Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím poslední dobou jsem spozoroval že při vyšlápnutí plynu nebo když pustím spojku je jedno jak jestlu rychle nebo pomalu auto škubne. Nedávno jsem nechával nechávat mněnit řemenice klikové hřídele a právě nevím jestli to dělalo i předtim. Je to normální ? Zaslechl jsem že to může být váhou vzduchu tak by mě zajímalo co je na tom pravdy díky za info :)

Odesláno

Taky mi to dělá a mám ten stejný motor, dělalo mi to i v sedanovi a čím to je těžko říct, jezdí se s tím blbě a jízda je nic moc:( Taky by pomohla nějaká rada čím to je...

Odesláno

to si nemyslím, spíš jak kdyby byl špatnej potenciometr na škrtící klapce...vyběhanej v koncový poloze, ale proměřoval jsem ho multimetrem a zdá se být v pořádku a odpor se mění pěkně lineárně, žádný skoky, tak nevím.....svíčky mám nový BOSCH FR7 DC myslím, ty by ta měly být myslím ne?! Zkoušel jsem proměřit i zelený čidlo podle tabulky hodnot co tady kdysi dával Ferry a odpor při určitý teplotě seděl, takže tím to asi taky nebude. Mám volnoběh trošku vyšší cca 1000ot./min. a neběží hladce, trošku zadrhává a houpe volnoběh, tak mě napadlo jestli to nedělá krokovej motorek....nevíte někdo čím by to mohlo být nebo třeba neřešil jste tohle stejný už někdo?!

Odesláno

Jednohmotný či dvouhmotný setrvák - když je vyběhaný a je tam vůle, způsobuje rázy při řazení, rachtání, kopání do spojky, kolísání otáček, pocukávání, vypnutí motoru.

Mne to začalo podobně, proměřoval jsem vše co se dalo. Žádná chyba na diagnostice. Výsledek? Dvouhmotný setrvák KO. Jak to tam lítalo, tak čidlo otáček bralo špatné informace a kolísaly mi otáčky. Ty rázky při řažení - setrvák je volný a netlumí tak jak by měl.

Odesláno

přesně tak, setrvačník je jednoduchý, takže tím to asi taky nebude. Silentbloky jsou v pořádku...motor nijak nevibruje pouze jak jsem psal výše, tak volnoběh cca 1000ot./min. trošku houpe, vibruje.

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...