Qcko Odesláno 30. leden 2011 Odesláno 30. leden 2011 Caute, ake su povinnosti predajcu automobilu, ked predava auto do ineho okresu? Resp. musi nieco on pred prepisom odhlasovat, nahlasovat, rusit atd? Diky... Na nete som nenasiel jednoznacnu odpoved, tak niekto zo skusenosti to hadam da na pravu mieru. Citovat
AnotherOne Odesláno 30. leden 2011 Odesláno 30. leden 2011 Musíš ísť odhlásiť auto na nového majiteľa. Citovat
Qcko Odesláno 30. leden 2011 Autor Odesláno 30. leden 2011 Takze, pridem na policiu, poviem ze idem predat auto do ineho okresu, tak ho odhlasim na noveho majitela, auto zaveziem do jeho okresu, tam na policiu s poistkami a kolkami a prepise sa? Uf... a co znacky? Ja som zatial vzdy mal to stastie ze som prepisoval v okrese a na strankach policie je to tak divne napisane ze sa v tom neviem vyznat akosi Citovat
Y2K Odesláno 30. leden 2011 Odesláno 30. leden 2011 znacky po odhlaske zostavaju na aute...precvaknu sa pri vydani noveho TP v novom okrese Citovat
Qcko Odesláno 30. leden 2011 Autor Odesláno 30. leden 2011 Dakujem, uz je mi to vsetko jasne, co by som bez vas robil Citovat
AnotherOne Odesláno 31. leden 2011 Odesláno 31. leden 2011 Ešte dopním, keď sa dobre pamätám, pri odhlásení musí byť prítomný pôvodný aj nový majiteľ. Pri prihlásení len nový majiteľ. http://www.minv.sk/?odhlasenie-vozidla-ineho-okresu Citovat
lubikpo Odesláno 31. leden 2011 Odesláno 31. leden 2011 to AnotherOne Nie nie nemusi byt pri odhlaseni novy majitel. zvycajny postup: Auto kupis v inom okrese a majitel (predavajuci) ti da kopiu technicaku. S originalom pojde na prislusny dopravny inspektorat, kde vypise tlacivo o odhlaseni vozidla do ineho okresu. Policia si to zaeviduje a do technicaku perom dopise meno a adresu noveho majitela. Tak byvaly majitel posle postou doporucene original technicaku kupujucemu - novemu majitelovi a ten je povinny auto prihlasit do niekolkych dni. Samozrejme pri prihlasovani musi byt aj auto a vykonana kontrola VINka a zaplatene zakonne poistenie. tak ze asi tak :D Citovat
AnotherOne Odesláno 31. leden 2011 Odesláno 31. leden 2011 Tak som sa zle pamätal Každopádne som pri odhlasení ako nový majiteľ bol, len som tam možno fyzicky nemusel byť. Citovat
pastorek Odesláno 31. leden 2011 Odesláno 31. leden 2011 Tak som sa zle pamätal Každopádne som pri odhlasení ako nový majiteľ bol, len som tam možno fyzicky nemusel byť. Možno si to pamätáš dobre. Ja som prepisoval z jedného okresu a požadovali prítomnosť nového i starého majiteľa a z iného okresu to odhlásil sám. Pri prepise v okrese vyžadovali prítomnosť oboch a nedalo sa to ani urobiť tak že jeden deň to starý odhlási a v iný deň nový prihlási. Citovat
gedu Odesláno 31. leden 2011 Odesláno 31. leden 2011 Tak som sa zle pamätal Každopádne som pri odhlasení ako nový majiteľ bol, len som tam možno fyzicky nemusel byť. Možno si to pamätáš dobre. Ja som prepisoval z jedného okresu a požadovali prítomnosť nového i starého majiteľa a z iného okresu to odhlásil sám. Pri prepise v okrese vyžadovali prítomnosť oboch a nedalo sa to ani urobiť tak že jeden deň to starý odhlási a v iný deň nový prihlási. Myslím že je to od okresu do okresu rozdielne ja som tiež pri odhlasovaní byť nemusel a kamarát ano, zisti si to priamo u policajtov v okrese kde budeš odhlasovať Citovat
Y2K Odesláno 31. leden 2011 Odesláno 31. leden 2011 neviem ci to nebolo pred novelizaciou vyhlasky ze obaja museli byt pritomni pri odhlasovani....a tusim prave ta novelizacia to zrusila...ale tym som si nie isty to len tak sa mi nieco mari....mozno kecam Citovat
lubikpo Odesláno 31. leden 2011 Odesláno 31. leden 2011 Pri zmene majitela v tom istom okrese su potrebni obaja predavajuci a aj kupujuci a nedochadza k zmene Evidencnych cisel - skusenost z minuleho tyzdna. Avsak pri zmene majitela do ineho okresu nie su potrebni pri odhlasovani obaja, ale len predavajuci. :papa Citovat
gedu Odesláno 31. leden 2011 Odesláno 31. leden 2011 citované zo stránky http://www.minv.sk/?odhlasenie-vozidla-ineho-okresu Pri odhlásení vozidla do iného okresu je držiteľ vozidla povinný predložiť (pristaviť vozidlo ku kontrole je povinný len pri prihlásení vozidla z iného okresu): •vyplnená žiadosť s údajmi nového držiteľa, •osvedčenie o evidencii časť II alebo technický preukaz vozidla, •platný doklad totožnosti, ak ide o vozidlo fyzickej osoby, ak ide o podnikateľa - výpis z obchodného registra alebo živnostenský list, •splnomocnenie, ak je držiteľ alebo vlastník vozidla zastupovaný, s úradne overeným podpisom splnomocniteľa, •v prípade, že o zmenu žiada držiteľ vozidla, ktorý nie je vlastníkom, je potrebný úradne overený súhlas vlastníka vozidla alebo úradné rozhodnutie, •doklad o zaplatení povinného zmluvného poistenia zodpovenosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla (povinné zmluvné poistenie). Správny poplatok sa platí až pri prihlasovaní vozidla z iného okresu, odhlásenie vozidla je bez poplatku. V tomto prípade ostávajú na vozidle pripevnené tabuľky s evidenčným číslom. Z toho vyplýva že pri odhlasovaní nemusí byť kupujúci. Citovat
Y2K Odesláno 31. leden 2011 Odesláno 31. leden 2011 ved ako pisem...teraz uz nemusi ale ja ked som pred 4 rokmi predaval auto do ineho okresu tak vtedy kupujuci tam byt musel no a medzi tym bola ta novelizacia...takze teraz byt nemusi Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.