Keml Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 Mám problém.Na mé 406 nejde vypnout ventilátor,už jsem to rozebral a asi je prořaženej koník na regulátoru.Nevíte jakým typem jde nahradit ?Nechci kupovat celou novou za 4300 Kč.Nejsem blázen.Prosím poraďte. Citovat
kveton Odesláno 2. únor 2005 Odesláno 2. únor 2005 kolik je tam ventilatoru na topeni, jen jeden? Posledni dobou se mi zda ze to funi o neco min nez pred casem a nevim jestli je to zaneseny, nebo nekde neco vypadlo a nebo odesel nejakej ventilator(ale to by jich tam muselo byt vic) Citovat
Ferry Odesláno 2. únor 2005 Odesláno 2. únor 2005 Napsán autorem kveton kolik je tam ventilatoru na topeni, jen jeden? Posledni dobou se mi zda ze to funi o neco min nez pred casem a nevim jestli je to zaneseny, nebo nekde neco vypadlo a nebo odesel nejakej ventilator(ale to by jich tam muselo byt vic) Ventilator je jen jeden.Muzes mit zanesenej filtr, ke kterymu se dostanes z motorovyho prostoru, kdyz sundas plast co je pred prednim sklem pod steraci na strane spolujezdce Citovat
Sepp Odesláno 2. únor 2005 Odesláno 2. únor 2005 jj - filtr je previt - sam jsem ho uz nekolikrat \"cistil\" - asi by stalo uz koupit novej A co se tyka ventilatru - klidne se ptejte - je to rok co mi vyhorel regulator a ja jezdil bud na max a nebo na nic /to kdyz uz jsem nevydrzel a odpojil ho/. Citovat
Operator Odesláno 2. únor 2005 Odesláno 2. únor 2005 A ten filtr je možný nějak vyčistit nebo rozbít prase a jít koupit new, nevíte někdo? Citovat
Radek V. Odesláno 2. únor 2005 Odesláno 2. únor 2005 ..jo jednou ho vyklepeš a pak půjdeš rozbít to prase a koupíš novej:D Je to stejné jako s filtrem vzduchovým. Jestli ho vyklepáváš, nebo luxuješ já nevím. Já osobně tyto filtry měním.... Citovat
Keml Odesláno 6. únor 2005 Autor Odesláno 6. únor 2005 Tak ventilátor už funguje.Zapoměl jsem napsat že ventilator běží na plný pecky a nejde vypnout. Když jsem proměřil regulaci zjistil jsem ,že je proraženej kondík.V pažoutu když mi řekli cenu tak jsem se musel přidržovat pultu abych neupadl.Cena 4300 Kč je ranec tak jsem vyrazil do prvního obchodu s elektrosoučástkama ,prodavač veděl hned o co jde a že nejsem u nich první .Kondík stál 30 kč hned jsem ho naletoval,vše sestavil a vono to chodí. Takže pozor na tuhle závadu,můžete hodně ušetřil. Citovat
Sepp Odesláno 7. únor 2005 Odesláno 7. únor 2005 Ja uz to tu resil pred rokem, takze nekde to tu v historii urcite najdes Jinak mne tenkrat v peugeotu rekli, ze mneni jen celi ventilator v cene cca i s praci za 7.000,- Nakonec mne to stalo 400,- -- byl jsem linej to pajet a tak mi to david poslal cele. BTW: Jeste mam nekde v PC fotky rozebraneho ventilatoru i te zkur***e soucastky - kdyby mel nekdo zajem .) [Editován dne 7/2/05 Sepp] Citovat
Sepp Odesláno 8. únor 2005 Odesláno 8. únor 2005 Je uplne jedno ktery tam das - Ja mel jednokondikovej a vymenil jsem ho za dvoukondikovej - zadna zmena. nevim zda pri oopacne vymene by se neco zmenilo, ale u mne je to bezezmen. Fakt si zkuste v historii najit kde se to oprobiralo - jsou tam i technicky data toho kondiku Citovat
Ferry Odesláno 8. únor 2005 Odesláno 8. únor 2005 Napsán autorem Sepp Je uplne jedno ktery tam das - Ja mel jednokondikovej a vymenil jsem ho za dvoukondikovej - zadna zmena. nevim zda pri oopacne vymene by se neco zmenilo, ale u mne je to bezezmen. Fakt si zkuste v historii najit kde se to oprobiralo - jsou tam i technicky data toho kondiku Panove, abysme zbytecne nematli ostatni, jsou to tranzistory a ne kondiky, to jen tak pro poradek. Oznaceni alternativnich nahradnich tranzistoru je uz tady na foru opravdu nekde uvedeno v historii, takze staci dat vyhledat Citovat
Sepp Odesláno 8. únor 2005 Odesláno 8. únor 2005 No jo, mas pravdu, nejak mne to zmatlo - ale vis, ze ja elektrika se pouze tolerujeme. Dal bych zase priklad - zena a elekticky proud - ale to hje zase jine tema :D Citovat
Keml Odesláno 8. únor 2005 Autor Odesláno 8. únor 2005 Napsán autorem Keml Ještě k tomu ventilátoru,není pro mě problém opsat z tranzistoru všechny údaje a dát je do diskuze.Budu na tom pracovat.Zapoměl jsem ještě ríci že jsou dva druhy toho regulátoru,podle druhu topení co máš v autě .Buď BERU nebo asi VALEO.Já mam BERU.Liší se tim že na VALEO ventilátor má regulace tranzistory dva vedle sebe a BERU jen jeden. Jedinej údaj co si pamatuju a co mě zaujalje ten že pochází z Mexika.Jinak samá numera. Ale pozor !Když jsem zkoušel jěště ve dvou dalších prodejnách sehnat tu součástku( než jsem jí sehnal v té třetí,prodejna Rovos v Plzni) ,tak nikdo nevěděl čím ho nahradit,protože v katalogu za něj žádná alternativa není,prej je dělanej přímo pro výrobce vetil.Jinak jestli tě řeknou v servisu ,že mění celej ventilátor a né jenom regulaci tak tam už nevlezu, jestilže máš v katalogu regulátor jako samostatnej díl i se svojí cenou a katalog. číslem tak teda nevim kde to jsme .Pozor až budeš chtít vyměnit řemen aby ti nevyměnily i alternátot ,protože ho jinak neobjednají.A to sevyplatí. Citovat
Keml Odesláno 8. únor 2005 Autor Odesláno 8. únor 2005 Omlouvám se všem že kecám bludy,samozřejmě že jsem měnil trantistor a né kondenzátor . Ty dvě součástky se mi pořád pletou ,takže tranzistor! Soory . Keml Citovat
Guest Miro406 Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 Sorry, omyl (najprv som pisal a tak hladal problem ktory ste riesili tu: ) [Editován dne 7/4/05 Miro406] Citovat
Ferry Odesláno 7. duben 2005 Odesláno 7. duben 2005 Napsán autorem Miro406 Sorry, omyl (najprv som pisal a tak hladal problem ktory ste riesili tu: ) [Editován dne 7/4/05 Miro406] Jestli mas problem s regulaci otacek ventilatoru, tak sezen nove tranzostory BDX66C (nebo BDX66 nebo BDX66A nebo BDX66B) a vymen je, ten starej bude spalenej Citovat
Guest Miro406 Odesláno 8. duben 2005 Odesláno 8. duben 2005 nemam problem, len mi to stale bolo trochu pocut, aj ked to bolo ubrate na mineme (na naporove kurenie) ale cital som ze to robi tak aj ostatnym, takze je to ok. dikes Citovat
Ferry Odesláno 8. duben 2005 Odesláno 8. duben 2005 jj vetrak bezi jakmile je klicek v druhe poloze (sviti kontrolky) a bezi i pri minimalnich otackach Citovat
Spartakus Odesláno 22. říjen 2006 Odesláno 22. říjen 2006 Původně zaslal: Keml Mám problém.Na mé 406 nejde vypnout ventilátor,už jsem to rozebral a asi je prořaženej koník na regulátoru.Nevíte jakým typem jde nahradit ?Nechci kupovat celou novou za 4300 Kč.Nejsem blázen.Prosím poraďte. Ahoj,já když jsem koupil svojí 406ku tak mi jel ventilátor taky furt naplno a to byl hučák.Nejdřív jsem rozebral ovládání na středovym panelu a vyměnil celej ten tišťák po kterym jezděj ty táhla.A to byla chyba,potom mi jeden chlapík co dělá na šrotáku Peugeotů prodal za litr novaj větrák a vysvětlil mi žě to dělá tranzistor kterej je umístěnej přímo u ventilátoru.Ten se přehřeje a jede to furt,on ten větrák má svojí vlastní regulaci ještě.Později mi jeden známej sehnal podobnej typ tranzistoru (asi za 150 nebo 170 kč) a vyměnil a mám teď rezervní funkční ventilátor. Snad ti to pomůže,peugeotu zdar! Citovat
Spartakus Odesláno 22. říjen 2006 Odesláno 22. říjen 2006 Tak sory teď teprve jsem si přečetl všechny odpovědi a zjistil že už to máš opravený,tak nic,ale snad to pomůže někomu jinýmu.mějte se. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.