Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Je možné, že je turbo KO nebo se tohle děje při špatném ovládání turba?

Kod závady: P0245 - 2.2 HDi 607 FAP

Otáčky 2249 ot/mm

Skutečná dodávka 39 mm3/zdvih

Tlak turbodomychadla 1718 mbar

Požadovaný tlak turbodmychadla 1576 mbar

RCO elmag. ventilu EGR 4%

Díky za informace

[upravil dne 31.1.2011 00:02 HakTac]

Odesláno

Kluci, problém je ten, že jsem Elektorventil dostal v autorizovaném peugeotu nový :-(

Jak už se tady jednou řešil elektroventil... já jsem měl na autě el. ventil bez toho spodního zobáčku, kde nasává vzduch, service boxu je nakreslený i s malým filtrem, ale předtím jsem měl elektroventil bez toho zobáčku. Tak jestli to není tím. R.V. 2001

Co děravej cooler? je oblemcanej od oleje

Odesláno

Ony jsou totiž dva druhy, pokud vím jeden v proudovém stavu je uzavřen a druhý naopak. Múžeš mít problém také v podtlaku nebo čidlu tlaku. Ten cooler, kdyby byl opravdu děravý, tak bude spíš menší tlak v sacím okruhu. Je zapojen až za turbem.

Odesláno

Já smekám klobouk před každým který podle těch hodnot ví co dělat. Je pravdou, že vše dělají jen lidi, ale pro mne je neuvěřitelně obdivující vidět, když někdo své práci opravdu rozumí.

Ještě jsem chtěl napsat, že mi tenhle problém projevil po udělání rozvodů, do té doby nic. Turbo na autě je cca 3 roky staré. Původnímu praskla hřídel po karambolu s ucpaným FAPem. Leč mi pán v servise řekl, to ještě jezděte, já ho zatím objednám a za týden to vyměníme. Druhý den jsem uělal z auta dýmovnici odneslo to turbo, cooler měl prý díru, FAP mi vyčistili propláchnutím a CAT vyčistili horkovznušnou pistolí - kde se vypálil olej, kterej vletěl do výfukového potrubí. Alespoň tvrdlili, že za to vše může ucpaný fap... kdo ví, nerozumím tomu. :bojim

Nic méně na autě to vyhazuje tuhle chybu, nic víc ohledně motoru a mírně ucpaný FAP - no a někdy auto pocukává kolem 90-120km/h když držím minimum plynu... něco jako voda v nádrži, ale chybu to nehodí žádnou. Tak jestli tohle není blbnutím podtlaku, že se zavře a otevře turbo a auto zacuká.

Odesláno

tak tam bude toho vic pane.

Chce to komplet kontrolu FAP a PORADNOU diag.

Mereni tlaku podtlaku a protitlaku :D-ne ne opravdu bez legrace.

Dvadvojky jsou zlaticka ktere jdou porad udelat predelat dodelat ale taky pod...:aut

Odesláno

A měříš podtlak vakuometrem na určitých bodech? Nebo používáš jen Peugeot Planet?

Mne zarazilo, že jsme si jako laik tohle vyčetl jak co se měří (leč jsem zaálený do elektorniky a různých hejblátek), přijel jsem do servisu Peugeotu, maník sáhl na hadici od turba: Hmm hmm, tlak tu je, tak to bude tohle... musím vyměnit el. ventil stojí cca 1500kč.. chce to? ve finále to bylo 3500 Kč leč započítal diagnostiku, projetí auta... a chyba se druhý den ukázala na dálnic opět znova :D

Odesláno

A úak se tu divte, že hledam tady rady a odmítám jezdit do autorizovénoho servisu, když tam dělaj tohle a auto jezdí stejně.

straki007: Ok, napíšu - nejsme zastánce cokoliv měnit na autě, leč mam rád originální věci co fungujou jak mají. Ale jako odborník do toho vidíš - co se změní tím, že vykucháš FAP, je to pro motor lepší či jaké to má výhody a nevýhody?

Odesláno

HakTac : To jako dělali tobě????????????????????? No pěkně pi*o pěkně.......škoda že jim ta garáž celá nechytla kokotům.........

Repas Fap filtru za 7000,-Kč bez daně no neberte to......:D:D:D:D

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Zdravím, mám na diag stejnou závadu (P0245 - plnící tlak turbokompresoru - průtok vzduchu je větší než maximum), auto padá do nouzáku. Egr i fap off. Když jezdím po městě, nedržím delší dobu stejný otáčky, tak to třeba funguje celej den. Jinak stačí třeba 5 sec po rovný silnici a padá. Mám nějakou šanci (doma) zjistit jestli to může dělat WG ventil ? Nebo ?

Odesláno

Jednoduchá oprava - vyměnit podlatkové ovládání SWIRLu stojí to kolem 1000kč. Dochází ti k tomu, že turbo ti natlačí tlak, ale neotevřou se ti vířivé klapky na sání a tak se vyhodnotí chyba vysokého tlaku a auto spadne do nouzáku - prostě není plynulý průtok, ale je to zacpaný.

Odesláno

Jo, to chápu, to by se mi líbilo. A nemůže být chyba v ovládání wastegate ventilu ? Ten taky upravuje tlak za turbem ? A ještě, kde asi to ovládání mám hledat, nebo jak to vypadá ?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...