Benžík Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 Vzhledem k tomu, že mi to stále hůř brzdilo, pedál šel sešlápnout ztuha, jsem manometrem změřit podtlak vývěvy. Na volnoběh to bylo -0,25, při přidání plynu se to zvyšovalo. Vývěvu jsem vymontoval a rozebral. Našel jsem v ní dva ventilky, jejich těsnost jsem zkusil WDčkem, dirky v kterých jsou ventilky, jsem naplnil Wdčkem, jedna byla prázdná cca za 30s, ze druhý to vyteklo skrz ventilek za zhruba dvojnásobnou dobu. Ventilky jsem zespoda lehce přihnul, aby byly víc přitlačený, smontoval jsem to a ted to dělá vakuum -0,9!!!. Brzdí to pěkně, jen by mě zajímalo, za jak dlouho to může vydržet takle \"opravený\" a jestli se ty ventilky do toho dají sehnat, nebo jestli stačí vyměnit něco pod něma (gumičky?). Ventilky jsou přinýtovaný, možná by šli vyndat i bez sundání nýtu, vypadá to že jsou pod nýtkem jen zasunutý a zajištěný ohnutýma pacičkama, ale když nemam jiný díl místo nich, tak je vyndavat nebudu. Novou celou vývěvu kupovat nechci, stojí docela dost. Edit: POZOR: tohle neni návod jak opravit vývěvu, nevim co se s tim stane dál, je to nestandartní zásah!!! [upravil dne 30/3/11 18:04 Benžík] Citovat
ozzy56 Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 asi před rokem jsem to sháněl (i membránu) a v pežo řekli jen novou vývěvu--dál jsem to nezjištoval staré vývěvy na např. 205 opravit šly (dodávaly se do nich náhr. díly), zkus se podívat, zda to nepasuje, jen nevím, jestli se ještě ty díly dodávají Citovat
Benžík Odesláno 30. březen 2011 Autor Odesláno 30. březen 2011 V 205 byla jiná vývěva, myslim, že v ní byl píst, v týhle to vypadá uplně jinak, jsou tam tři lopatky na perkach v excentrický komoře, takže ani nečekam, že by díly mohli být stejný. [upravil dne 30/3/11 18:12 Benžík] [upravil dne 30/3/11 18:12 Benžík] Citovat
ozzy56 Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 205 měla membánu a dva ventilky (ta řemenem hnaná) Citovat
comm Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 No tak uz budem asi dasli kandidat na opravu tejto vyvevy. Rozobereme a uvidime. Citovat
punkac Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Kluci, odešla mi předevčírem vývěva, mám jinou z motoru 2.1TD Snad bude fungovat. Benžíku, jak ti to šlo rozebrat? Citovat
punkac Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Takže jsem sehnal starší vývěvu, která tu spojku měla nahlodanou jenom z jedné desetiny. Zatím to funguje krásně Vývěva je mazaná olejem motorovým přes vačku v hlavě. Vývěvu jsem rozdělal a mechanizmus, co vytváří podtlak je složen ze tří asi keramických lopatek, které byly netknuté - princip bych přirovnal asi k wanklovu motoru. Teď ten problém, jelikož tu spojku v serviceboxu nemají jako samostatný díl. Nevíte nikdo z jakého to je materiálu? Po pokusu navařit ustřižený výstupky speciální elektrodou, pak i obyč COčkem materiál hrozně \"pěnil\" a byl porézní. Materiál je nazlátlý a magnetický. Možná by šlo použít něco jiného (prosím radu, jaký materiál vhodný k obrábění, použít) a to obrobit na frézce. Spojka jde velice snadno sundat - stačí šroubováčkem vyloupnout plechovou závlačku. viz fotky níže Pohled na vývěvu už se sundanou spojkou Citovat
punkac Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Detail na závlačkovej plíšek spojky - jde vyloupnout šroubováčkem Citovat
punkac Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 detail na vohlodaný packy spojky, jednu jsem se pokoušel dovařit, ale svár je porézní Nová spojka to má neohlodaný. Ty výstupky by měly mít cca 6 mm. mě tam zbylo jen 2 mm a spojka prokluzovala Citovat
Benžík Odesláno 18. srpen 2011 Autor Odesláno 18. srpen 2011 Spojka se dá koupit? Taky jí nemam nejlepší, řikal jsem si, že až umře, dovařim jí COčkem a bude ok. Jinak od té doby co jsem opravil, to brzdí pořád stejně. Citovat
punkac Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 právě CO s klasickým drátem to nejde, je to hodně křehký, zkoušel jsem to i obalovou elektrodou a taky na hovno Citovat
Benžík Odesláno 18. srpen 2011 Autor Odesláno 18. srpen 2011 Ještě by se dala spojka podložit tak, aby byla blíž k vačkový hřídeli, spodky těch pacek nejsou vohlodaný. U tý tvojí už teda ne, ty máš tu jednu packu upálenou svářečkou. Ještě můžeš zkusit do toho udělat závit na šroub a novou packu přišroubovat. Citovat
punkac Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 byla utržená celá ta packa, křehkej lom. en chybějící kousek jsem hledal v protikuse spojky v hlavě na vačce a nikde nebyl. Nevím, kam se mohl vypařit. Proto jsem to tam zkoušel dovařit, páč tam už nic nebylo Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.