Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mám taky dotaz. Máte někdo zkušenosti s výměnou chladiče u 2,0 hdi. Po doplnění chvíli fungovala klima, a za pár dní, už zase auto jen topilo. Detekční kapalina odhalila nějaké dírky v chladiči za ventilátorem.

Měnil někdo v poslední době, na kolik to cca vyjde? Díky

Odesláno

Na 1.6 HDI mě to vyšlo komplet nějakých 6800,-Kč bez DPH (8160,-Kč s DPH). Kondenzátor vyšel na 3474,- Kč, demontáž a motáž 1050,-Kč, 1400,- Kč stálo naplnění chladivem+olej+kontrast a ještě dezinfekce za 900,- Kč. Ceny bez daně. Zatím to funguje, ale jestli to vydrží zase jen 4 roky, tak je to celkem nákladný :roker

• O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Zdravím, i já se přidám s dotazem

Na mé 307 sw 1.6HDI, 80 kw r.v. 2006- někde uniká náplň klimy. Koupil jsem Pežotka před dvěma roky a klima šlapala bez problémů. Ale po letošní zimě mi náplň vydrží max. na 1500 km. Přitom vakuová kontrola těsnosti, čichačka i reflexní kapalina - vše OK bez závad. Neměl jste někdo podobnou závadu?

• O 4 týdny později...
Odesláno

Na mé 307 sw 1.6HDI, 80 kw r.v. 2006- někde uniká náplň klimy. Koupil jsem Pežotka před dvěma roky a klima šlapala bez problémů. Ale po letošní zimě mi náplň vydrží max. na 1500 km. Přitom vakuová kontrola těsnosti, čichačka i reflexní kapalina - vše OK bez závad. Neměl jste někdo podobnou závadu?

Kondenzátor klimy může být někde v rohu prožraný od soli nebo od kamínku malá dírka. Vakuovka ti většinou nic nezjistí, to by si to musel mít jak síto, protože se to podtlakem vetšinou všechno zatáhne a drží to dobře. Ovšem, když to natlakují, tak je to už jiná. Byl to i můj případ - měl jsem to naťukaný asi na třech místech, to ale zjistili, až odmontovali saharu a bylo na to pořádně vidět. Jinak ani reflexní kapalina nebyla s brýlemi po UV lampou vidět.

• O 2 týdny později...
Odesláno

jedna otázka, koľko vás stojí naplnenie klímy ak je úplne prázdna? cenu by som rad aj s odsatím starých kvapalín zo systému, tlaková skúška, skúška s kontrastným farbivom, atď. Filtre by som zatial nemenil. ja som našiel najlepšiu cenu 39,50€, ale to je v Košiciach a to mám 400km... V okolí BA som našiel približne za 55-60€ alebo kolega mi povedal že on chodí za 20€ naplniť (ale to bude asi iba naplnenie). Problém je v tom, že som to auto kúpil nedávno a klíma neišla, ale ked ju zapnem tak počujem cvaknutie takže sa zapne len nechladí. Preto potrebujem aj tie skúšky nech to neplním zbytočne.

A ešte jedna otázka: pred saharou mám len jeden veľký ventilátor (40-50cm priemer), ale nemali by byť dva keď je tam klíma? či je to jedno?

Odesláno

mam stejny problem ale až po 2 naplněni byl citit v aute smrad nevite čím by to mohlo byt díky za odpověd

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...