Mišak Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 Ďurko gratuluji. Kámoš byl nedávno taky na laseru a je nadšený. Jenom pro mě je to na prd, že přícházím o kšeft:aut:D Kde maš ordinaci skočil bych za tebou se nechat prohlednout:D Nebo jestli dělaš brýle tak budu v rozmezí letošního roku potřebovatnové skla a žřejmně i rámky:papa Citovat
tadom Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 Na operaci šetřím, brýle absolutně nesnáším, používám je jen na doma, ale například v zimě když vyběhnu ven a pak zpátky a brýle se mi orosí, jsem schopnej je vzteky rozdupat, jinak nosím čočky, ale už ani ty mě poslední dobou nebaví nasazovat a sundávat, mám blbejch 2 a 2,5 dioptrie s cylindrem. Upřimně ti závidím. Hele jak to vlastně probíhá od prvního vyšetření až po operaci, na očním jsem nebyl 10 let, stačí oslovit kliniku, oni vyšetří a naplánují zákrok, nebo je nutné i nějaké pozorování? Někde jsem četl, že jsou podmínkou 2 roky neměnné dioptrie, to se mi čekat nebude chtít. Já jsem takovej svojráz, až zhodnotím, že mám prachy tak to chci hned - prostě malý dítě. Mě se během 5 let používání čoček zhoršili oči o 0,75 dioptrie, je možné že by to bylo čočkami? Citovat
Y2K Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 ano je to mozne...prilisne nosenie cociek meni rohovku oka tiez som neznasal ten pocit okuliarov aj kvoli sportu a sosovky stale nasadzat, som sa zblaznit isiel...tak operacia bola jasna volba ... a nelutujem samozrejme Mal som dioptrie 1 a cylinder 1,5...najskor bol plan to spravit na 2 krat, ale podarilo sa na jeden Odvtedy super...ale bolo to 3 roky dozadu, ine technologie a ceny....takze iba odporucam Citovat
Durko Odesláno 30. březen 2011 Autor Odesláno 30. březen 2011 no u mna to prebiehalo rýchlo nakolko ma tlačil čas v práci. v stredu som zavolal že chcem termín a kedže sa dá spraviť vyšetrenie aj zákrok v jeden den tak na další týžden vo štvrtok mi dali termín. došiel som o 11:30 spravili mi vyšetrenie povedali mi že sa to dá spraviť a že sa mam isť prejsť do auparku a mam dojsť o 13:30. došiel som zobrali ma dali mi prečítať zmluvy popodpisovať zaplatil som 1000 € zobrali ma do ambulancie začali mi kvapkať na umrtvenie očí asi tri krát ,lahol som si na stôl a o poltretej som bol už vonku ,dali mi okuliare ,puzdra,skontrolovali či mam dobre osadene čočky a išiel som domov. čo sa týka operácie fakt nieje nič cítit, nič nerežú je to super v pohode aj druhý krát PS:jedine čo majú podmienku tak šošovky sa nesmu nosiť niekolko týždnou pred operáciou [upravil dne 30/3/11 21:48 Durko] Citovat
tadom Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 Super díky za info, takže přestat používat čočky, ať se oči uklidní, na teplé měsíce to půjde, nejvíc mě rozčilovalo \"pocení\" brýlí při změně teploty, mám poslední čočky na duben, tak už je nevypotřebuji a květen/červen jdu do toho. Dokonce jsem koukal, že v ceně operace je letecká přeprava z Pardubic do blavy a zpět ať se pacient neunavuje cestováním. A ještě prosím jak po zákroku? Jak si na tom byl se zrakem? Dá se \"fungovat\"? Živím se počítačem a volantem, moc si nemůžu dovolit výpadky v pracovním tempu. Citovat
Y2K Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 U mna, kedze som mal este metodu Lasek, tak 3 dni po zakroku absolutna bolest a nemohol som oci otvorit. Potom tak tyzden po pocitaca a bez velkej namahy oci...az na 2 tyzden a postupne. Vsetko sa dostalo do normalu az tak do mesiaca Citovat
tadom Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 Tak jasný, že to nebude na druhý den, asi bych naplánoval jako Durko, středu - čtvrtek a vidím, že po týdnu už sedí u počítače, šel bych na tu kliniku a metodu co on, tak jsem rád, že můžu číst přímé zkušenosti. Známý mě přesvědčoval, taky do blavy k nějaké kapacitě, ale tam by šlo o výměnu čoček a to se mi nechce, čím míň \"hrabání se\" v oku, tím podle mě menší riziko následných problémů. Citovat
Y2K Odesláno 30. březen 2011 Odesláno 30. březen 2011 este dopisem ze ja som bol tu www.cmo.sk a pred mesiacom som bol po skoro 3 rokoch na kontrole a vsetko v poradecku ba priam viac ako uspokojivo...zevraj [upravil dne 30.3.2011 23:56 Y2K] Citovat
Durko Odesláno 31. březen 2011 Autor Odesláno 31. březen 2011 no čo sa týka bolesti a videnia: u každého je to určite individuálne ale vetšinou to prebieha rovnako. vo štvrtok ťa spravia, v pdstate vidíš stále ak dokážeš otvoriť oči lebo viečka su ťažké jak hovado.v piatok večer je to lebšie ja som bol aj vonku lebo už nebolo velké slnko a v sobotu večer ešte lepšie a v nedelu som už nevedel že ma operovali.čo sa týka bolesti ja by som to charakterizoval ako dosť nepríjemné ale bolesť nie. dobrá rada ležať čo najviac a nehybať sa zavreté oči. v utorok vyberaju šošovky ale vidíš v podstate stále rozmazano ale vidíš v podstate sa nedá zaostriť. dnes som bol naa kontrole a už aj druhé oko je ok tak v utorok idem čítať písmenká čo sa týka jazdenia tak mali prípady že to zvládali po 5 tich dnoch Citovat
tadom Odesláno 31. březen 2011 Odesláno 31. březen 2011 Ok díky, co se týče očí, tak díky navyknutí na čočky myslím, že vydržím dost. Jednou ještě jako žák jsem pomáhal na stavbě svářečům, vařili se výztuže na základy obchodního domu, byl jsem samozřejmě bez kukly, jen jsem otáčel hlavu (já jsem nesvářel jen držel výstuže u sebe). Když jsem přijel domů tak máma říkala, že jsem opálenej (tedy spíš spálenej) v noci to přišlo, bolest neskutečná, šel jsem do koupelny, že si opláchnu oči, jenže slepej, tak jsem do všeho vrážel, otec se vzbudil co se děje a rozsvítil, to jsem se už málem po..... bolestí, tehdy pomohla babská rada očního primáře ve Vojenské nemocnici v Praze - housky namočené do mléka položené na oči a spánek, ráno v devět jsem zalehl s houskami a večer kolem šesté jsem se vzbudil a už nevěděl o zánětu. Tak doufám, že takové to nebude. Plně chápu, že jako dárek dávají opravdu kvalitní sluneční brýle, bez toho by se to od nich asi nezvládlo. Takže budu počítat pro jistotu 14 dnů pracovní výpadek a na to období si nebudu plánovat žádné zakázky. Asi během 14 dnů pojedu do blavy, tak si nechám udělat předoperační vyšetření. Zatím jsem o tom jen mluvil, ale tak nějak tady mě to nabudilo a jdu do toho... Citovat
Y2K Odesláno 31. březen 2011 Odesláno 31. březen 2011 len pre upresnenie...Durkovi v podstate riesil oko len laser, mne davali dolu epitel, normalne vyrezali kruhovy otvor a potom laser....epitel dali naspat a sosovku. Epitel sa hojil tie 3 dni, preto ta bolest. Dnes uz je technika inde a robia operaciu bez odstranenia epitelu a teda miera bolesti sa znacne eliminuje Citovat
Péťa Odesláno 31. březen 2011 Odesláno 31. březen 2011 Dokonce jsem koukal, že v ceně operace je letecká přeprava z Pardubic do blavy a zpět ať se pacient neunavuje cestováním. Nezapomeň na kontroly. Ty jsou také letecky? Citovat
tadom Odesláno 31. březen 2011 Odesláno 31. březen 2011 To určitě nebudou, jsme to už probírali s manželkou a asi bych se nechal letecky přepravit do blavy (ať si užiju ten let), tam se nechám odoperovat a týden zůstanu u rodičů (60km od Blavy) na ty první kontroly, bude klid i od dětí, pak až začnou kontroly už po týdnu (nebo déle) tak domů, buď letecky, když přepraví a když ne vlakem za 3 hodinky, na kontroly už vlakem, vyjde to v jednom levněji než autem, i když SMARTem bych to zvládl taky za levno, jenže když ho ženu po dálnici 130, tak žere olej a shazuje manžetu na zadní poloose potvora . Edit: ona mě už takhle překvapuje ta cena včetně letadla, tak nějak v koutku duše si myslím, že nebude nikdy volný termín, když já budu chtít, ale třeba fakt fungují jako na západě a nejsou v tom fígly V žádném případě je nenapadám a nechci je nějak poškodit, to mě jen tomu nevěření naučilo blbé české prostředí. [upravil dne 31/3/11 22:12 tadom] Citovat
Durko Odesláno 31. březen 2011 Autor Odesláno 31. březen 2011 myslím že podla prístupu aky mali ku mne a k inym ktorých som tam stretol na kontrole budeš spokojny ako ja Citovat
Durko Odesláno 5. duben 2011 Autor Odesláno 5. duben 2011 Tak mam za sebou dalsiu kontrolu. oči zahojené písmenká prečítane zatial po desiatom dni sú spokojný s výsledkom,takže už sa to bude zlepšovať. čítam už v pohode, do dialky je to dobré len je to trochu rozmazané na vätšiu dialku aleje to stále lepšie a lepšie. takže spokojnosť Citovat
tadom Odesláno 5. duben 2011 Odesláno 5. duben 2011 Super, dychtivě jsem čekal a budu čekat dál na další info gratulace, já se už těším jako malé dítě, no už to bude vlastně skoro týden co jsem neměl čočky v očích a pohybuji se jen v brýlích. Citovat
Durko Odesláno 7. červenec 2011 Autor Odesláno 7. červenec 2011 Tak a už je koniec kvapkám dnes bola posledná kontrola po troch mesiacoch všetko v poriadku bez jaziev a následkov. mam akurát dávať pozor ak by sa mi stalo niečo z očami mam upozorniť Dr. že mam korekciu lebo teraz to nieje vidieť. ostali mi len umelé slzy aj to len podla potreby ale abych pravdu povedal tie som si uz pár dní nedal a v pohode,takže spokojnosť Citovat
pyrone Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 drzim palce, mna to asi tiez bude cakat. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.