Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Lidi, prosim poradte. Predevcirem se mi zacal prehrivat motor (aspon to tak vypada). Rucicka obcas z 90°C skoci behem 5-10s treba i na 110°C a po chvilce zpet (z nezameho duvodu). Kdyz je to na 110°C a na volnobehu podrzim chvili plyn, tak to sjede zpet na nejakych 88-90°C. Voda ale podle me takovou teplotu nema, protoze bych asi neudrzel ruku na hadici, kde je voda. Tak jsem si myslel, ze to bude asi termostatem. To jsem vymenil, nalil novou chladici kapalinu, otestoval a dela to porad, rekl bych, ze beze zmen. Poradte prosim! Mel jste nekdo stejny problem? V cem muze byt zrada? Zavzdusneny chladici system? Ucpany chladic? Praskla hlava? Kolik by stala oprava? Dekuji moc vsem!

Odesláno

Treba Ti blbne jen ukazatel (když si myslíš, že teplota taková neni).

Ale jestli to neni tim ukazatelem, tak podle mně to může bejt v:

1) Vadný tepelný čidlo (pak by se ti nezapnul větrák) - ale v zimě a za jízdy by to nemělo mít takový vliv na teplotu, jako v létě a ještě ke všemu v koloně

cena novýho je cca. kolem 150,- Kč

2) Je možný, že to máš zavzdušněný - taky se mi to stalo na BXku - pořád mi svítily kontrolky, že vařim a ono nic a když jsem otevřel víko na dolejvání, tak to na mě chrčelo krásně ledovej gejzír...

- jak píšeš o ucpaným chladiči, tak je možný, že v něm by to mohlo taky bejt, ale je to málo pravděpodobný

Odesláno

No,..odvzdusnil jsem vodu jak jsem jen umel. Zkontroloval a vycistil kontakty na vsech cidlech. Motor se mi uz neprehriva (zatim), bezne je tam 80°C, kdyz stojim na svetlech, tak to vyleze na cca 88°C a pak to zas po case spadne, kdyz se rozjedu, takze zatim pohoda, ale nejak se mi ztraci voda, tak bojim bojim cim to. Mozna, ze jsem ji nalil malo, nevim. Nalil jsem 7l, vic tam neslo, asi se nevylilo uplne vsechno, asi neco malo zustalo v motoru, nebo nekde v trubkach. Kazdopadne mi porad trochu ubyva, porad min a min, ale ubyva, tak zatim dolivam a doufam, ze se to casem ustali :o)

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak uz je vse OK. Kdyz se spatne odvzdusni chladici system a jezdi se z autem, tak se to udajne samo postupne odvzdusnuje. Asi to bude pravda, protoze se mi voda ustalila presne na rysce (tam kde ma) a uz se nehybe.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...