Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Lakování - tipy, triky a užitečné rady

Recommended Posts

Odesláno

Šalda: Leštičku mám jenom takovou tu volantovku z OBI za pětikilo, ale mám pocit, že s tou nic neudělám a máš na mysli pořádnou rotační (nebo jak se nazývá). Což o to, dát za ni kolem tisícovky někde na aukru bych obětoval, ale někde se to tady už řešilo a vesměs všichni psali že to nemá smysl kupovat, kdyžtak makitu. Jenže kvůli jedné akci zase 7tis za makitu si nemůžu určitě dovolit. Ty náhodou nevíš jestli by se ta leštička hodila? A jaště s jedním dotazem tě budu otravovat. Leštičku si pujčit nemůžu, ručně to zřejmě nenaleštím a s leštičkama nemám moc zkušenost co se týká těch leštících kotoučí nebo houb. Našel sem na netu různé hrubé, jemné. To je taky nezbytné pro naleštění rozbroušeného laku začít hrubou pastou+houbou a skončit nejjemnější? Nebo se to dá udělat z jedné vody? Je mi celkem jasné, že to třeba nebude uplně ono, ale zase to auto nemám na výstavy, stačí mi, když se nebudu muset za let lak stydět, teď je to povrch když přejedu rukou jak šmirgl :mad:

Odesláno
Prosím Vás jak zjistím jakou přesně barvu mám na autě (čislo..)?? v TP mám jen Červená základní ...

Peugeot 106 (rok1994)

Hledej vlakna na foru se to resi neustale dokola ...

Odesláno

Leštičku v pohodě koupíš kolem 1500.-, hlavně ať má volitelné otáčky, ale podívej se do toho tématu kde se to řešilo, jinak opravdu nemá smysl to hned leštit, ten poprašek prostě musíš napřed lehce přebrousit a až potom vyleštit, i když to nebude na výstavy;)

Všechno chce holt svoje, má to daný nějaký postup, jinak potom práce stojí za houby, což jsi už poznal při lakování, že výsledek není tak jak má být.

Ale jak říkám, musel bych to vidět, musel bych si to ošahat atd. takhle radit je docela těžký:(

Odesláno

Škoda že nemůžu najít téma o lakování jinde, než v 106 :myslim a zakládat nové když už je jedno tady je blbé.

Potřebuju poradit, jak správně nastříkat metalízu do rozstřiku. Mám na kapotě popraskaný lak na dvou místech, kde údajně byla kapota prosedlá a opravovaná. Pravděpodobně nedošlo k pořádnému vytvrdnutí tmelu nebo plniče a vrchní lak popraskal. Teď to chci opravit, popraskaný lak servu, zatmelím do roviny, vybrousím, případně stříkacím tmelem přejedu a zase zabrousím. Ale jak na finální povrch metalízy do rozstřiku? Stříknout bázi do rostřiku a pak rozbrousit rostřik před nanesením laku do stracena? Lak poté zastříkat dál než byla stříknutá baze a zase zabrousit a rozleštit? Nebo se baze nezabrušuje? Pak by ale rostřik byl pod lakem vidět ne? Poradíte někdo?

Odesláno

Já osobně ,pokud je to na kapotě,(zkus dát alespoň nějaký foto,jak to vypadá),bych se věnoval celý kapotě,přece jen je to rovná plocha a bude to dost dobře vidět.Buď celou kapotu oblepit,nebo jestli máš možnost,oddělat a udělat ji celou.Vychytat všechny nedostatky,jak broušenim ,tak plničem,a ve finále bych stříknul celou a zachoval postup jak se to má dělat.Tendle tvuj případ byl asi od základu špatně,proto to začíná praskat a loupat se.Ale jsou tady jiní odborníci,třeba ti poraději jinej postup:)

pokud by si to měl někde na boku,kde to nejde tolik na oči,tak bych do rozstřiku šel

Ale jak na finální povrch metalízy do rozstřiku? Stříknout bázi do rostřiku a pak rozbrousit rostřik před nanesením laku do stracena? Lak poté zastříkat dál než byla stříknutá baze a zase zabrousit a rozleštit? Nebo se baze nezabrušuje? Pak by ale rostřik byl pod lakem vidět ne? Poradíte někdo?

jinak rozstřik uděláš větší než máš stříklý plničem a do laku po jednom střiku přidáš rozstřikový ředidlo a to rozstříkneš ještě kousek dál do původního laku,necháš to přádně uschnout a za nějakej čas to přeleštíš

[upravil dne 4.5.2011 13:23 vendi.stejskal]

Odesláno

Ten rozstřik je v pohodě, kitoval jsem si kapotu vpředu ( slabost 406 new model:()

Překitoval, stříkl plnič, 1000 pod vodou přebrousil, 3x stříkl metlu, 3x lak, po uschnutí jsem to přebrousil 2000 pod vodou, nakonec vyleštil a je to;)

Jinak pokud je na té kapotě ten popraskaný lak někde na ploše, tak je vážně lepší ji stříknout celou, bude to vidět:(

Odesláno

Jde o tohle. V levém rohu je vidět část menšího praskance. Kapota je sice kolem masky trochu odrbaná od kamínků, nicméně velmi rád bych se vyhnul lakování celé kapoty. Nechal sem si namíchat trochu barvy a laku (2dcl) na zpětná zrcátka (ty si troufám nastříkat) a na rozstřik kapoty by snad barva vyšla. Samotná koupě barvy by mě až tolik nebolela, jenom mám špatné zkušenosti se svým lakováním (vždycky trochu pomeranč) a dávat to lakovat někomu za poměrně velký peníz není nutné. Třeba přední nárazník, který je taky dosti odrbaný od kamínků bych si snad troufnul stříknout. Tam není až tolik rovné plochy, kde by pomeranč vyniknul a ani by nebyl tolik na očích jako ta kapota.

[upravil dne 4/5/11 22:57 JoseA]

post-34222-14109617041905_thumb.jpg

[upravil dne 4/5/11 23:05 JoseA]

Odesláno

JoseA, To je docela na blbým místě:(

Já sám bych si stříkl jen ten kousek, ale na slunci by to stejně bylo vidět, záleží co od toho čekáš, pokud chceš aby to bylo pěkný, tak obětuj cca 2500.- a budeš to mít tak jak to má být, a nebo si to stříkni sám, ale počítej s tím, že z určitýho úhlu a za dobrých světelných podmínek to bude vidět;)

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Šaldo, jakej je, prosímtě, rozdíl mezi tmelem a plničem? Plnič se, pokud se nepletu stříká, tmel se aplikuje jak? je nezbytný při lakování celého dílu používat jak tmel, tak plnič? Nebo se snad tmel = \"kit\"?dík

Odesláno

Jak píše neutral, kit neboli tmel se dává jen na velký díry či rýhy, pokud to dobře zakituješ klasickým tmelem, stačí už potom jen plnič. Plnič se dát musí, protože je míň porézní než kit, takže pokud je ten díl v dobrým stavu, stačí dát jen plnič a potom lakovat.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...