Glueman Odesláno 13. únor 2011 Odesláno 13. únor 2011 Zdravím mám takový problém. Včera jsem jel pohoda klídek nijak jsem to nehnal asi 80 km/h na 4ku. Najednou rána jako kdyby mi něco upadlo tak jsem asi po 200 metrech zastavil že se otočím a pojedu se podívat co to bylo. Zastavím, zařadím zpátečku, pouštím spojku a ejhle škublo to a chcíplo. Nastartuju, zařadím jedničku, pouštím spojku a zase to chcíplo a pedál zůstal na zemi. Tak jsem dojel domů na laně. Ráno jsem se šel podívat co se stalo, myslel jsem si že to bude prasklé lanko, lanko je v pohodě když za něj zatáhnu pedál se vrátí vše ok. U motoru je lanko zaháknuté za takovou tyčku se kterou hýbe když sešlápnu spojku. Ta tyčka za normálních okolností klade odpor a rukou s ní jde jen těžko hnout jenže v mém případě s ní normálně lehce hýbu rukou. Moc tomu neorzumím a nevím co tam je ale prý je tam na druhé straně tyčky taková vidlička a je možné že se mi zlomila a proto spojka nefunguje. Volal jsem do servisu a tam mi okamžitě řekli 4-5 tisíc nová spojka a 2 tisíce práce. Chtěl bych se zeptat jestli se to už někomu stalo a jestli nevíte čím to může být? Citovat
ozzy56 Odesláno 13. únor 2011 Odesláno 13. únor 2011 v servisu ti řekli pravdu--je to buď něco s vidlou, nebo protlačené ložisko spojky do přítlačáku, takže nová spojka tě nemine... bývá to únavou materiálu, stářím (opotřebováním) kompletu spojky, atd. Citovat
godzila.01 Odesláno 13. únor 2011 Odesláno 13. únor 2011 Kdyby jsi chtěl spojku klidně mi napiš do SZ....:papa Citovat
Glueman Odesláno 13. únor 2011 Autor Odesláno 13. únor 2011 v sobotu to rozdělám a uvidím co tam bude špatného... ale kdyby to byla jen ta vidlička tak ta se dá určitě koupit za pár stovek né? Citovat
ozzy56 Odesláno 13. únor 2011 Odesláno 13. únor 2011 pravděpodobně to bude vidla, když jde lehce hýbat pákou na převodovce, ale otázka je, kolik má spojka najeto...,abys ji nedělal dvakrát Citovat
Glueman Odesláno 13. únor 2011 Autor Odesláno 13. únor 2011 no auto jsem kupoval asi před měsícem a borec mi tvrdil že je spojka nová ale nijak to nedoložil tak nevím Citovat
godzila.01 Odesláno 13. únor 2011 Odesláno 13. únor 2011 No to vesměs poznáš až to rozebereš... klidně je i možný že je spojka nová jen tam něco podcenili při montáži ... Citovat
Glueman Odesláno 19. únor 2011 Autor Odesláno 19. únor 2011 tak dnes jsem to rozebral a zjistil jsem že odešlo ložisko u přítlačáku, zbyla z něho polovina ale jsem rád že to nebylo něco dražšího Citovat
ozzy56 Odesláno 19. únor 2011 Odesláno 19. únor 2011 psal jsi, že spojka je nová, tak prodávající asi kecal, to už tak bývá Citovat
godzila.01 Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 A nebo vyměnil jen spojku bez ložiska, taky znám takový případy ... Citovat
victory Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 No při ceně za práci v servisu je lepší měnit lamelu , přítlačák, a ložisko najednou... Ale nemusí to být pravidlem, někdo mění akorát lamelu a ok. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 jsou různí týpci...,kdysi při prackovém (pružinovém) přítlačáku se měnila jen lamela, to je pravda, protože ten přítlačák byl nesmrtelný (dal se opravit),ale s dnešníma přítlačákáma s talířovou pružinou je to hovadina:myslim,ten přítlačák je stavěný jen na stanovené kilometry (asi cca 200 tisíc) a pak měnit, dnes je tak konstruována převážná většina dílů auta, sundat v dnešní době půlku agregátu při výměně spojky a nevyměnit celou sadu může jen neználek;) Citovat
Glueman Odesláno 24. únor 2011 Autor Odesláno 24. únor 2011 no lamela je tam nová to je vidět ale řekl bych že to dělal nějakej blbl protože na převodovce chyběly dva šrouby a byla odkloněná od motoru,prostě to bylo celý takový německý v přítlačáku byla od toho ložiska vyjetá pěkná drážka ale trochu jsem to zabrousil aby to bylo hladký a dal to tam zpátky protože jsem ho neměl v neděli po obědě kde koupit a taky se mi nechtělo dávat tolik peněz za novej když tenhle ještě něco vydrží dal jsem rovnou novej olej do převodovky, teď tam jdou v těch mrazech za studena kvalty docela těžko ale ujedu kilometr a jde to v pohodě ale to je asi normální... a teď už mi je jasný že člověk aby se toho zbavil za co nejlepší cenu tak si toho navymejšlí... třeba mi taky říkal že tam jsou nové komplet brzdy a přitom vyměnil jen destičky kotouče jsou poloviční ale s tím už se nedá nic nedělat holt až budu kupovat jiné auto budu větší šťoural Citovat
ozzy56 Odesláno 24. únor 2011 Odesláno 24. únor 2011 no tak neusazená převodovka na motoru , to je dobrý kousek..., jinak ti prodejci aut taky dobří týpci...,kolega kupuje auto a týpek mimo jiné říká: je tam komplet nový tlumič výfuku, potom na zvedáku mu říkám: celý výfuk je starý, on na to, že se spletl s autem--myslel jiné , na to musí být povaha... Citovat
Glueman Odesláno 24. únor 2011 Autor Odesláno 24. únor 2011 jo oni toho navykládají hafo a když se nevyznáš v autech a nic o tom nevíš tak jim budeš věřit a koupíš to a když si to zkontroluješ tak buď sleví a nebo to nekoupíš ale oni čekají na nějakýho blbce který jim za to dá nejvíc... bylo to moje první auto co jsem kupoval a kupoval jsem ho sám takže jsem moc nevěděl ale až budu kupovat další dám si větší pozor a víc si to prohlídnu Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.