Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim,

vcera se mi vecer stalo, ze pri pridani plynu nejak problikla potkavaci svetla. Nejak jsem tomu nevenoval pozornost, na palubce nic nesvitilo. Ale dneska nastartoval normalne(pred a pri zhaveni/startovani sviti vse jako obvykle), akorat po ujeti 100 metru, kdyz jsem dojizdel ke krizovatce na volnobeh, tak se rozsvitila na palubce baterka (a zhasly predni svetla, je tam delane automaticke rozsviceni asi pres dobijeni skrz alternator). Pojistky jsem kontroloval jsou ok, jediny co me napadlo je ze mam vzadu sekly sterac (motorek nebyl schopen to utahnout), je to uz druhy alternator za cca rok a pul (mozna min), prvni byl prorazeny uplne. Da se nejak jednoduse poznat, co stim je, jestli to dobiji, kolik to dobiji nebo jestli to nemuze byt rele, kostra ?

Dekuji

Odesláno

změřit napětí. klidový stav 12,5 -12,8 V , po nastartování 13,8 -14,4 V,

Edit : ještě zkontrolovat silové, konakty, jestli někde nehřejou..

baterku nejlépe zkontrolovat ampertestrem, nebo měřit napětí při startování - nemělo by být mně jak 10V

[upravil dne 17/2/11 12:47 victory]

Odesláno

zmereno: na baterce je 12.4V pred nastartovanim, po nastartovani taky, kdyz zapnu svetla klesne na 12.2V, stejne jako kdyz pridam plyn aby se ty svetla zapla automaticky. Na alternatoru jsou 2 kably: na jednom namereno 12.4V a na druhem 3.7V - prvni byl bily a druhy byl zluty silnejsi kabel

Odesláno

vypadá to na regulátor. ješte zkusit alternátor ,,nabudit\" na volnoběh, opatrně na 3-4 sec, spoj oba drátky n -bílý a žlutý . nech je oba připojené, spoj je třeba kusem drátku, kancelářskou svorkou ... :-)

Odesláno

a to jako dosly uhlici nebo jsou tam nejake diody, ktere to usmernuji, da se vymenit/opravit pouze tato cast nebo se musi cely alternator ?

co se muze stat, kdyz to zkusim \"nabudit\" ?

Odesláno

diodama to není, a diody jsou schované v alternátoru. Píšeš že alternátor máš 1,5 roku - to by uhlíky neměly být sjeté. Elektronika regulátoru je prakticky neopravitelná, je to zalité v gumě

Odesláno

no jestli byl novy nevim, ale byl hodne moc cisty, minimalne regulator byl uplne novy - ten plast byl jako novy, cele teleo alternatoru, vinuti vse jako nove (nezoxidovane, ciste, pochybuji zeby to nekdo takhle umyval), znacka nevim

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...