Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím mám takový problém. Včera jsem jel pohoda klídek nijak jsem to nehnal asi 80 km/h na 4ku. Najednou rána jako kdyby mi něco upadlo tak jsem asi po 200 metrech zastavil že se otočím a pojedu se podívat co to bylo. Zastavím, zařadím zpátečku, pouštím spojku a ejhle škublo to a chcíplo. Nastartuju, zařadím jedničku, pouštím spojku a zase to chcíplo a pedál zůstal na zemi. Tak jsem dojel domů na laně. Ráno jsem se šel podívat co se stalo, myslel jsem si že to bude prasklé lanko, lanko je v pohodě když za něj zatáhnu pedál se vrátí vše ok. U motoru je lanko zaháknuté za takovou tyčku se kterou hýbe když sešlápnu spojku. Ta tyčka za normálních okolností klade odpor a rukou s ní jde jen těžko hnout jenže v mém případě s ní normálně lehce hýbu rukou. Moc tomu neorzumím a nevím co tam je ale prý je tam na druhé straně tyčky taková vidlička a je možné že se mi zlomila a proto spojka nefunguje. Volal jsem do servisu a tam mi okamžitě řekli 4-5 tisíc nová spojka a 2 tisíce práce. Chtěl bych se zeptat jestli se to už někomu stalo a jestli nevíte čím to může být? :roll

Odesláno

v servisu ti řekli pravdu--je to buď něco s vidlou, nebo protlačené ložisko spojky do přítlačáku, takže nová spojka tě nemine...

bývá to únavou materiálu, stářím (opotřebováním) kompletu spojky, atd.

Odesláno

v sobotu to rozdělám a uvidím co tam bude špatného... ale kdyby to byla jen ta vidlička tak ta se dá určitě koupit za pár stovek né? :)

Odesláno

tak dnes jsem to rozebral a zjistil jsem že odešlo ložisko u přítlačáku, zbyla z něho polovina ale jsem rád že to nebylo něco dražšího :papa

Odesláno

No při ceně za práci v servisu je lepší měnit lamelu , přítlačák, a ložisko najednou... Ale nemusí to být pravidlem, někdo mění akorát lamelu a ok.

Odesláno

jsou různí týpci...,kdysi při prackovém (pružinovém) přítlačáku se měnila jen lamela, to je pravda, protože ten přítlačák byl nesmrtelný (dal se opravit),ale s dnešníma přítlačákáma s talířovou pružinou je to hovadina:myslim,ten přítlačák je stavěný jen na stanovené kilometry (asi cca 200 tisíc) a pak měnit, dnes je tak konstruována převážná většina dílů auta, sundat v dnešní době půlku agregátu při výměně spojky a nevyměnit celou sadu může jen neználek;)

Odesláno

no lamela je tam nová to je vidět ale řekl bych že to dělal nějakej blbl protože na převodovce chyběly dva šrouby a byla odkloněná od motoru,prostě to bylo celý takový německý :D v přítlačáku byla od toho ložiska vyjetá pěkná drážka ale trochu jsem to zabrousil aby to bylo hladký a dal to tam zpátky protože jsem ho neměl v neděli po obědě kde koupit a taky se mi nechtělo dávat tolik peněz za novej když tenhle ještě něco vydrží :) dal jsem rovnou novej olej do převodovky, teď tam jdou v těch mrazech za studena kvalty docela těžko ale ujedu kilometr a jde to v pohodě ale to je asi normální... a teď už mi je jasný že člověk aby se toho zbavil za co nejlepší cenu tak si toho navymejšlí... :nevim třeba mi taky říkal že tam jsou nové komplet brzdy a přitom vyměnil jen destičky kotouče jsou poloviční ale s tím už se nedá nic nedělat holt až budu kupovat jiné auto budu větší šťoural :D

Odesláno

no tak neusazená převodovka na motoru :o, to je dobrý kousek...:D, jinak ti prodejci aut taky dobří týpci...,kolega kupuje auto a týpek mimo jiné říká: je tam komplet nový tlumič výfuku, potom na zvedáku mu říkám: celý výfuk je starý:o, on na to, že se spletl s autem--myslel jiné :o, na to musí být povaha...:D

Odesláno

jo oni toho navykládají hafo a když se nevyznáš v autech a nic o tom nevíš tak jim budeš věřit a koupíš to a když si to zkontroluješ tak buď sleví a nebo to nekoupíš ale oni čekají na nějakýho blbce který jim za to dá nejvíc... :bojim bylo to moje první auto co jsem kupoval a kupoval jsem ho sám takže jsem moc nevěděl ale až budu kupovat další dám si větší pozor a víc si to prohlídnu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...