Lado Odesláno 18. březen 2011 Odesláno 18. březen 2011 Potrebujem poradit.Mal som zabrzdené lavé predné koleso,tak som prečistil,rozbehal brzdič,odvzdušnil brzdu.Vyzeralo to dobre,stlačal som brzdu,pretáčal koleso, išlo lahko,tak som išiel domov asi osem kilometrov,z kolesa dym a horúce až strach.Brzda opät zablokovaná.Neviem,či ešte kúpit brzdovku a odvzdušnovat,nič iné ma nenapadá.Dakujem za každú radu.Brzdy bendix s abs. Citovat
Benžík Odesláno 18. březen 2011 Odesláno 18. březen 2011 To se mi stalo taky, u 405, brzdič byl ok, dělala to hadice brzdiče, to panceřování nebo jak se tomu řiká, se zkroutilo uvnitř v hadici a uzavřelo jí. Takže se brzdič šlapáním na brzdu natlakoval, brzdil, ale tlak už nešel zpátky a brzdilo to furt. Stalo se to na jednom brzdiči a týden na to i na druhym. Takže prostě ucpaná hadice, do brzdy to tlak pustilo, zpátky už ne. [upravil dne 18/3/11 22:26 Benžík] Citovat
Kdo Odesláno 19. březen 2011 Odesláno 19. březen 2011 Takže prostě ucpaná hadice, do brzdy to tlak pustilo, zpátky už ne. Tohle jsem řešil taky na levém předním kole. Myslel jsem si stejně jako Benžík, že je to hadicí, koupil jsem ji, při demontáži jsem zničil i trubku, takže taky novou a ve finále po opravě to zase brzdilo. Dnes bych tedy šel cestou nejmenších nákladů a práce. Nestačí rozběhat brzdič a odvzdušnit, ale hlavně zkontrolovat zda nedrhne pístek. Možná začni tím, že pokud kolo brzdí i odlehčené (zkus nejdřív cvičně zabrzdit-našlapat), povol trochu odvzdušňovací šroubek. Pokud nic nevystříkne, je chyba v pístku (není pod ním tlak-utekl hadicí), pokud vystříkne, je tam tlak a pak to opravdu bude přicpanou hadicí. Ev. obojí. Vyklop nahoru brzdič a mírným sešlápnutím pedálu ten pístek bez destiček vystrč ven - přiměřeně, ať nevypadne z kruhového vnitřního těsnění. Stačí tam dát prkénko, asi tak silné, nebo o něco slabší, než je součet tloušťky plechů destiček (při sjetých destičkách \"na plech\" se pístek vysune stejně a ještě je tam mírná rezerva), nebo máš-li sjeté destičky, tak tam jednu nech. Je snažší předtím vytáhnout vnější gumovou manžetu (je jen nasunutá pod hranou mezi brzdičem a pístkem a jde snadno vyndat). Zkontroluj povrch pístku, ev. ho vyčisti (i jemným smirkem, je-li třeba). Na povrchu se může udělat korozivní místečko, které hlavně při nižších destičkách a vysouvajícím se pístku \"vjede\" do kruhového vnitřního těsnění, kousne se a nedovolí mu se vrátit do brzdiče po poklesu tlaku a tím přibržďuje. Mně po vyčištění povrchu pístku brzda zase krásně povoluje a kolo je studené. Tu hadici jsme přeřízli a byla všude zdravá. Citovat
Benžík Odesláno 19. březen 2011 Odesláno 19. březen 2011 Nejdřív jsem taky myslel, že to dělá brzdič, čistil jsem pístek, měnil těsnění a nic, dělalo to furt. \"Odbrzdilo\" se do povolenim odvzdušňováku. Citovat
Lado Odesláno 27. březen 2011 Autor Odesláno 27. březen 2011 Dakujem za rady.Benžík sa trafil,bola to hadička. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.