miroja Odesláno 2. březen 2011 Odesláno 2. březen 2011 ...Myslim si ale, ze ked nastartujes v tychto zimach, mal by si mat vyssie otacky (snad okolo 1000) a ked sa motor zohreje, mali by klesnut na tych cca 800 ako som pisal. Mohol by sa ozvat niekto z majitelov DW10-ky ci je to s otackami aj pri tomto type motora tak ako som napisal?... Zatial sa nikto z majitelov 2.0 HDI k tomuto nevyjadri,ale stretol som suseda (ma tiez 2.0 HDI), ktory mi potvrdi, ze ked nastartuje studeny motor, tak ide jednoznacne na volnobeh vyssie, nez ked je motor zohriaty. Ako je to teda u teba? Citovat
shark734 Odesláno 2. březen 2011 Odesláno 2. březen 2011 mam DW10TD a otacky mam stale rovnake, ci zima, ci teplo ale elektronika v 306 bude asi ina:myslim Citovat
hollik Odesláno 3. březen 2011 Autor Odesláno 3. březen 2011 Zatial sa nikto z majitelov 2.0 HDI k tomuto nevyjadri,ale stretol som suseda (ma tiez 2.0 HDI), ktory mi potvrdi, ze ked nastartuje studeny motor, tak ide jednoznacne na volnobeh vyssie, nez ked je motor zohriaty. Ako je to teda u teba? AJ mne stale rucicka otackomera ukazuje stale tie iste otacky(ci je motor teply,alebo studeny) Citovat
hollik Odesláno 3. březen 2011 Autor Odesláno 3. březen 2011 Ako si ich skusal? Mas tam dve rele so spinacim kontaktom (zelene) a jedno s prepinacim kontaktom (cierne)? Co relataka? Je niektotre zopnute ked zapnes klimu? Mam kamarata,co ma take auto co ty,suseli sme ich vymenit,a nic sa nedialo(ele skusali sme ich po jednom. Ci je zopnute,ked zapnem klimu,to som nezistoval..... Citovat
miroja Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Ked si dal tvoje rele susedovi tak jemu sa s tvojimi relatkami sahary rozbehli? Menil si naraz vsetky tri?l Mozno to mas ty inak, no ked som mal problemy so saharami na mojom aute,vytiahol som zelene rele na strane spolujazdca a prepojil kratkym vodicom horny a spodny kontakt v patici rele kratkym vodicom. Vtedy sa podla men dostupnych info maju roztocit obe sahary na polovicnu rychlost. Takto sa da odskusat vacsina elektriky okolo sahar a aj vlastne motory sahar. EDIT: Neskusal si zmerat tie modre snimace (povodny a ten v aute) a porovnat hodnoty odporov jednotlivych termistorov v nich? [Edited on 4/3/11 08:46 miroja] Citovat
hollik Odesláno 4. březen 2011 Autor Odesláno 4. březen 2011 Ked si dal tvoje rele susedovi tak jemu sa s tvojimi relatkami sahary rozbehli? Menil si naraz vsetky tri?l Mozno to mas ty inak, no ked som mal problemy so saharami na mojom aute,vytiahol som zelene rele na strane spolujazdca a prepojil kratkym vodicom horny a spodny kontakt v patici rele kratkym vodicom. Vtedy sa podla men dostupnych info maju roztocit obe sahary na polovicnu rychlost. Takto sa da odskusat vacsina elektriky okolo sahar a aj vlastne motory sahar. EDIT: Neskusal si zmerat tie modre snimace (povodny a ten v aute) a porovnat hodnoty odporov jednotlivych termistorov v nich? [Edited on 4/3/11 08:46 miroja] Ja som mu rele nedaval!Ja som si bral od neho! Naraz som nemenil vsetky tri relatka! To prepojenie toho zeleneho rele vyskusam zajtra!(od suseda uz relatka nevyskusam.)(mysliz tie vpredu?) Tie snimace som neskusal merat!Skoda!Nenapadlo ma to! Citovat
hollik Odesláno 4. březen 2011 Autor Odesláno 4. březen 2011 Zajtra ak bude cas to nafotim a poslem tu!Keby mi niekto poradil kolko by som mal namerat omov na tie relatka!? Citovat
miroja Odesláno 5. březen 2011 Odesláno 5. březen 2011 ...Keby mi niekto poradil kolko by som mal namerat omov na tie relatka!? Nie celkom som pochopil co chces na relatkach merat... Ak skusis to, co som ti poradil, cize vyberies rele pre pomalu rychlost a jeho kontakty nahradis vodicom overis si, ci mas motory, prepinacie rele, poistku na pomalu rychlost a kabelaz OK. Nic viac, nic menej. Stale si nenapisal, ako sa spravaju sahary ked sa ti rozbehne klima (nestaci ju len zapnut, musis mat istotu, ze bezi). Nemam k dispozicii schemu s motorom DW10 a takym snimacom teploty chladiacej kvapaliny ako mas ty. V tej co mam je snimac iny, takze mi je tazko detailne analyzovat a radit kde mas problem. Uz mam v tom trochu aj zmatok,takze to skusim zosumarizovat. Problem mas, ze: - neukazuje ti teplomer. -svieti ti centralna STOP-ka, obe zavady sa prejavili naraz. - pises, ze ti nebezia sahary, no neviem ako si zistil, ze by bezat mali. Pehrial si nejako motor? Citovat
hollik Odesláno 6. březen 2011 Autor Odesláno 6. březen 2011 Uz mam v tom trochu aj zmatok,takze to skusim zosumarizovat. Problem mas, ze: - neukazuje ti teplomer. -svieti ti centralna STOP-ka, obe zavady sa prejavili naraz. - pises, ze ti nebezia sahary, no neviem ako si zistil, ze by bezat mali. Pehrial si nejako motor? =ano,neukazuje mi teplomer =ano svieti mi centralna STOP-ka, obe zavady sa prejavili naraz =sahary mi nebazali,ked som cez leto isiel cez kopec a ked bol este ukazovatel teploty funkcny,ukazoval mi teplotu vyse 100stupnov(tak som musel zastavit) Citovat
hollik Odesláno 6. březen 2011 Autor Odesláno 6. březen 2011 Dnes som prisiel na to,preco mi nebezali sahari a dufam,ze uz konecne pojdu. V sobotu som rozobral predny naraznik auta a odmontoval motorcek sahary.Cely je skorozovany a tie uhliky co sa mali dotykat rotora boli velmi zapecene,pricom sa musia volne pohybovat.Tak som to dnes cistil a daval dokopy.Predpokladam ze aj ta druha sahara bude v takom istom stave.Este tam mam taky problem,ze vrtulu nie a nie dat dole s motorceka!Tak som tu skrutku musel odvrtat a tak to vytiahnut.Teraz vsak mam v motorceku zavrtanu zvysnu cast skrutky.Budem to musiet nejako odvrtat a neposkodit zavit:DCasom dam foto! Co sa tyka relatok su ok.Vsetky tri cvakaju.takze kabelas ok.Majitel predomnou tusim tie sahary vobec nepotreboval:myslim.Akurat mi nejde do hlavy preco tie sahary sa zacnu tocit ked dam klucik do polohyII!Ze by to bolo koli nejakej regeneracii,ci nieco take podobne? Podotykam,ze klima cez leto fungovala,ale ci sa toceli aj vtedy sahary,to netusim! Ako to ma vobec fungovat? Ked zapnem klimu,musa sa tocit tie sahary? Zeby mi aj koli tomu neukazovalo teplotu motora na budikoch v aute?Az kym neprebehne ta regeneracia? A ked doteraz neprebehla tak neukazalo teplotu? Co mi na to poviete? Citovat
miroja Odesláno 7. březen 2011 Odesláno 7. březen 2011 Skoda, ze si nenapisal, ze si mal motor prehriaty a sahary nesli hned na uvod, trochu by to pomohlo hladat pricinu . Uz viackrat na fore sa tu objavil jeden pdf dokument povodne z australskej stranky, kde je popisany veeeeeelmi pekne princip ako funguju sahary na P306. Je to sice pre benzinovy motor, kde sa o ovladanie sahar stara samostatna riadiaca elektronika sahar-BITRON (cez rele), ktory ma samostany snimac teploty chladiacej kvapaliny (hnedy). V mojom a ak sa nemylim, tak aj v tvojom aute su sahary riadene ECU cez relatka, ktore su zapojene rovnako ako na tej scheme. Uz sa mi ho sem nechce opat davat, urcite ten dokumet tu na fore najdes,keby nie, daj vediet, myslim ze ti hodne pomoze. Co sa tyka teplomera, aky tam mas teraz snimac? Novy, ci stary?Nebol si na diagniostike? Tam by si mal vediet vycitat teplotu motora cez ECU. To by mohlo pomoct analyzovat kde mas problem pri merani teploty. Ako som pisal, na mojom aute (tiez mam len jeden modry snimac) sa info o teplote na budik odvadza od termistora, ktory je zapojeny medzi pinom 3 a kostrou. V tvojom motore podla mne dostupnych info to malo byt tak isto, ale podla snimaca aky mas, to zjavne tak nebude. Bud je merak zapojeny priamo na ECU, alebo jeden z vyvodov snimaca je spolocny pre merak aj pre ECU, alebo moze byt aj iny sposob zapojenia .... Nechcem hadat. Ak si teda menil snimac a nic sa nezmenilo (bolo by uzitocne zmerat oba odpory na oboch snimacoch pri priblizne rovnakej teplote), skontroloval by som este konektor na snimac, mozno kabelaz... Moze to nakoniec robit aj pristrojovka (ja som mal napriklad prasknuty spoj priamo v palubopvke k ziarovke mazania). Pre tvoje info, budik merania teploty by mal byt vyvedeny na pine 5 zlteho konektora palubovky a mal by to byt vodic c. 401 .... Citovat
hollik Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 Cauko! TAk tu scheemu som hladal,ale ako naschval nenasiel som ju.Dnes som znovu sprtal v aute a nasiel som tam ten tvoj spominany BITRON(dole na fotke,hnedy)tak som ho rozobral a vo vnutri su dve relatka.Jeden na pravo som skusal(na necelu sekundu napojil 12v a relatko cvaklo),no na lavej strane to len ziskrelo a necvaklo,skusil som znova a necvaklo.Prepipal som ho aj merakom a len mi to pipalo,pricom ten na pravo mi ukazal nejaky odpor.S toho usudzujem,ze to lave rele je v cajchu,co si myslim,ze to musi mat nejaku suvislost s budikom teploty a este ked som objavil oba vetraky chladenia(sahary) skorozovane uhliky.K tomu na dia mi spomina ze mu ukazuje nejake prepetie,alebo skrat,mi to vsetko zapada!Co vy na to?Ako funguje ten BITRON? A este nieco!Motor sahary som spojazdnil,avsak po oteceni klucov do polohyII(bez nastartovania)po zopnuti relatok(vpredu)sa motorcek roztoci a nezastavi.Stale ide az kym nevypnem kluce! Tak som teraz s toho jelen! Citovat
hollik Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 A toto je foto z vnutra mojho BITRONU Ako som spominal,lavy rele je asi nefunkcne! Citovat
hollik Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 Nasiel som tam aj toto,ale to fakt netusim,co to je! Poradite! Citovat
hollik Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 A toto vsetko bolo za bateriou na vodicovej strane.Boli tam aj dalsie relatka(zelene) a poistky(to je vsetko ok)Vid.foto [upravil dne 8/3/11 20:42 hollik] Citovat
hollik Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 Este tu pridam foto mojich sahar a umiestnenia relatok. Citovat
hollik Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 aaaa takto prosim pekne dopadli moje oba motorceky zo sahar(ventilatorov) Viete mi prosim povedat kolko by stali? ......sila co? Citovat
hollik Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 ..... toto je moj tip motorceka pre sahary,prisiel som totizto na to,ze su rozne typy! Citovat
hollik Odesláno 8. březen 2011 Autor Odesláno 8. březen 2011 No fajn..... Prave som nasiel to co si mi odkazal hladat. Mas na mysli asi toto: http://www.peugeotlogic.com/workshop/wshtml/electric/ac306/coolfan2/fanop1.htm Vsetko pakne,no moc tomu nerozumiem. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.