Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

zdravim, neviete mi pomoct? nesvieti mi prave svetlo, ziarovka je ok, ked meriam tak tam nameram 12V ale ked pripojim na ziarovku tak napatie sa strati. (neide len tlmene, dialkove idu)

Odesláno

Ake mas vo svetle ziarovky? H4, H7+H7 ??

Moze to byt aj nejaky zoxidovany spoj (konektor), alebo kostra. Skus skontrolovat konektory, poistku c.30, prezri kabelaz...

Odesláno

mam H4ky, prave som vsetko domeral a ked vytiahnem konektor krasne 12V tam kde ma byt ked ho zasuniem tak zrazu tam je nula nemate niekto el,schemu svetiel?

Odesláno

Někde máš velkej přechodovej odpor (špatnej spoj, konektor), bez zatížení (bez žárovky) tam nic neteče, tak tam těch 12V je, se zátěží je napětí na tom přechoďáku, takže na žárovce nic nenaměříš.

Měřil jsi to v patici na žárovce (i nulu - oba kabely měřáku na kontaktech žárovky)? Pokud ano, může být špatná nula, tam kde je připojená na kastli.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Pánové včera mi v chumelenici praskla žárovka H7 v levým světle. Tak dnes otevřu kapotu a že ji vyměním a nastal šok. :roll Po oddělání víčka ze světla, jsem zjistil, že plastová krytka ve který jsou zalisovaný konektry pro připojení na patici žárovky je celá spečená. Naštěstí byl u toho strýc elektrikář. Seškvařený plast jsme oskřípali a spálenou izolaci odstranili. Zapájeli načnuté drátky a omotali izolačkou. Jak dlouho to vydrží uvidíme. A důvod toho všeho? Jakási čínská žárovka :bojim Plíšky na patici na který se zapojují konektory byly zhruba o 0.3mm slabší a celý to v tom nedrželo a vyklalo se to. Prý tam vznikal jakýsi proud. Nevím jaký, nejsem elektrikář, ale strojař :D . Ke všemu nová žárovka co jsem měl ve výbavě nesvítila, aniž by byla prasklá :myslim No koupíme novou a uvidíme, ale už žádný šmejd a zrovna vyměním obě.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...