Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak jsem změnil tu grafickou kartu, přidal mechaniku a pastu, je to všechno, co budu pro postavení potřebovat?

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_10GB010CYX011121010WMF010T75010WWR010VHK0110H5010U8J010TM001

Ještě k tý desce, nebylo by lepší vzít desku bez VGA a aby měla víc jak 2 sloty pro paměti? Tahle má max. 8 GB RAM, je to dost velká rezerva? Jinak má se koukat i na značku chipsetu, aby se něco nemlátilo, třeba grafika?

[upravil dne 10/2/11 10:31 enikybeniky]

Odesláno

Pastu nepotřebuješ, pokud budeš dávat box. chladič a vzal bych si jiného výrobce grafiky Gigabytu se zrovna moc nedaří, z osobní zkušenosti můžu doporučit PowerColor.

[upravil dne 10/2/11 14:21 KukBuk]

Odesláno

Jinak - nečetl jsem to celé, ale obecně lze říci, že jakákoliv už předem sestavená sestava (zvláštní spojení :-) ) se moc nevyplatí. Levnější je složení z komponentů a mnohdy taky daleko výkonnější. Jediný dvě věci, který je potřeba znát při takovymhle sestavování předem, jsou:

a) money limit

b) nutné komponenty (třeba už něco doma je)

Pak si vynajdeš nějakej tobě příjemnej (levnej, blízkej) obchod, naklikáš si to do košíku a hotovo. Prodej na splátky už není problém ani u komponentů, záleží na obchodě. Následuje už jen skládání a hotovka. Paklže si na to netroufáš, tak určitě najdeš vždycky někoho zkušenějšího. Já třeba skládám za flašu tullamorovy vody :D

[upravil dne 10.2.11 16:41 kujon106]

Odesláno

Výborně, takže maximálně dořešit jakou DVD mechaniku, což bude vesměs asi úplně jedno a může se objednávat a skládat. :D U toho procíku píšou, že chladič ano, takže tím je to tedy vyřešeno. Z nutných komponentů mám doma jenom monitor, bezdrát klávesnici a myš + repro, takže zbytek potřebuju, páč současná konfigurace už mi nevyhovuje.

Odesláno

Tak se Vás naposled zeptám, než do toho prásknu, zda mi tato sestava výkonostně tak ty 2 - 3 roky bude stačit i co se týče nějaké té hry? Ta grafika by mohla, nechám tedy nakonec tu dražší. 400W zdroj to snad bude v pohodě zvládat. Nebo je něco, co byste určitě změnili, když se na to podíváte trošku detailně?

A ještě bych chtěl znát Váš názor, jakou hodnotu, za kolik by se dalo prodat toto (případní zájemci hlaste se :D):

Intel Pentium 4 630, 3000 MHz

ASRock 775Dual-880Pro (4 PCI, 1 PCI-E x16, 1 AGP, 2 DDR DIMM, 2 DDR2 DIMM, Audio, LAN)

Čipová sada základní desky: VIA Apollo PT880 Pro

Pracovní paměť: 2048 MB

Grafická karta: Radeon X1950 Pro (256 MB)

Pevný disk: SAMSUNG HD160JJ SCSI Disk Device (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Optická mechanika: PIONEER DVD-RW DVR-215D SCSI CdRom Device

Síťová karta: VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter

Zvuková karta: C-Media CMI8738/C3DX Audio Device PCI + ještě jedna integrovaná na desce 7-mi kanálová.

[upravil dne 14/2/11 21:51 enikybeniky]

Odesláno

Grafika ti stačit určitě bude, Pro klid v duši si můžeš přidat cca 400Kč na 500W zdroj to už tu cenu moc nezvýší.

Odesláno

já hlavně nechápu, jak můžete v dnešní době kupovat PC s Athlonem, který usnul na vavřínech? Kor když ceny i3 začínají na směšných částkách... No ale není to můj boj...

Odesláno
já hlavně nechápu, jak můžete v dnešní době kupovat PC s Athlonem, který usnul na vavřínech? Kor když ceny i3 začínají na směšných částkách... No ale není to můj boj...

Lidi to kupujou asi proto že Athlon II X2 pořídíš už od nějakých 1200kč, kdežto i3 začínají na dvojnásobku, pro toho kdo nepotřebuje moc výkonu a nebo nemá peníze je to dost rozdíl ....

Já spíš nechápu kdo by si v dnešní době ještě kupoval dvojjádro... Já už mám v košíku šestijátro a jen čekám až to bude konečně skladem ... :aut

Odesláno

godzila.01: ani počet jader dnes není rozhodující, pokud neprovozuješ vícevláknové aplikace... No jasně, v tom případě ale nechápu, proč kupují levný procesor a dobrou grafiku... Upgrade grafiky je většinou mnohem levnější varianta...

Odesláno

Já to mám spíš na to že mi na kompu běží dva monitory a hromada aplikací a programů a s X6 to bude podstatně živější a můžu toho mít současně víc otevřeno.... ;)

V dnešní době je Athlon X2 tak maximálně na kancelář a jednodužší hry a aplikace ... Na druhým počítači mám taky athlona II X4 620, rozumnou grafiku a hry na tom jdou všecky v pohodě, ale je fakt že je to už zastaralý....

Spíš bych volil Phenom II X4 když už teda AMD, spotřebu to má stejnou a výkon je podstatně vyžší....:mrk

Odesláno

Phenom II X4 = 125W :blicismajlik Asi máš dobrou smlouvu s Čezem...

ps: řekneš mi co má více aplikací na dvou monitorech společného s počtem jader?... přesně proto už ten IT koutek raději vynechávám...

enikybeniky: došetři a vyber si něco z i3/i5 platformy. Do budoucna se poohlídni po desce s UEFI, USB 3.0. Zbytek podle peněz, grafiku můžeš dokoupit za půl roku/rok, ceny budou jinde a kvalitní základ oceníš...

Odesláno

Je to starej procesor, co od něj můžeš chtít, dneska už se dělají jiný to je jasný, ale funguje to skvěle a za těch pár kaček co to stálo jako nový ... :) Spotřeba je sice vyžší, ale těch 30W při 12-ti hodinovým denním provozu udělá za rok maximálně 600kč rozdílu v eletrice, což nestojí ani za zmínku....

Víc spuštěnejch aplikací najednou snad líp zvládne vícejádrovej procesor ne, nehledě teda na to že některý programy umí pracovat s vícejádry a je to pak podstatně rychlejší ... :D Když budu mít X2 a spuštěno 20 věcí, krapet to nebude stíhat ....:mrk

Možná je to u intelu jinak, s tím mám málo zkušeností, vlastně jen jedinej server běží na intelu (zbyla mi deska, a nechtělo se mi jí vyhazovat).... Tak ne vlastně dva moje servery, protože na jednom je ATOM... :D No a počítače mám všecky čtyři AMD....

Odesláno

Tak jsem se snažil s tím trošku něco udělat, co na to říkáte? Vydrží mi to chvilku?

Edit: Zapomněl jsem na to USB 3.0 a taky jsem zahrnul SATAIII, takže takhle je to snad lepší: SESTAVA

[upravil dne 17/2/11 19:15 enikybeniky]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...