TtomasS1 Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 Kto ma skusenosti so ziarovkami ktore svietia do modra?Imitacia xenonu?Mal som moznost vyskusat ziarovky HOD a svietia len do biela. Vie niekto poradit nejake ktore svietia do modra? http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/viewtopic.php?f=1&t=58810 Citovat
marko306 Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 Osobne som nemal žiadnej inej farby, ale sused mal v géčkovej Astre modré od Philipsu a nevydržali mu dlhšie ako mesiac, ani druhá sada. Citovat
pipistrel Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 preco chces \"modre\" ked najlepsie svietia v noci biele? Citovat
733thunder Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 Ked kupis co i len najlacnejsie OSRAMY,vzdy to bude lepsia volba ako modre ziarovky Obzvlast tie lacnejsie vydrzia velmi malo a v tme slabo svietie,o dazdi ani nehovorim.Ja osobne pouzivam nejake no name ziarovky a no problem.Pouzival som Osram silver star,super svietivost,ale ako som uz spominal,kratka zivotnost. Citovat
TtomasS1 Odesláno 7. únor 2011 Autor Odesláno 7. únor 2011 preco chces \"modre\" ked najlepsie svietia v noci biele? tak ja mam teras biele len kamarat zhana tak sa pytam... a uz ked bude ich mat tak ich vyskusam aj ja ne Citovat
pipistrel Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 tak nech kamarat nevymysla modre ziarovky patria do nfs a nie na cestu. Citovat
West3883 Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 Zdravim vas,mozete mi odporucit nejake kvalitne s vysokou svietivostou H7? dakujem za odpovede Citovat
NAVY1 Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 Zdravim vas,mozete mi odporucit nejake kvalitne s vysokou svietivostou H7? dakujem za odpovede ja momentálne používam trojfarebne Philipsy v H7: http://www.tuning.sk/dokument-philips-night-guide-ziarovky-do-auta-autoziarovky-h1-h4-h7-bulbs mam ich v šošovkách ako stretávačky, svietim nimi denne už 5 mesiacov a neviem si ich vynachválit. Citovat
Spaceeeek Odesláno 7. únor 2011 Odesláno 7. únor 2011 já mám asi 14 dní osram cool blue ale ty svítí též do bíla. Citovat
207James Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 Já jsem vyzkoušel kde jaké žárovky co měly být jako xenony. První jsem zkoušel Osram cool blue, svítily pěkně dokonce i s modrým nádechem vydržely cca 2 měsíce. Potom jsem 2x zkoušel Osram Night Breaker, svítily bíle a musím říct že to byly asi nejlepší žárovky co jsem kdy v autě měl, vydržely cca 3 měsíce. Dále jsem měl Philips X-treme Power, měla by to být nejlépe svítivá H7 která má homologaci, svítily pěkně bíle a vydržely nejdéle jedna praskla po 6 měsících a druhá asi za měsíc po té první. Po prasknutí těch žárovek od Philips jsem chytl nerva, koupil jsem obyčejné Osramy H7 za 39,- Kč svítí pokaždé tak 5-7 měsíců a kašlu na to, protože jsem do těch lépe svítitelných žárovek zainvestoval něco přes 3 litry a pokaždé praskly. V dálkových světlech mám Osram Night Breaker od té doby co jsem to auto koupil a nepraskla ani jedna. Osobně si myslím, že za to praskání může i to, že do žárovek jde cca 12,7V a každá žárovka je dělaná na 11-12V, toto se dá vyřešit připojením předřadného odporu, kde stačí koupit patici, konektrory, odpor, který jehož velikost se vypočítá podle toho o kolik chcete snížit napětí a 2 kousky drátu - celkem tak 150Kč za obě světla a mělo by to přestat praskat. Nebo jednodušší variantu koupit to již hotové ale dražší http://www.vltava2000.cz/autoelektrika/goodsdetail.asp?lngDepartmentID=60&strGoodsID=943 [upravil dne 9/2/11 12:59 207James] Citovat
godzila.01 Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 Já jsem vyzkoušel kde jaké žárovky co měly být jako xenony. První jsem zkoušel Osram cool blue, svítily pěkně dokonce i s modrým nádechem vydržely cca 2 měsíce. Potom jsem 2x zkoušel Osram Night Breaker, svítily bíle a musím říct že to byly asi nejlepší žárovky co jsem kdy v autě měl, vydržely cca 3 měsíce. Dále jsem měl Philips X-treme Power, měla by to být nejlépe svítivá H7 která má homologaci, svítily pěkně bíle a vydržely nejdéle jedna praskla po 6 měsících a druhá asi za měsíc po té první. Po prasknutí těch žárovek od Philips jsem chytl nerva, koupil jsem obyčejné Osramy H7 za 39,- Kč svítí pokaždé tak 5-7 měsíců a kašlu na to, protože jsem do těch lépe svítitelných žárovek zainvestoval něco přes 3 litry a pokaždé praskly. V dálkových světlech mám Osram Night Breaker od té doby co jsem to auto koupil a nepraskla ani jedna. Osobně si myslím, že za to praskání může i to, že do žárovek jde cca 12,7V a každá žárovka je dělaná na 11-12V, toto se dá vyřešit připojením předřadného odporu, kde stačí koupit patici, konektrory, odpor, který jehož velikost se vypočítá podle toho o kolik chcete snížit napětí a 2 kousky drátu - celkem tak 150Kč za obě světla a mělo by to přestat praskat. Nebo jednodušší variantu koupit to již hotové ale dražší http://www.vltava2000.cz/autoelektrika/goodsdetail.asp?lngDepartmentID=60&strGoodsID=943 [upravil dne 9/2/11 12:59 207James] Proč si je nereklamoval ? Pokud ti tam ale tak praskají žárovky a ani obyčejná žárovka ti tam nevydrží rok, měl by jsi si tam dát protipřepětové drátky na žárovky a budeš mít klid, protože problém bude určitě u tebe a ne u žárovek ... Citovat
godzila.01 Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 Zdravim vas,mozete mi odporucit nejake kvalitne s vysokou svietivostou H7? dakujem za odpovede ja momentálne používam trojfarebne Philipsy v H7: http://www.tuning.sk/dokument-philips-night-guide-ziarovky-do-auta-autoziarovky-h1-h4-h7-bulbs mam ich v šošovkách ako stretávačky, svietim nimi denne už 5 mesiacov a neviem si ich vynachválit. Nějaký strašně předražený ne ?? Citovat
207James Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 Já jsem vyzkoušel kde jaké žárovky co měly být jako xenony. První jsem zkoušel Osram cool blue, svítily pěkně dokonce i s modrým nádechem vydržely cca 2 měsíce. Potom jsem 2x zkoušel Osram Night Breaker, svítily bíle a musím říct že to byly asi nejlepší žárovky co jsem kdy v autě měl, vydržely cca 3 měsíce. Dále jsem měl Philips X-treme Power, měla by to být nejlépe svítivá H7 která má homologaci, svítily pěkně bíle a vydržely nejdéle jedna praskla po 6 měsících a druhá asi za měsíc po té první. Po prasknutí těch žárovek od Philips jsem chytl nerva, koupil jsem obyčejné Osramy H7 za 39,- Kč svítí pokaždé tak 5-7 měsíců a kašlu na to, protože jsem do těch lépe svítitelných žárovek zainvestoval něco přes 3 litry a pokaždé praskly. V dálkových světlech mám Osram Night Breaker od té doby co jsem to auto koupil a nepraskla ani jedna. Osobně si myslím, že za to praskání může i to, že do žárovek jde cca 12,7V a každá žárovka je dělaná na 11-12V, toto se dá vyřešit připojením předřadného odporu, kde stačí koupit patici, konektrory, odpor, který jehož velikost se vypočítá podle toho o kolik chcete snížit napětí a 2 kousky drátu - celkem tak 150Kč za obě světla a mělo by to přestat praskat. Nebo jednodušší variantu koupit to již hotové ale dražší http://www.vltava2000.cz/autoelektrika/goodsdetail.asp?lngDepartmentID=60&strGoodsID=943 [upravil dne 9/2/11 12:59 207James] Proč si je nereklamoval ? Pokud ti tam ale tak praskají žárovky a ani obyčejná žárovka ti tam nevydrží rok, měl by jsi si tam dát protipřepětové drátky na žárovky a budeš mít klid, protože problém bude určitě u tebe a ne u žárovek ... Jasné, právě proto že jsem zjistil až po 5 výměně drahých žárovek že tam jde skoro 13V, tak už jsem další drahé nekupoval a jak bude trochu času a klidu tak tam dám odpor aby se to trochu snížilo. Největší napětí skoro 15V jde do žárovek asi 0,25 sekundy po zapnutí světel, potom se to sníží na 12,7V - 12,9V. Když jsem s tím byl v servisu, tak mě řekli, že to žárovka vydrží, že je na to dělaná, což je samozřejmě blbost, ještě měl ten borec tolik drzosti, že mě řekl, že se na to nevztahuje záruka a že mě tu žárovku vymění za 140,-Kč (originální žárovka se liší od neoriginální Osram - 39Kč jenom v jiném potisku krabičky). Každopádně s tímto nemá problém jenom 207, vyšší napětí je u skoro všech francouzských aut, u Fordu focus 2006 bylo napětí dokonce 13,7V. Citovat
virnik Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 Zdravim vas,mozete mi odporucit nejake kvalitne s vysokou svietivostou H7? dakujem za odpovede ja momentálne používam trojfarebne Philipsy v H7: http://www.tuning.sk/dokument-philips-night-guide-ziarovky-do-auta-autoziarovky-h1-h4-h7-bulbs mam ich v šošovkách ako stretávačky, svietim nimi denne už 5 mesiacov a neviem si ich vynachválit. ja ich mam 3 roky a svietia velmi dobre a ztial držia a svietim snimi denodene Citovat
godzila.01 Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 Já jsem nikdy u žádného peugeotu s tímhle neměl problém .... Je fakt že pokud ti žárovka praskne z důvodu přepětí tak je samozřejmě reklamace bezpředmětná .... Ty odporový drátky mám na shopu asi za 130kč, nech si to udělat a měl by jsi mít klid, lepší žárovky například philips, ti klidně prodám, ceny by měly být poměrně slušný http://shop.navaseauta.cz/Zarovky-a-pojistky/PHILIPS/ ... Citovat
mr.SM Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 HID 5000k a spokojenost, nebavilo me menit porad zarovky. ) Tak a ted me ukamenujte... Citovat
207James Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 Já jsem nikdy u žádného peugeotu s tímhle neměl problém .... Je fakt že pokud ti žárovka praskne z důvodu přepětí tak je samozřejmě reklamace bezpředmětná .... Ty odporový drátky mám na shopu asi za 130kč, nech si to udělat a měl by jsi mít klid, lepší žárovky například philips, ti klidně prodám, ceny by měly být poměrně slušný http://shop.navaseauta.cz/Zarovky-a-pojistky/PHILIPS/ ... Mám sice protokol pro slabo proud, a autoelektrika je pro mě zábavná věc, ale jelikož jsem líný shánět patice H7 a podobně, tak bych to radši koupil a potom i ty žárovky od Philipsu, máš někde odkaz na tu hotovou patici na svých stránkách? Citovat
NAVY1 Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 ...mozete mi odporucit nejake kvalitne s vysokou svietivostou H7? ja momentálne používam trojfarebne Philipsy v H7: http://www.tuning.sk/dokument-philips-night-guide-ziarovky-do-auta-autoziarovky-h1-h4-h7-bulbs... Nějaký strašně předražený ne ?? konkrétne v tomto odkaze určite, len som chcel ukázať o aké žiarovky sa jedná. je som kupoval normálne v mototechne, bez papiera, a bolo to tuším pod 27eur... Citovat
207James Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 HID 5000k a spokojenost, nebavilo me menit porad zarovky. ) Tak a ted me ukamenujte... Taky jsem měl HID, dokonce 7000k a seřízené tak aby nikoho neoslňovali, ale první pokuta od firmy Pomáhat a chránit mě přesvědčila, abych to vymontoval a prodal dál. Citovat
mr.SM Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 Nechapu, me uz taky staveli x-krat a porad bez pokuty... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.