Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

pánové, dámy,

mám na vás dotaz hlavně na ty závodnicky naladěné,

sháním 4 ks závodních pneu ale absolutně se v tom nevyznám.

mám 14 plechové disky, co na to mám nazout?

nějaké gumy jsem našel na www.speedpro.cz, kde je jedna za 1500 a nějaký drobný.

podotýkám, že tam dostanu 185/55 R14, dovede to někdo přepočítat do závodních rozměrů?

Předem všem děkuji i a radu typu at to zabalim.

Odesláno

pokud se nemýlim, tak rozměry u \"závodních\" gum jsou: šířka stejná a místo velikosti profilu se udává průměr gumy.

Jinak speedpro je plný markgumů, to jsou protektory a skoro každej si na ně stěžuje.

To nejlepší co za menší peníze můžeš dostat jsou asi toyo proxes r888, což jsou \"polozávodní\" a hlavně mají homologaci na silnici

[upravil dne 21/3/11 13:05 Jeny]

Odesláno

Vse je podle pouziti.. pak muze byt zavodni slick nebo semislick (homologovany i nehomologovany pro bezny provoz) .. pak zalezi jake zavody.. Okruh (a jaky) .. slalom.. sprint.. rally a kolik jsi ochoten investovat -> v rozmeru 195/50R15 se ceny pohybuji 2-7k takze pocitam ze ta vrchni cenova hranice pujde trochu dolu ale spodni se asi uz moc nepohne.. :)

PS: Nemluve o vyberu vhodne smesi ;)

Odesláno

Webovky vyrobcu leda a pak hledat shopy kde gumy nabizej.. nicmene na lehka auta je asi cenove nejdostupnejsi a pritom oproti beznym nejvykonnejsim (UHP) pneu velky skok jsou ta Toyo R888 (bud soft tedy SG nebo medium tedy GG) .. GG je dostatecne mekka smes i pro chladnejsi podnebi.. akorat letos dost podrazili ale porad je to dobra volba cena/vykon ... kupodivu funguji i velmi dobre na mokru a jsou homologovane i pro bezny provoz .. UTQG maji 100.. alternativa jsou jeste R1R s UTQG 140 ktere letos zkusim ze zvedavosti :) Oboje semi-slick..

Slicky pak napr. Michelin, Pirelli, Avon, Silverstone.. atd.

EDIT: Jeste jako cenove hodne zajimava volba jsou pneu Federal .. napr. 595RS-R .. ale o tech toho z praxe zatim moc nevim.. nicmene je obcas na okruhu zahlidnu..

[upravil dne 21/3/11 14:25 AKCZ]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...