Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ideální by pro tebe bylo namontovat 6-kvalt z gti6 na běžné ježdění je to paráda.

na kolik by taková uprava vyšla;)

[upravil dne 10.2.2011 17:41 chuck11]

Záleží za kolik seženeš převodovku s kulisou z gti6..

víc nepotřebuješ...

Odesláno
ja sem ti to psal ze mame jine ;) tu je rozdil-napravo je moja a nalavo tvoja....

Tak už máme asi jasno

Stano - tj starší gti má poměr 3,94 a

Já facelift gti mám 4,05 ... :aut

Odesláno
můžete to kluci trochu rozebrat i pro mě??? :D rozumim poměrně dosti věcem ale v tomhle jsem úplně mimo....je mi jasný že ti jde celkově o to aby auto mělo převodovku postavenou spíš do síly než rychlosti....já bych to tak chtěl taky u 406 ale nevím jestli by šla přeházet nebo jestli má kratší kvalty třeba z 1,6.....

jelikož máš motor xu tak osvědčená je poskládaná z mi16 stálej převod a kolečka z 205 gti1,9. Jen to není moc na běžné ježdění motor pak hodně točí při vyšších rychlostech. Ideální by pro tebe bylo namontovat 6-kvalt z gti6 na běžné ježdění je to paráda.

a to tam hodím jen převodovku ale asi i šaltrklacek jinej ne??? nebo to bude na řadičku normálně pasovat??já tak jako tak motoru dávám poměrně točky řekněme když mě to chytne tak je to v 80 % jízdy že točím do 5500 otáček až někdy do 6000 což je omezovač ,ale od těch 5500 mi přijde že motor moc netáhne a spíš je lepší zaředit při těch 5500....v čem je problém repektive co udělat aby mi motror točil víc a i ve větších otáčkách měl větší krouťák....zajímá mě to i u 406 coupe 3,0 protože o ní vážně uvažuju...nepotřebuju aby mi auto jelo přes 200...do 200km/h to bohotě stačí a řekněme na 18¨ kolech bych rád sázel jeden kvalt za druhým.je tu nějaké optimální řešení ??;)

Odesláno

Strejdakopec - Záleží jak máš odskládanou převodovku,podle toho se to dá řešit bud koly,nebo výměnou stálého převodu a potom hlavně pomoct motoru aby se lépe točil ! :D možná ten motor víc v sérii točit nebude,i když poskládáš skřín. Měl by sis sehnat výkonnostní diagram motoru a uvidíš kdy je nejlepší řadit .. to bych řešil jako první .. :papa

Odesláno

no jelikož jsem boural a i když auto je pojízdný tak nevím zda má smysl se do toho utápět dál nebo rozprodat a koupit něco jiného...proto na brzdu určitě nepojedu...mě zajímá jak je možný že točí do 8000 když je omezovač otáček v 6500 ....co je to omezovač otáček?..kde ho najdu nebo je to spíš software v CPU ....

Odesláno
no jelikož jsem boural a i když auto je pojízdný tak nevím zda má smysl se do toho utápět dál nebo rozprodat a koupit něco jiného...proto na brzdu určitě nepojedu...mě zajímá jak je možný že točí do 8000 když je omezovač otáček v 6500 ....co je to omezovač otáček?..kde ho najdu nebo je to spíš software v CPU ....

Jelikož už máme všichni auta s Ř.J. tak máme omezovač elektronický -tj.software v cpu. Ještě bych dodal že ostréma vačkama posuneš maximální výkon směrem nahoru - tj. ze 7000 na 8000 ,a tím pádem narůstá i výkon při zachování všeho jiného :)

Jde to spočítat jednoduchým vzorečkem :cool:

[upravil dne 17/2/11 22:12 derek]

Odesláno

no tomuhle bych strašně rád rozuměl ale už neznám ani pythágorovu větu natož takhle jednoduchej vzoreček :D řekněme že bych dal vačky ostré...to mi ale nezvedne otáčky...a nevím zda se dá přehrát software v origo cpu...ale nechají se tušín sehnat univerzální přeprogramovatelné a slyšel jsem i o cpu kde si nastavíš několik hodnot a můžeš mezi nimi přepínat...tuším že něco podobného má i vw vr6 (tlačítko na sportovní jízdu)samozřwejmě vše jen velmi jednoduše řečeno

Odesláno
no tomuhle bych strašně rád rozuměl ale už neznám ani pythágorovu větu natož takhle jednoduchej vzoreček :D řekněme že bych dal vačky ostré...to mi ale nezvedne otáčky...a nevím zda se dá přehrát software v origo cpu...ale nechají se tušín sehnat univerzální přeprogramovatelné a slyšel jsem i o cpu kde si nastavíš několik hodnot a můžeš mezi nimi přepínat...tuším že něco podobného má i vw vr6 (tlačítko na sportovní jízdu)samozřwejmě vše jen velmi jednoduše řečeno

Ano všechno co jsi jmenoval je možné !

Nejlevnější a nejjednodušší je verze přehrát software v originální ř.j - stím ti pomůže straki007. Jinač ostré vačky ti pojedou i na origo soft. - vyzkoušeno ;)

Přepínatelné jednotky se dělají,a jde o to že tam přidají pamět a potom přepínáš mezi origo pamětí,nebo upravenou .. Ostré vačky ti změní průběh motoru,a posunou výkonostní křivku nahoru. Otáčky ti půjdou nahoru i s origo věcmi,jen musíš elektronicky odblokovat omezovač - tím pádem už čipovat :P

samozřejmě laicky řečeno .

[upravil dne 17/2/11 23:13 derek]

Odesláno

u tohohle motoru si myslím že zbytečnost...ale pokud pořídím ten 6V coupe které bude pouze na víkendové ježdění ;) tak bych určitě potřeboval poradit a do něčeho bych se pustil.moc by se mi líbilo ani ne vizuelní tuning ale postavit to na sprint nebo vrchy...co nejlehčí a pár kobylek na víc...

Odesláno

jde o to jak moc rapidní úpravy budou potřeba udělat a budou problémy na stk a případný prodej asi nepřipadá v úvahu nebo jak se to dá řešit?

i jsem hodně chtěl 306 gti ale comám tu 406 tak chci mít větší auto 406 je prostorný široký auto a to se mi na něm líbí jen mi už chybí výkon...skok z favorita na 18 16 v 81 kw byl docela šílenej :D ale teď už to je prostě málo....víkon okolo 150kw by mohl být zas na nějakou tu dobu dostačující jen škoda že ne na zadní nápravu...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...