Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

chtěl jsem se zeptat, co vše se musí udělat, když se z P307 vyndá autobaterie a následně se opět instaluje. Myslím věci jako vložení nějakých kódů pro rádio, pal. PC, imobilizér atd. Je tam něco takového?

U některých aut je třeba pak jet cca 10km trochu jiným způsobem - prý se řj. tím zresetuje do výchozího nastavení nového vozu a těch 10km si načítá různé odlišnosti (optřebení) a optimalizuje všechna nastavení.

Taky u některých aut je třeba sjet a vyjet s okýnky...

Ptám se jendak protto, že budu kupovat P307, co nemá žádný zabezpečení a nerad bych, aby mi ho čórli během těch pár dní než tam dám nějaký construct. Takže mě napadlo vyndat baterku... No a taky, vzhledem k tomu, že jezdím hlavně krátké štreky po městě, to budu chtít před zimou pak dobít mimo auto.

----

Druhý dotaz k baterii je, zda je možné ji dobíjet ve voze bez odpojení (v garáži) a to jak naplno (klasická nabíječka na baterku), tak udržovacím nabíjením (proud 0,1A přes zásuvku zapalovače). Ptám se, jestli na to není elektronika vzu nějak citlivá...

Předem díky za info.

MSG

Odesláno

Ja nabijam bateriu pripojenu v aute takou malou automatickou nabijackou. Baterku mozes ale v pohode aj vytiahnut. Ked ju das spät tak len treba prebehnut oknami hore-dole (nastavit dorazy) a nastavit datum a cas. Vsetko ostatne ostane zapamätane.

Inak, co sa tyka toho constructu, hm, no neviem, staci zmacknut spojku a auto odtiahnut dalej.

[upravil dne 18.04.2011 10:25 DanculD]

Odesláno

Pokiaľ by si mal iba výbavu bez automatického doťahovania okien pri uzamknutí tak nemusíš ani prebehnúť okná do krajných polôh, stačí iba nastaviť dátum a čas.

Ak má auto aj posuvnú strechu tak tuším aj tej treba niekedy zresetovať krajné polohy. Už som ju párkrat mal odpojenú a nikdy žiadny problém ale vždy poctivo čakám na uspatie, cca 2 minútky sa odporúča.

A východzie nastavenia nerieš, tuším to má aj 307, že si upravuje niektoré parametre podľa štýlu jazdy a spôsobu používania, ktoré sa možno vymažú a možno sa ti bude pár km zdať že sa motor správa trošičku ináč, to presne neviem ja so nejaký rozdiel nepozoroval.

Odesláno

čekat nějakou dobu po zapojení chápu, ale před odpojením?

Uspat - to jako vše vypnout? Chápu, že vypnu rádio, zapalování atd. a pak má počkat nějakou dobu.

Odesláno
V tvojom prípade by som si nechal hlavne prekódovať kľúče, resp. imobiliér v peugeote.

Jako kvůli krádeži předchozím majitelem? Hm.. to by stálo za zvážení. Díky za tip.

Odesláno

Prekódovať hlavne v prípade, že stálo niekde v bazáre.

To uspanie znamená asi toľko, že po vypnutí zapaľovania sú ešte pár minút aktívne niektoré obvody, kedy by mohol nastať prípad straty potrebných údajov resp. iných problémov neviem presne akých. Jednoducho sa to odporúča pri odpájaní batérie a myslím že je to aj v manuáloch popísané.

Myslím, že sa to dá odsledovať na ručičke rýchlomera, keď po nejakom čase je vidno ako úplne klesne.

Neaktívnu elektroniku preberie k životu napr. aj sused, ktorý si bude odomykať svoju 307 ďiaľkovým a tvoje auto na neho zareaguje tak, že aktivuje niektoré obvody.:D Samozrejme že zostane naďalej uzamknuté, a aj keby si ho nechal otvorené tak by ho s tým jeho kľúčom nenaštartoval;)

Odesláno

vytiahneš klučik zo zapalovania, nechaš otvorené dvere, sleduješ pristrojovku a ked uvidíš že ti klesli ručičky na všetkych budikoch pod nulové polohy a vrátili sa späť na pôvodné pozície, niekedy počuť aj tiché cvaknutie, vtedy je elektronika uspatá, zároveň už nesvietia ani stropné svetlá v interieri. Ak chceš mať po vybratí baterky zamknuté auto, tak najprv ho zamkneš, počkaš kým zaspí, odpojíš baterku a do auta sa dostaneš potom jedine cez šoferove dvere. Po pripojení baterky musíš počkať pár minút, nezapínať žiadne zariadenia, ja mu nechávam čas na oživenie tak cca 5 min. Ak by si chcel po pripojení baterky hned naštartovať, tak by sa ti to s velkou pravdepodobnostou nepodarilo

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...