhlí pokles výkonu + DIA), třeba prosakující ložiska na turbu nebo tak něco? díky všem za názory či rady!

post-36120-14109619533037_thumb.jpg

Odesláno

Olej v tej hadici je normalny, zalezi vsak aj na mnozstve, ja som to akurat na svojom aute komplet cistil, od turba az po sanie.

Inak ano, je to privod vzduchu do motora od turba, medzi tym je medzichladic (intercooler) ktory ten vzduch este ochladzuje, ten sa oplati vycistit tiez ;).

Ci je to ale riesenim tvojho problemu ti nepoviem, urcite sa ti oplati zhodit dole aj to kovove koleno (mas ho na obrazku hore pri tej cervenej sipke :D ) ... Drzia ho 2 matice + su tam este 2 imbus skrutky (drzia vyvod z EGR), v tom kolene sa ten olej miesa so sadzami a je tam ohromny humus :bojim

Inak su tam potom 2 tesnenia, jedno kovove a jedno papierove :papa

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak sem vyměnil vzduchový filtr a vyčistil ten snímač tlaku nad sáním do turba, váhu vzduchu a auto už se zdá být spravený... :) 200km v pohodě a včera sem to zkusil do oného osudného kopce, kdy mě to vždy hodilo do nouzáku ale tentokrát v pohodě... ;)

tak musím za klepat na dřevo :D a dokonce i kontrolka Airbagu přestala blikat :)

No a když by se to zas stalo, tak zkusím to vyčistit komplet jak říká tady Qcko ;)

zatím :papa

• O 2 týdny později...
Odesláno

Chystám se teďka před zimou přidávat aditiva do nafty, co říkáte na toto? náhodně sem to objevil v šopu kde chci objednat i rámeček na neorigo radio do P406, tak bych přiobjednal i něco navíc, jestli se to vyplatí... ;)

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Trochu bych toto téma oživil, pro ty, které zajímá porucha mého vozu...

- Zdá se že je problém vyřešen hlavně díky: ZdendaCZ, který se mi nabídl že mi auto spravý, prohodil podtlakový ventil turba s EGR ventilem a poradil mi at vyliju olej z hadice od intercooleru ve spodní části vozu a světe div se, závada se zatím už neprojevila (cca 200km od opravy) Tak se ještě spíš uvidí, jestli to bude stačit... ;)

tak zatím takhle. :papa

• O 3 roky později...
Odesláno

Ahoj Teuse,

mám stejný problém s poklesem otáček a nouzovým režimem jako jsi měl ty. Vím, že už je to víc jak tři roky, co jsi řešil tento problém. Přesto, mohl bys mi po takové době napsat, zda ti opravdu pomohlo jen vyčištění zmiňovaných komponentů nebo zda byl problém nakonec v něčem jiném? Předem díky za odpověď. :)

Odesláno

zdravím, nevěděl sem kam to naroubovat, tak sem založil nové téma Jedná se o to, že se mě začíná stávat, že mě občas auto přeplo asi do nouzového režimu, většinou při 2000 otáček a víc, do kopce. rozsvítí se kontrolka diagnostiky a dokud nezastavím tak to houby jede. :( dnes zas po cca 40km... pak sem se plazil sotva do kopce potom to bylo zas trošku lepší, no naposled kontrolka zhasla, ted jestli vydrží, tak vlítnu v Po na dia... jestli už máte nějaké postřehy, budu jen rád... vypadá to možná na DRO ventil, ale ja se houby vyznám :D

Ahoj, prosím tě mám stejný problém, čím to tedy nakonec bylo, do jakého dílu mám směřovat nákup....Díky za odpověď

Odesláno

Ahoj Teuse,

mám stejný problém s poklesem otáček a nouzovým režimem jako jsi měl ty. Vím, že už je to víc jak tři roky, co jsi řešil tento problém. Přesto, mohl bys mi po takové době napsat, zda ti opravdu pomohlo jen vyčištění zmiňovaných komponentů nebo zda byl problém nakonec v něčem jiném? Předem díky za odpověď. :)

Ahoj, prosím tě mám stejný problém, čím to tedy nakonec bylo, do jakého dílu, nebo kam mám směřovat opravu....Díky za odpověď

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...