Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

kámoš koupil 405ku 1.6 ku a teď,když mrzne nemůže ráno nastartovat.Na roztažení(na jeho žádost,i když jsem mu řekl co riskuje)to chytne na 5.metrech a pak už chytá normálně.Ve starších prízpěvcich jsem zjistil,že by to mohl dělat snímač otáček.Je to nějaká krabička na rozdělovači.Kde se to dá sehnat a kolik to asi stojí?

Odesláno

Kdyby to byl snimac otacek,tak ti to nechytne ani pri roztazeni.Nicmene v rozdelovaci byva Hallova sonda.Snimac otacek byva na setrvacniku.A to normalne starter toci a ani motor neslibuje a nekouri?Je to jednobod,nebo 4 bod?Kdyz to takhle roztahnes,a chcipnete,tak hned starterem natocite?Jeste jsem nejak nepochopil ca vsichni maji s tim nebezpecim pri roztahovani!:bojim

Guest NiceOne
Odesláno

Katalyzatoru je uplne jedno jestli to roztahujes, nebo jenom dlouho tocis starterem (vyjde to na stejno)

..hrozi preskoceni (pretrzeni,..) rozvodaku.

Odesláno

Stalo se mi to samý (taky 1.6 jednobod). Baterka nová, startér točil jako vzteklej, benzínová pumpa v pohodě, elektrika taky - a nenaskočil. Po odtažení do servisu se to po výměně svíček podařilo natočit. Nicméně svíčkama to samozřejmě nebylo. Podle diagnostiky vadné čidlo otáček horní úvra?. Ale pak to normálně startovalo, nicméně doporučili okamžitou výměnu. To roztahování je skutečně nešetrný. Jednak rozvoďák může přeskočit, katalyzátor se může vypálit (směs neshoří dokonale v motoru, ale dohořívá v katu), nehledě na celou řadu jiných rizik (čidla atd...). Doporučuju okamžitě zajet do servisu. Výměna je dílem okamžiku a stojí pakatel. Neváhal bych.

Odesláno

po roztáhnutí to chytne na 5.metrech a když zhasne jde normálně nastartovat.V neděli na to vletíme a budeme zkoušet asi nejdřív pořádnou baterkou(mojí 74 kou)a uvidíme.Svíčky jsou vyměněný.Při tom roztahování tomu samo pomáhá startérem a? to tolik nebolí.

Odesláno

No tak pochybuju ze u takhle staryho stroje jeste katik funguje.Ja uz 6 let opravuju autoelektriku a hrozny mnozstvi aut jsem roztahoval a jaste se mi nepodarilo rozvodak rupnout.Dle meho nazoru jde jen o to mit cit ve spojce a je jedno jestli startujes auto starterem nebo roztazenim(samozrejme ne kdyz ma rozvodak 160 000,to je pak uplne jedno):cool:

• O 4 týdny později...
Odesláno

tak dneska se opět nepodařilo nastartovat a protože není žádná zima,teplota na to nemá vliv(při -15 to normálně startovalo).Baterkou to taky není,takže asi nějaký ten snímač(horní úvratě?)Dali jsme tam moji pořádnou baterku,točilo to jak blázen a nic.Když jsme to vytláčeli z parkoviště,dal tam rychlost,motor se jenom trošku pohnul,šáhnul na klíček a normálně hned nastartoval!Je to to čidlo,co je na rozdělovači?Když s tím byl v servisu,zkoušeli to tam 3.dny a ani jednou to neudělalo.Bude to asi závislé na tom,v jaké poloze zůstane motor po zhasnutí stát.Kolik by mohla taková sranda stát?Myslím to čidlo.Díky za rady.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...