Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Motorkáři  

1 hlas

1. 1. Motorkáři

• Všichni to jsou hovada
      13
    • Taky jsem motorkář, taky jsem hovado
      10
    • Motorkářům uhybám - respektuju je
      34
    • Nijak mi nevadí
      21
    • Vždy se za motorkou otočim, miluju je
      13

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Aky zakon vlastne zakazuje motorke sa predierat do predu krizovatky ?

Lebo policajti ma uz videli sa predierat, nie raz, a nikdy sa nic nedialo, tak ma to zaujima :D

Guest Scratch
Odesláno

no v podstate ve meste muze predjizdet zprava, ale prdiranim se delas treti pruh kde neni :D

Edison, neustale si stojim za tim, ze ja kdyz jedu rychleji treba do 30 km nad limit, tak spacham jen prestupek, ale ty kdyz mi nedas prednost a zranis me, tak jsi spachal trestny cin, takze si to srovnej. Vinikem budes ty, me maximalne daji spoluvinu. Kdyz pojedu treba o 100 vic a nedas mi prednost, tak jsi opet vinikem, a ja budu mit spoluvinu, kdyz to preziju :)

Kazdopadne se taky snazim jezdit tak, aby si me ten za mnou mohl precist, jen vic takovych :)

[upravil dne 3/4/2011 10:34 Scratch]

Odesláno

No nevím. Rychlost do 30 je možná jen přestupek, leč ohrožení a způsobení nehody v důsledku takové rychlosti již přestupkem být nemusí. Jde o to, že nedodržením rychlosti snižuješ možnost dodržet předpis ostatním účastníkům provozu. Pak jde o to, že dát přednost v jízdě znamená v souladu se zákonem a rovněž tak to znamená, že přednost nemá někdo, kdo porušuje předpis. To by to pak vypadalo, že. Dál se podíl spoluviny jednoho účastníka taky sníží o to, o co se zvýší podíl spoluviny druhého účastníka. Jednoduchá matematika. Takže pak, z Tvého příkladu, z toho plyne, že ani já se nemusím n utně dopustit tr. č. Myslím, že dobrý právník by mě z toho vysekal.

Samozřejmě, že i já se snažím být dobře čitelný. Včas dávat znamení o změně směru jízdy, navázat oční kontakt s ostatními a další drobnosti. Zásadně třeba jezdím tak, že si představuji to nejhorší, co mi ostatní mohou provést. To v důsledku vede k tomu, že jsem aspoň kapku připraven na kdejakou nepředloženost (což neznamenáí, že si jsem jist, že ji budu umět vyřešit), ale aspoň nebývám překvapen.

Guest Scratch
Odesláno

myslim, ze nevysekal, ale nechme toho, snad to nebudem nikdy potrebovat.

Odesláno

V tomto suhlasim so Scratchom ... Nakolko som sa ucastnil nehody, pri ktorej som nedostal prednost, tak sa toto riesilo. Mlady pan, ktory mi prednost nedal, tvrdil ze som isiel aspom 100 vkou :D Smesne na tom bolo uz to, ze ta ulica bola natolko kratka, ze aj keby som robil neviem co s tou 1.4 kou, tak bych tam kilo nedal :D Ale to je jedno ...

Policajt k nemu prehovoril tak, ze nedani prednosti v jizde je prestupek, ktory je horsi, ako ten moj ... A povedal mu otvorene, ze aj keby som isiel 200 po tej ulici, tak pokial by mi on nedal prednost, je aj tak hlavny vynnik ...

V praxi edison ale nevim, jak by si treba Scratchovi dokazal, ze o tech 30 km/h isiel viacej ? Dohadom ?

To ze nekdo neda prednost, se da dokazat uz jen s toho, jak kto do koho vrazil, a je to vo vetsine pripadu uplne jasne. To ze tebe sa \"zdalo\" ze isiel rychlejsie, ale absolutne nie je nejaky dokaz, iba dohat ... Tvuj pravnik by sa dal udelat posudek, ze jel rychleji, scratchuv pravnik by si dal posudek, ze jel normalne, a kedze dukazama by se prokazala h*vno, vyhral by scratch, nakolko hypoteticky aj keby rychlejsie isiel, aj tak onen priestupok nehodu este nespôsobil ...

A jen k tomu delani 3 tiho pruhu :D Ja pokial sa nemylim, nie je zaklazane prebiehat v existujucom pruhu ak sa auta vedla seba mestia, resp. ak sa dopravne prostriedky vedla seba mestia nie ? Napr ked clovek na kole, predbieha ineho cloveka na kole, tak predse neprechadzi az do dalsiho pruhu ne ? Ja sa pytam, lebo ako hovorim, policajti ma par krat videli, a nikdy s toho nic nebolo ...

Odesláno

Nevim mně se zdá,že ti můžou dát za vinu ohrožení jiného účastníka,jemu zase,že se nevěnoval plně řízení-myšleno,kdyby tě sundal při přejíždění z pruhu do pruhu.Ovšem dokazování,dneska ti půjde málokdo svědčit.Třeba je to tak,že dokuď se nic nestane,tak to neřešeji.

Dneska jsem se dočetl-co to je dvojitá plná čára-jízdní pruh pro motorkáře:)

Odesláno
Nevim mně se zdá,že ti můžou dát za vinu ohrožení jiného účastníka,jemu zase,že se nevěnoval plně řízení-myšleno,kdyby tě sundal při přejíždění z pruhu do pruhu.Ovšem dokazování,dneska ti půjde málokdo svědčit.Třeba je to tak,že dokuď se nic nestane,tak to neřešeji.

Dneska jsem se dočetl-co to je dvojitá plná čára-jízdní pruh pro motorkáře:)

Ono, zakladne sa to posudzuje, podla priestupku ktorý si spáchal ... Ktorý je závažnejší.

V prípade že nekdo ty vjede pri predbiehani do tvojho pruhu, a tým spôsobí nehodu, je to závažnejšie porušenie predpisov, ako prekročená maximálna povolená rýchlosť.

Tohle je základ ... Súdy sú tu potom od toho, aby určili, či ta rychlosť naozaj nebola až tak velka, aby to vodic auto nemohol zbadať, lenže, vätšinou veci hrajú v prospech motorkára, nakolko rýchlosť sa ťažko dokazuje, a keď sa aj dokáže, nikdy nie je určená presne ...

Guest Scratch
Odesláno

pokud to motorkar prezije :/,

viz clanek na seznamu, kterymu nedal prednost 79 lety dedek za volantem wartburu, kde to sme do p.c., kdyz 80 duchodci porad drzej volanty v ruce....., brejlema dohlidnou tak maximalne za sterace....

zase jsme u toho nedani prednosti vs. rychlost, bohuzel se nespecifikuje, jakou rychlosti jela masina.... ale kdyby jela 200, tak tim vartasem prolitne skrz naskrz :D

[upravil dne 4/4/2011 10:39 Scratch]

Odesláno

Tak starsi lide prece po sedesatce musi chodit na pravidelne kontroly ne ? Tak pokud ten deda prosel testama nevidim duvod proc by nesmel za volant .... Spis toho wartburga bych mu sebral takova dvoutaktni smradlava svine uz nema na silnici co delat dneska ...

Guest Scratch
Odesláno

Stibto: vis cemu se rika mit dobre vztahy (popr. obalkove vztahy) s doktorem?

Doktori pusti vbetsinu tech duchodcu, protoze by nemeli jak k nim a na nakupy jezdit. Doktori nepusti uz takove co jsou fakt skoro slepy.

Muj strejda ridil v 82 letech, mel papir od doktora, prosel testama. Realita? Minimalne vnimal znacky, klickoval, pruh nepruh, protismer vsechno jedno.... jel jsem s nim v tenkrat asi 4 km, a byla to sila, dal jsem jel radsi autobusem.

Odesláno
Stibto: vis cemu se rika mit dobre vztahy (popr. obalkove vztahy) s doktorem?

Doktori pusti vbetsinu tech duchodcu, protoze by nemeli jak k nim a na nakupy jezdit. Doktori nepusti uz takove co jsou fakt skoro slepy. Muj strejda ridil v 82 letech, mel papir od doktora, prosel testama. Realita? Minimalne vnimal znacky, klickoval, pruh nepruh, protismer vsechno jedno.... jel jsem s nim v tenkrat asi 4 km, a byla to sila, dal jsem jel radsi autobusem.

No jo to je pravda ... asi to tak chodi proste .. :(

Odesláno

to uz jsme odbocili ale je fakt ze vlakno o duchodcich za volantem ani nema smysl zakladat to je kazdemu jasne jak to je .. pamatuju si ze pred mnoha lety deda s babickou jezdili jeden cas (nez prestal uplne ridit - a ona ridicak nikdy nemela) ze on kroutil volantem a slapal na pedaly ona koukala dopredu zda neco nejede ... Tehdy jsem z toho nemel rozum ale dnes se divim ze nekoho nezabili ..

Odesláno

V dnešním provozu to už není pro důchodce tak jednoduché, ale oni si to nechtějí připustit :roll Ten víkendový smrťák se stal pár km od mé práce :(

Odesláno

dal jsem prvni moznost :D

o vikendu me predjizdelo asi pet idiotu v obci asi osmdesatkou !!! i zprava !!

uz jak slysim duravy vyfuk, tak zacinam byt nervozni, co ten hnup dvoukolovy udela ...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...