Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

rad bych se zkonzultoval jednu vec, nad kterou vrtim hlavou od doby, kdy jsem koupil muj P306 TD. Je to vec pomeru otacek motoru - rychlostniho stupne - rychlosti jizdy. Konkretne je to 5ty stupen a 3000 otacek. Na muj vkus to jede nejak pomalu (cca 128-130 km/h), respektive ten motor by klidne zvladnul i neco jinyho.

Otazka prvni: je to normalni ?

Otazka druha: jde s tim neco delat - osobne bych spis preferoval 3000 otacek tak okolo 140km/h.

Pro dokresleni - ptam se na to proto, ze casto jezdim dalky po dalnici (ne jenom v CR) a momentalne to neni ono (na jiny autiko ve vyssi tride nemam). Bohuzel se mi uz take stalo, ze mi odesel motor - rekl bych ze moje chyba, mozna vada materialu (pri 4000 (ktery sem drzel asi trosku dlouho - asi 20 minut) mi praskla ojnice a rozmlatila blok). Olejem ani spatnou naftou nebo tak neco to nemohlo byt, pac jsem tam lil kvalitni veci a filtry jsem taky vymenoval poctive.

Diky.

Guest Ludweek
Odesláno

nevim jak u naftaka ale ja mam pri 4000 140km/h (myslim) :)...jen tak mimochodem...unika mi co jak kdy a kde si drzel 4000 ze ti vyletela ojnice blokem motoru??? :o

Odesláno
Napsán autorem Ludweek

nevim jak u naftaka ale ja mam pri 4000 140km/h (myslim) :)...jen tak mimochodem...unika mi co jak kdy a kde si drzel 4000 ze ti vyletela ojnice blokem motoru??? :o

Mno jednodusse - jednou jsem pospichal do prace po dalnici .. a jel jsem (jak rikam asik 20min) stridave 150 - 170 - mno a tech 170 je prave tech 4000 otacek. Mno a najednou rana, kraval v motoru, prudke zbrzdeni, olej na zadni okne a chciplej motor. Kdyz jsem to zastavil v odstavnym pruhu, tak jen vytekl z pod auta horka voda z chladice a horkej olej z motoru. Ta ojnice se zlomila presne v polovicce - a ten zbytek, co zustal na klikovy hrideli se samozrejme dal tocil, rozmlatil blok, doslova rozrizl vanu a rozmlatil zbytek pistu. Strepiny z bloku navic provedly efekt \"vystrel z brokovnice\" na temer novem chladici (myslim ze 18 der ale slo to zaletovat, pac byl novej). Tot ma smutna prihoda. :(

[Editován dne 15/2/05 MaxVR]

Guest Ludweek
Odesláno

tak to je husta story :o :o :o :o

a to mas od 4000 uz cervenou ??? nemel si tam nejak upraveny budiky a neukazovaly spatne?? nejak nechapu ze ma naftak maximalku 170 a po par minutach se takhle znici :o

Odesláno

Otackoker mam standardni - cervena zacina tusim nekde u 5k ... tam jsem to nikdy nehnal. P306TD ma myslim maximalku cca 180km/h. Jako prase jsem s tim nikdy nejezdil, i kdyz ten den jsem tomu trosku slapal na krk. Jo je to divny - i ten clovek, co mi tam pak daval jinej motor a se kterym jsme rozebirali ten znicenej, tak rikal ze to nikdy nevidel a neslysel (mechanik s cca 20letou praxii). Bohuzel se nedochoval ten zbytek ojnice tak jak prasknul ale dal se omladil a ohobloval o blok a vanu. Kdyby se to totiz dalo kouknout na ten zlom .. mozna tam byly nejaky bublinky v materialu a jenom by to potvrdilo, ze tam byla vada materialu.

Mel jsem to nafoceny, ale CD s tema fotkama mi ukradli spolu s dalsima vecma (to je jina story). Kazdopadne kus toho motoru mam doma jako tezitko :)

[Editován dne 16/2/05 MaxVR]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Já vím ze je novější.Taky jsem za to rád.Ale odpovídal jsem na ten hlavní dotaz a přidal jen pozitivní změnu k lapšímu u hdi.Ono me to u td taky vadilo ze to točí tolik.:papa

• O 1 měsíc později...
Odesláno
Napsán autorem MaxVR

Otackoker mam standardni - cervena zacina tusim nekde u 5k ... tam jsem to nikdy nehnal. P306TD ma myslim maximalku cca 180km/h. Jako prase jsem s tim nikdy nejezdil, i kdyz ten den jsem tomu trosku slapal na krk. Jo je to divny - i ten clovek, co mi tam pak daval jinej motor a se kterym jsme rozebirali ten znicenej, tak rikal ze to nikdy nevidel a neslysel (mechanik s cca 20letou praxii). Bohuzel se nedochoval ten zbytek ojnice tak jak prasknul ale dal se omladil a ohobloval o blok a vanu. Kdyby se to totiz dalo kouknout na ten zlom .. mozna tam byly nejaky bublinky v materialu a jenom by to potvrdilo, ze tam byla vada materialu.

Mel jsem to nafoceny, ale CD s tema fotkama mi ukradli spolu s dalsima vecma (to je jina story). Kazdopadne kus toho motoru mam doma jako tezitko :)

a na kolik tě vyšel ten druhý motor 1,9 TD z 306-ky?????????

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...